SKI.BG
     Събота, 29 Февруари 2020
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2020
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: four_finges

Изпратено: 11-04-2010 08:03:10
СКИ ОБУВКИ-ПОЧИСТВАНЕ

МОГА ЛИ ДА СИ ИЗПЕРА ЧОРАПА НА СКИ ОБУВКИТЕ В ПЕРАЛНЯТА..И КАК ТОЧНО АКО НЕ Е ДОБРЕ ТАКА.ПРЕДВАРИТЕЛНО БЛАГОДАРЯ

Автор: plamen_red

Изпратено: 24-05-2010 17:18:15
tova si e tvoe mnenie maistor4e,no da nuhljsat,njma kak da stane,a za ma6inata,ne e neobhodimo da e v hola,prosto na kraia na sezona polzva6 ma6inata na dobar garderob!li4i si 4e ti lipsvat drugite 2 vazmojni meseca na ski!!!:))))))
Автор: skiman

Изпратено: 14-05-2010 15:05:18
Мъхъм, понеже всеки разполага в къщи в хола с машина за сушене на обувки, която не е от ADAX и няма опасност да прецака термофит-а на обувката, предлагаш да не си вади чорапа от вътре, че ще вземе да му се напука кирта от вътре.
Обувка се суши, като се вади чорапа и двете заедно с корубата се поставят под радиатора.
И това се прави всеки път след каране, ако не искаш да мухлясат и да ги хвърлиш в края на сезона и след това да тръгнеш по доктори да ти лекува гъбичките на краката.
Автор: plamen_red

Изпратено: 06-05-2010 09:05:02
su6i6 cjlata ubuvka na ma6ina(nai dobria variant),ili na slab radiator,moje i da gi izvadi6,ama ne 4esto,tova imah predvid,a plasmasata njma kvo da i stane,4orapa se su6i:)))))a 60 dni ne sa mnogo:)))))))))bez lo6i 4uvstva
Автор: skiman

Изпратено: 04-05-2010 10:52:08
И как точно сушиш пластмасата?
Имам 60 дена на ски тоя сезон. Стигат ли?
Автор: plamen_red

Изпратено: 02-05-2010 16:58:54
eleee,kvi specove,4oveka vi popita savsem lubezno,a vie 4e li4nata higiena,4e kvi li ne gluposti,golemi ste razbira4i be,po kolko dni v godinata ste na ski????????!!!Vednaj okara li se obuvkata,pasne li ti na kraka,vsjko vadene e i razmestvane e nejelatelno,taka 4e su6i6 i tova e vsi4ko.............!!!
Автор: skiman

Изпратено: 20-04-2010 13:05:45
Перат се гащи, потници и други. Ако представите за хигиена и сапун са от преди 300 години, когато свинската мас е била единственият препарат ползван за миене, то собственика, преди всичко трябва да преразгледа концепцията си за лична хигиена. После да си купи нови обувки. 
Автор: vorwarts

Изпратено: 18-04-2010 11:59:48
Какво пране, какви пет лева... ако си си вмирисал от невежество обувките, то си е за твоя сметка.. просто ги смени с нови и се грижи повече за личната си хигиена и екипировка..

Ако се потиш повече, хората по света са измислили всякакви гелове и спрейове за подсушаване на стъпалата... купи пробвай и карай с кеф... 

И не си оставяй обувките в колата.. ако ги харесваш слагай ги до леглото да съхнат, но по-длалече от камината или разните там отоплителни уреди които ти се намират... ако караш всеки ден, то на всеки 5-10 ден вади чорапите и ги остави да изсъхнат напълно преди да ги вкараш отново в черупките..

Ски обувките не се перат, а просто се сменят... 


Автор: jas

Изпратено: 16-04-2010 20:16:55
Принципно може да изперете вътрешния чорап на ски обувката след като го извадите от черупката при спазването на няколко условия. Първото от тях е да проверите дали подплънките на чорапа съдържат специални материали, които въобще позволяват изпиране. При наличието на специални инструкции за почистване отбелязани на етикетите или книжката към обувките, те трябва да се спазват точно.

Второто правило, ако положението със замърсяването на чорапите е непоносимо, прането да стане на ръка в хладка до топла вода с течен прах за цветно пране или специален препарат за почистване на текстилни тъкани. Много успешно може да използвате спрей или течност за почистване на авто тапицерии. След третирането с препарата изплакнете обилно с вода и оставете чорапа да изсъхне в топло-проветриво помещение, но не го излагайте на слънце.

Външната черупка на ски обувките препоръчвам да се почиства с кърпички за почистване на ръце или най-добре за почистване на компютърни клавиатури :) те не изсушават и не обезцветяват пластмасата, като същевременно дезинфекцират повърхностите.

Поначало не е препоръчително да се стига до толкова крайна мярка за почистване на чорапите на ски обувките, като изпирането, но когато не се спазват предварителните условия за поддъжка и използване на обувките положението с миризмата на чорапите може да стане нетърпимо. Затова винаги използвайте ски обувките с изпрани лични чорапи еднократно. Винаги след приключване на деня изваждайте ски обувките за да се проветрят и изсушат до следващото им използване. По възможност може да изваждате вътрешните чорапи от черупките, но това не е препоръчително да се прави посточнно, за да не се повреди чорапът при триенето в твърдите части на черупката. За улеснение при избягване на "вмирисването" на обувките може да използвате специалните сушилни в някои ски гардероби и "парфюмиращи" машини, но отново трябва внимателно да се следи за специалните инструкции към всеки модел ски обувки.

Внимание > при специализираните и тунинговани ски обувки трябва да се избягва каквото и да е пране. За целта се консултирайте със специалист или с отделите за поддръжка на съответния производител! 


 

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре