SKI.BG
     Понеделник, 17 Февруари 2020
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2020
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: tano_ch

Изпратено: 19-08-2010 00:47:58
ски за извън писта

Здравейте,
Напоследък се запалих много по карането в необработен терен, извън писта или така наречения freeride, който установих, че е доста популярен извън България. Тъй като съм доста зле с английския и не се оправям много в англоезичните сайтове, се обръщам към Вас - може ли да ми препоръчате ски екипировка подходяща за практикуването на този вид ски? Предварително благодаря!

Автор: windski

Изпратено: 08-10-2010 15:45:52
"Saedinenieto pravi silata"!
Vorwarts i na men ne vsichko mi haresva v Bulgaria, imo i golemi prostazi ama kadeto i da otidesh pak si ostavash bulgarin.
A za Bulgaria samo na nas ni puka.
Zapadniazite ot 100 godini iako tichat po taia pista.Nie niama da gi nastigneme,ama e dobre che ne stoime na edno miasto.
Vseki pochva s pista i sled 5-6 godini e iako freeride.
I zaradi tova ti triabvat min. 2 chifta ski(pista i freeride).
Za "tano ch" moga da my kaja samo mnogo da vnimava s freeride-a, che ot igrachka stava plachka. 
Vzemi si nakratko:po-dalgi,po meki i po shiroki za freeride. 
Автор: skiman

Изпратено: 02-09-2010 09:13:37
"Вашата страна"? Че тази ваша страна не е ли и твоя? Или бъркам. Ако не е твоя, що го дириш в български форум? Пиши там във форумите на развитие държави и не рови, та да не мирише. Те и без това западняците, като ходят до тоалетна, не мирише.
Какво да ме дразни в пистарски форум? Нищо. Дразнят ме изказвания като твоето. Зачекваш нещо, като ти отвърнат малко в твой стил, почваш-Ама вие биете негрите.
Малко по-сериозно. Разчитам на теб. ;-)
А и факта, че споменаваш терени в Стара планина, достаъчно говори за капацитета ти относно беккънтрито. Ама да не задълбаваме, че там какво беше....айде със здраве;-)
Автор: jas

Изпратено: 01-09-2010 18:21:22
Съвсем скоро SKI.BG ще ви зарадва с нов раздел!

Автор: vorwarts

Изпратено: 01-09-2010 18:11:48
:) скимане, нещо се връзваш май.. ако нещо те дразни в "пистарския форум", защо си тук.. или си доброволец пропагандатор на "сектата" :) - все тая, забава да става..

Мисля, че всеки средностатистически умник във вашата страна ще се сети, че нещатата са ви криви.. като почнеш от здравното осигуряване и стигнеш до ски "туризъма", "училищата" и "пионерските организации".. но да не "Задълбаваме", че и без това много "мирише"..

Смятам, че е крайно време и този сайт да обърне повече внимание на ски туризма, беккънтри ските и всичките възможности за хората около тях.. за да не се допуска такова безумно разделение и развитие на "богомил-ски" движения... 
Автор: skiman

Изпратено: 01-09-2010 16:23:30
Не, че нещо, ама на Банско като че ли повечко ски учители си заминаха...или бъркам?
Ако така учат  и другите, еваларка им правим. Таман няма много да се бутаме навън.
Хора, посещавали поне един от курсовете, които организираме, не карат по такива места в такива дни. Ама ски учителите на тЮлен са друга бира.   
А за организираните карания, май не си чел достатъчно. Порови малко. Задълбай. Недей само гледа отгоре. Понякога отгоре се пада от високо и се получава тучна словестна полюция.
Автор: vorwarts

Изпратено: 01-09-2010 15:26:27
Опааа... Май ви замина das seelisches Gleichgewicht :)

Младежта не издържа и се появи нов "будител" и "радетел на правата фрийрайд вяра"... като сте толкова печени, защо след толкова курсове и тинтири-минтири, мине не мине и давате жертви, защо не организирате доброволни гид отряди и не поведете "непросветените" сред "Великата рилска пустиня" например... аз ще ви отговоря.. не ви стиска... , защото сте егоисти...

И ето една добра идея, защо не напишете имената на "великите стожери" на фрийрайда в булгарландия... да ги видят всички, за да няма съмнения кой е "по-велик"... така бъдните ви поколения ще могат да им издигнат паметник :)
Автор: vorwarts

Изпратено: 01-09-2010 14:41:10
Темата.. темата, каква беше темата.. препоръка за ски оборудване, а не препратка към "богомил-ските страници" на група "сектанти", които са се самообявили за "първопроходците" в карането извън пистите... дрън-дрън...

Погледнах веднъж списъчето с трасета за "извън пистово каране".. оле-мале.. Първо - повечето места които са описали са в рамките на защитените природни паркове, където преминаването и спускането със ски извън маркираните пътеки е забранено със закон, второ същите места в голяма част от ски сезона са непредвидимо опасни и промотирането им като терени за фрийрайд може да се смята като склоняване към самоубийство и трето липсват основни трасета за беккънтри, Стара планина е тотално пренебрегната, защото бефсаджиите ги мързи да катерят.

Така че, темата си е добре, трябва, рано или късно да се кажат тези неща, защото дори "великата" служба псс, си позволява да толерира безразборното каране извън обезопасените места. Непонятно е как се разрешава страниците на псс да публикуват конкретна информация за забранените склонове на ски зона Банско. Визирам улеите към Бъндерица и улеите между писта Тодорка и Платото - известната "чаша"...

Въобще збъркана работа... 
Автор: Teneighty

Изпратено: 01-09-2010 14:34:53
Ейй ама т'ва сол ташаците на Цеко нямате срам.. Искрено се забавлявам на злобни хорица като теб vorwarts.. И понеже питаш колко хора от "пионерската организация" са постигнали нещо - мога да те убедя, че са доста повече и с доста по-добри постижения от ваш СтеФчу.. Колко беше последния път ? 10 секунди ? 12 ? А да - и сега да не почнете да се оплаквате за бюджет и условия, щото тъпата ви федерация е изяла и изпила пъти повече пари, от който и да било в БАССЕС. Що се отнася до това дали асоциацията помага за безопасното практукване на фрийрайд в бг - ами явно падаш от луната или просто си затваряш очите за неща, които не е никак трудно да бъдат видяни.. БАССЕС е ЕДИНСТВЕНАТА организация за всичките тия години, която е провеждала отворени курсове на тема лавинна безопасност. За това дали са били качествени, достатъчно информативни и добре поднесени ти предлагам да попиташ ПСС, за които не вярвам да си позволиш да отправяш снизходителни определения. Жалки сте най-вече с това, че не сте постигнали нищо в мизерния си журналистически живот, но менторския тон ви е запазена марка... и това само ви прави още по-неадекватни... 
Автор: skiman

Изпратено: 31-08-2010 17:04:28
vorwarts, в същтност изобщо не искам да ти противореча;-)
Но темата е за друго. 
Автор: vorwarts

Изпратено: 31-08-2010 15:56:24
И една добавка, поради факта, че форумните страници на "фрийрайд пионерчетата" са тъпкани с празнодумия и невежество, то в повечето случаи те са напълно безполезни. Тъпото е, че всичко се управлява от 2-3ма вносители на спортно оборудване, включая и момчетата с G3-ките и всичко се тегли към техния си ограничен кръг.. здраве да е.. така или иначе в булгарландия няма обезопасени места за фрийрайд, да не говорим за достатъчно дълги трасета за каране..   


2  Следваща страница

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре