SKI.BG
     Събота, 29 Февруари 2020
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2020
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FORUM - SKI in Bulgaria
(moderated by vladi)

Публикувайте Нов Отговор << Обратно към Теми
Създадено от:  
Автор: brutas

Изпратено: 23-10-2010 19:49:15
Нордика или Атомик?

Знам, че е субективно, но все пак да споделя :)
В момента ми е изгодно да си взема обувки Nordica Speedmachine X 100 или Atomic M TEC 110 и се чудя кои да избера. И двете са ми удобни. Досега съм носил само Нордика и съм много доволен, но Атомик си е марка...
Тази твърдост как ви се струва?

Имам ски Хед Магнум, карам повече слалом, висок съм 181 и тежа 82 кг...

Какво ще кажете?

Автор: lichinko

Изпратено: 05-11-2010 17:45:19
Nordica Speedmachine X 100 или нагоре. Честно казано обувките ми Нордика са най-удобните обувки, които съм имал някога.  Взимай по-удобното.
Автор: plamen_red

Изпратено: 01-11-2010 00:25:10
meri obuvkite,a ne gledai marki,goljma 4ast ot markite se pravjt na edno i su6to mjsto,samo lepenkite sa im razli4niA ako iska6 marka si kupi Lange,crazy blue/130 flex:)))
Автор: frehley

Изпратено: 30-10-2010 23:23:36
Браво, пич! Яхай смело чепиците и нямаш ядове! Пък по-нататък във времето ще споделиш как са. :))
Автор: brutas

Изпратено: 30-10-2010 18:09:03
Благодаря на всички за съветите.
В крайна сметка взех Спийдмашин 120 пък ще видим как ще е на пистата.
Автор: frehley

Изпратено: 30-10-2010 00:10:53
Ми картинката е ясна, Бруте... Послушай хората тук и няма да сбъркаш. Давай смело! :)
Автор: vorwarts

Изпратено: 29-10-2010 21:27:36
Speedmachine 110 и нагоре.
Автор: bilboto

Изпратено: 29-10-2010 12:27:51
И аз да се включа. Според мен за този Хед, който караш ще ти е нужна твърда обувка. Според мен 110-120. Магнума е една от най-твърдите ски на Хед, така че повече контрол ще имаш ако е по-твърда.
Въпреки това мисля, че най-важното което трябва да гледаш е до колко обувката която ще избереш ти държи добре крака, без да ти създава сериозен дискомфорт. При мен например повечето, които мерих не ми държаха добре глезена и петата ми се движи повече от колкото е нужно. Избрах си Росиньол и сега нещата са много различни.

Марката според мен не е толкова важна. По-важно е да ти е по крака.
Автор: frehley

Изпратено: 28-10-2010 00:06:59
Бруте, аз лично карам с Нордика вече няколко години и съм много доволен! Също като теб, и аз съм харесал този модел Спийдмашин. Пробвал съм и няколко други марки (включително и Атомик), но най-удобна и комфортна ми е Нордиката (в никакъв случай не се обявявам против другите марки). Но наистина, ако можеш вземи по-твърд вариант - 120 или 130. Вариант с твърдост 100 е на границата на компромиса. Повярвай - има голямо значение! А и за тази цена - няма какво да се замисляш. Обувки от този клас струват от 700-800 лв. нагоре.
                                                                    Успех! :)
Автор: Dunbar

Изпратено: 27-10-2010 18:01:02
И аз гласувам за Спийда(не  съм карал скоро  с Атомик!). Само че ако можеш вземай 130. Аз имам такива от 3 години и значително си подобрих стила и най-вече стабилността. Преди това карах с "по-меки".Първите 10-15 минути са малко отчайващи и после не може никой да те стигне... Освен това чорапа е от някакъв гел, който много добре се настройва към ходилото(може и да си внушавам :-)) - моето е малко по-широко от нормалното откъм пръстите. Атомик от своя страна имат адски много модели и ширини, при същото качество(според мен)
Автор: brutas

Изпратено: 27-10-2010 00:07:22
Нордика са ми много удобни (-30% на цената имат в момента), клоня към тях, но се чудя дали да взема Speedmachine 110 (450лв) или Speedmachine 100 (380лв)

Втората е само с твърдост 100 и без пластина отзад, а първата е с твърдост 100-110 и с пластина за регулиране на контрола.

Втората е по-евтина, но дали ще ми е достатъчна тази трърдост и контрол за ските?

Максималната твърдост за модела е 130 и се водят intermediate клас. 


2  Следваща страница

ТУК ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕТЕ ЗА ДА ПУБЛИКУВАТЕ СВОЙ СОБСТВЕНИ ТЕМИ И ОТГОВОРИ

РЕГИСТРИРАНЕ НА НОВ ПОТРЕБИТЕЛ!

Моля, използвайте browser IE5+ или Netscape4+ за да публикувате нови теми и отговори


ВНИМАНИЕ! В .ски ФОРУМ на SKI.BG е прието публикуването на теми и коментари/съобщения, свързани със ски и сноуборд спорта. Не се допуска публикуването на теми и коментари, засягащи престижа на SKI.BG. Не се допуска публикуването на теми и коментари, нарушаващи добрия тон, както и публикуването на теми и коментари с комерсиално съдържание. Недопустимо е препубликуване на теми и коментари с еднакво или идентично съдържание! Подобни теми и коментари ще бъдат игнорирани, а достъпът на злоупотребилите потребители ще бъде забранен. За публикуване на комерсиални съобщения и реклама изпратете запитване. Лични обяви можете да публикувате само в раздела .ски обяви. Не злоупотребявайте със съобщенията. Те НЕ са анонимни. SKI.BG оказва пълно съдействие на властите при установяване на самоличността на потребители, изпращащи нецензурни или обидни текстове на лична, религиозна, верска или политическа основа и съобщения, нарушаващи добрия тон.

ВАЖНО! За да публикувате нови теми и коментари/съобщения, е необходимо да се регистрирате. При Log-in /ВХОД/ в системата, всеки път след първоначалното въвеждане на Username /Потребителско име/ и Password /Парола/ е необходимо да потвърдите установения от системата потребител с повторно натискане на бутона Log-in. В .ски ФОРУМ след публикуване на тема или коментар може да редактирате съдържанието им в полето за текстова редакция, след като натиснете иконата „Редактирай” в ляво над реда „Автор:вашето потребителско име”. За да бъде приета редакцията на текста, е необходимо да натиснете бутона „Публикувайте”. Вие може също така да редактирате вашия личен потребителски профил като натиснете иконата „Редактирай” вдясно на реда, над блока с темите - „Logged-in като вашето потребителско име”. За да предотвратите публикуване на теми и съобщения от други лица с вашето потребителско име, след приключване на работа в .ски ФОРУМ, затворете браузъра. Сортирането на темите може да става по възходящ ред спрямо датата на публикуване на най-новите теми – натиснете „Последна Тема” или спрямо датата на публикуване на най-новите съобщения – натиснете „Последен Отговор”. Най-новите съобщения във всяка тема са винаги най-отгоре, на първа страница. В .ски ФОРУМ имате възможност да търсите по ключови думи в съдържанието на вече публикувани теми и коментари. Въведете дума в полето за търсене, изберете от падащото меню групата на търсене в теми, в съобщения или на автори и натиснете бутона „Търси”. В .ски ФОРУМ на SKI.BG се допуска публикуване на теми и коментари на кирилица и латиница.


___________________________
[xt] MSGBOARD v2.0 POWERED
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре