SKI.BG
     Вторник, 03 Октомври 2023
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
. СВЕТОВЕН СКИ ТЕСТ
<<обратно към актуалния World Ski Test
     

За СВЕТОВНИЯ СКИ ТЕСТ 2006/2007

Състезателен гигантски слалом – мъже > 1-2, 3-5, 6-8, 9-11
Състезателен слалом – жени > 1-3, 4-6, 7-9, 10
Allmountain за мъже > 1-3, 4-6, 7-9, 10-11
Allround за жени > 1-3, 4-6, 7-9, 10-11
Allround Skier Cross > 1-3, 4-6, 7-8, 10-11
TwinTip > 1-2, 3-5
Young Race - гигантски слалом, деца и младежи > 1-3, 4-6, 7-9, 10-11

Пълната публикация на Световния Ски Тест 2006/2007 можете да прочетете в брой NO3 на списание СКИ&БОРД.


КАЧЕСТВОТО Е НАЙ-ВАЖНО !
Австрийският ски тест/Световният ски тест за 2006/2007 г.
поставя нова, по-висока летва!

Шладминг – име, което кара всички любители на ски спорта да цъкат радостно с език; което ни навежда на мисълта за зрелищни шампионати и за ежегодния нощен слалом, наблюдаван на живо от хиляди ски фенове на самата писта и от милиони пред телевизора. Или за легендарното състезание по ски спускане през 1973 г. на абсолютно заледения Планай, за много първокласни скиори приключило с изненадващо и болезнено сблъскване със скара за сено. Легендарно състезание за Световната купа (и между другото първото на Планай), което със средната си скорост от 111.251 км./ч., за дълго време остана най-бързото състезание на всички времена и което бе спечелено от някой си Франц Кламер, 17-годишен младеж от планината Моосвалд в областта Каринтия. Треньорът на Кламер по времето на първата му победа в състезание за Световната купа, Чарли Кар, “папата на ски спорта” в Шладминг, също е легенда и неуморима движеща сила на невероятното развитие на ски курорта Шладминг.

Но стига с това носталгично пътуване из спомените и нека се върнем в бъдещето, така да се каже. Защото през март 2006 г. същият този Франц Кламер се прояви като ръководител на тазгодишния Световен ски тест, провел се на същия този легендарен Планай. Над 100 ски модела от предстоящия сезон чакаха да бъдат тествани. Условията едва ли биха могли да бъдат по-добри. През трите дни на теста “Св. Петър”, отговорник за времето, показа различните си зимни лица. Най-напред той предложи тънък слой скоро навалял сняг и добро сцепление на пистата. Следващите няколко дни започваха с твърда като камък писта, но в течение на деня светецът и Планай омекваха и предлагаха прекрасно пролетно време – достоен завършек за късния следобед. Шладминг Рормос в най-добрата му форма – това видяха и оцениха, по време на и след напрегнатите тестове, повече от 100 изпитатели от различни националности.

Самият тест непрекъснато въодушевяваше журито. 12-те най-добри ски компании в света предоставиха най-новите си модели за предстоящата зима. Всички ски бяха неутрализирани от тестовия екип. “Ските са боядисани в черно. Изобщо нямаш представа с кой модел се пързаляш в момента.” – изрично обясни Ханс Кнаус. Членовете на журито – любители, аматьори и бивши световни величия – подложиха всеки чифт ски на подробно изпитание. Резултатите говорят сами за себе си. “Всеки модел е добър по свой начин. Но това не значи, че всеки модел, победил в теста, е идеален за всички скиори.” – заключи ръководителят на теста Франц Кламер. Всеки скиор трябва да намери оптимален за себе си модел за предстоящия сезон въз основа на прецизен анализ на получените резултати и с помощта на коментарите на изпитателите. “Нуждите и търсенето са различни.” – казва организаторът на теста Волфганг Едер – “А разликите са просто невероятни.”

“Ето защо заедно с експертите ни разработихме инструмент, наречен S3 (Ski Search Service) – сложна компютърна програма, позволяваща на всеки скиор или скиорка да намери най-добрите ски за себе си, без да преминава през продължително търсене и изпробване. Програмата дава отлични резултати, ако се съчетае с няколко дни на ски пистата!” S3 – Ski Search Service – безкомпромисно изпитание: новата услуга, подробни упътвания за тестване и резултати от ски теста можете да намерите на адрес www.WorldSkitest.com

Високи технологии и индивидуалност, качество и комфорт

До не много отдавна основните въпроси се въртяха около ските за Allround и за състезания – дълги или къси ски. Сега обаче по всичко личи, че нещата вървят към едно наистина соломоново решение на проблема. Герхард Брюглер, спортен и технически директор, организатор на Световния ски тест, сподели: “Резултатите от ски теста говорят съвсем ясно, особено този път. Търси се качество и комфорт, което се предлага в най-висока степен едновременно от ските за Race carving, ски крос и Allmountain!”

Тази година бяха тествани отново модели за гигантски слалом в състезанията за мъже. Ето коментара на Брюглер: “При избора на моделите за теста взехме предвид миналогодишните тенденции на пазара, както и опита и нововъведенията в ски индустрията, също и предварителните поръчки на магазините. Тенденцията за удължаване на ските става все по-ясно изразена. Времената на детските ски за пораснали спортисти са отминали и то не само в състезателните дисциплини!”

Мозъците на ски индустрията работят напрегнато върху въпроса за предаването на силата от краката през обувките до ските. Едновременно с това всички производители представят новаторски системи, избягващи фиксирането на автоматите с винтове, така че да не се влияе отрицателно на характеристиките и на огъването на ските.

Освен техническите новости, все по-голямо значение придобиват и въпросите за индивидуалната и многостранна приложимост, индивидуалния дизайн на ските и самостоятелното определяне на уменията и подготовката на скиорите.

Изпитателите са на едно и също мнение що се отнася още до въпроса за добрите и лошите ски. Ханс Кнаус, дoмакин на събитието и спортен коментатор, отсича:
“Лоши ски вече не съществуват, но всеки модел трябва да пасва на скиора, който го използва. Ски тестовете всеки път са предизвикателство, включително от гледна точка на физическа издръжливост. След 14 спускания направо започваш да си усещаш бедрата! Интересно е да се изпробват толкова различни марки и да се определят разликите. Като бивш състезател считам, че ските трябва да са издръжливи на износване и да дават възможност за наистина бързо пързаляне.”

„Разликите са невероятни. Ако не го изпробваш сам, няма как да ги усетиш.” – обяснява Фриц Щробл, редовен участник в Световния ски тест. А ръководителят на теста Франц Кламер допълва: “Ски индустрията полага големи усилия ежегодно да предлага нови идеи – ските се пързалят все по-гладко и се управляват невероятно лесно, като в същото време не се отнема нищо от усещането за carving.”

Заключение: скиорите като цяло стават все по-добри, но в същото време тази година се представиха няколко модела ски, твърди като железни пръти. “Твърд” е много меко казано, така че си струва човек да проучи резултатите от теста преди да си купи новата екипировка !

нагоре


АРХИВ - СВЕТОВЕН СКИ ТЕСТ


СВЕТОВЕН СКИ ТЕСТ 2018/2019 St.Johann-Alpendorf


СВЕТОВЕН СКИ ТЕСТ 2017/2018 Silvretta Montafon


СВЕТОВЕН СКИ ТЕСТ 2016/2017 Katschberg


СВЕТОВЕН СКИ ТЕСТ 2015/2016 SkiWelt


СВЕТОВЕН СКИ ТЕСТ 2014/2015 Silvretta Montafon

СВЕТОВЕН СКИ ТЕСТ 2014/2015
Silvretta Montafon, Форарлберг, Австрия

Световният ски тест за моделите ски за сезон 2014/2015 се състоя от 01-ви до 4-ти април 2015 г. в ски зоната на Силврета Монтафон, във федерална провинция Форарлберг, Австрия.

Пълната публикация на Световния Ски Тест 2014/2015 можете да прочетете в NO27 на списание СКИ&БОРД.


СВЕТОВЕН СКИ ТЕСТ 2013/2014


СВЕТОВЕН СКИ ТЕСТ 2012/2013


СВЕТОВЕН СКИ ТЕСТ 2011/2012


СВЕТОВЕН СКИ ТЕСТ 2010/2011


СВЕТОВЕН СКИ ТЕСТ 2009/2010


СВЕТОВЕН СКИ ТЕСТ 2008/2009


СВЕТОВЕН СКИ ТЕСТ 2007/2008


СВЕТОВЕН СКИ ТЕСТ 2006/2007

нагоре

<<обратно към актуалния World Ski Test

     
Copyright 2006-2021 © World Ski Test, SKI.BG
NO27 на списание СКИ&БОРД, спорт, лайфстайл, индустрия !
SKI.BG PHOTO GALLERY
ispo BrandNew Awards
 ski poll
Кой зимен спорт сте опитвали и практикувате?
Алпийски ски
Ски ходене/ски туринг
Беккънтри ски
Телемарк ски
Ски бягане
Ски скок
Сноуборд
Фристайл ски
Фристайл сноуборд
Фрирайд ски
Фрирайд сноуборд
Снегоходки
Спускане с шейни
Туризъм/трекинг
СПА
Не спортувам
Друго


View results
FIS Live Timing
NO26 на списание СКИ&БОРД, спорт, лайфстайл, индустрия !
NO25 на списание СКИ&БОРД, спорт, лайфстайл, индустрия !
NO24 на списание СКИ&БОРД, спорт, лайфстайл, индустрия !
NO23 на списание СКИ&БОРД, спорт, лайфстайл, индустрия !
NO22 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO21 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO20 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO19 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO18 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO17 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO16 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO15 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO14 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NOX3 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO12 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO11 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO10 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO9 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO8 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO7 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO6 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO5 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO4 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO3 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO2 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
Списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
 
 
XXIII Olympic Winter Games PyeongChang 2018
XXIII-ти Зимни
Олимпийски игри ПьонгЧанг 2018!
XXII Olympic Winter Games Sochi 2014
XXII-ри Зимни
Олимпийски игри Сочи 2014!
XXI Olympic Winter Games, Vancouver 2010
XXI-ви Зимни
Олимпийски игри
Ванкувър 2010 !
XX Olympic Winter Games, Torino 2006
XX-ти Зимни
Олимпийски игри !
XIX Olympic Winter Games, Salt Lake 2002
XIX-ти Зимни
Олимпийски игри !
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре