SKI.BG
     Петък, 14 Юни 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
. СВЕТОВЕН СКИ ТЕСТ
<<обратно към актуалния World Ski Test
     

СКИ-УДОВОЛСТВИЕ ЗА ШАМПИОНИ – по вълшебните склонове на Земеринг във Виенските Алпи

За СВЕТОВНИЯ СКИ ТЕСТ 2009/2010

Състезателен гигантски слалом за мъже > 1-3, 4-6, 7-9
Състезателен слалом за жени > 1-3, 4-6, 7-8
Allmountain > 1-3, 4-6, 7-9, 10
Allround за жени > 1-3, 4-6, 7-9, 10
Allround за мъже > 1-3, 4-6, 7-9, 10
TwinTip > 1-3, 4-6, 7-8
Junior GS - гигантски слалом за деца и младежи > 1-3, 4

Junior Twin Tip за младежи > 1-3, 4
OPEN SPACE - иновативни и ултра скъпи ски > 1-3, 4-6, 7-9, 10

Пълната публикация на Световния Ски Тест 2009/2010 можете да прочетете в NO18 на списание СКИ&БОРД.


СКИ-УДОВОЛСТВИЕ ЗА ШАМПИОНИ – по вълшебните склонове на Земеринг във Виенските Алпи

СВЕТОВЕН СКИ ТЕСТ 2009/2010 – Земеринг, Виенските Алпи, Австрия

Скъпи приятели на зимните спортове!
Здравейте и добре дошли!

Ежегодният Световен ски тест през 2009 г. се проведе от 1-ви до 3-ти април 2009 г. в прочутия ски курорт Земеринг в Австрийските Алпи. Много добрата снежна покривка, независимо от сравнително високата температура, даде възможност за честен и обективен ски тест. Световният ски тест обикновено се провежда „на сляпо”, като всеки модел се облепва с черна лента, което го прави неразпознаваем. Лентите се поставят от специално обслужващо звено на екипа, провеждащ Световния ски тест. След всяко спускане, тестващият следва да попълни бланка с оценки, в която да даде точки от 1 до 10 по критериите: дълги завои, къси завои, закантване, гладкост на пързаляне и общо натоварване на скиора.

Под зоркия поглед на Директора на теста – Олимпийския шампион Франц Кламер, най-добрите 10 модела в световен мащаб бяха форсирани да покажат своите възможности. С цел да бъде оказана максимално прецизна подкрепа на всеки потребител при вземане на решение за закупуване на някой от тестваните модели – моля, опитайте да откриете всичко, което касае ВАШИТЕ ски на страниците, които предстои да прочетете. Различните категории бяха изпитани от около 150 професионалисти и доста напреднали аматьори, представляващи пълната гама на „ски компетентността”. Настоящи, както и бивши звезди от Световната купа, Олимпийски шампиони, допълнени от аматьори с много опит,  задълбочено и в пълен обем тестваха най-новите модели ски.

Както стана традиция през последните години, Световният ски тест беше съпътстван от изключително забавни странични мероприятия, като модното шоу за зимна и ски екипировка, представило добре известни марки като Spyder, Kjus, Besson, Girardelli, E+O, Zanier и Carrera. Състоя се и концерт на живо на поп-дуото Лутенбергер-Клуг и групата „Младите Цилерталер”, както и прожекция на филма „Nordwand”, което допринесе за подходящото настроение за празник на тест екипа и VIP-гостите.  “Zauberberg (магическата планина) отново сътвори своята магия” – в пълния смисъл на думата.

В качеството си на организатори на събитието, бихме искали да Ви пожелаем приятни мигове с четенето на това списание и се надяваме да намерите много полезна информация в него, както и да прекарате страхотна зима с ВАШИТЕ перфектни ски в следващите 3-4 месеца!
Всичко най-добро!

Герхард, Волфганг, Руди
World Ski test

“ZAUBERBERG” ТВОРИ СВОИТЕ ЧУДЕСА
Ски ВИП-ове от различни краища на света се събраха на “Blaue Blitz”  в Семеринг, Виенските Алпи – едно изключително свежо и красиво място, за да тестват последните ски модели по време на Световния ски тест

На по-малко от час от Виена, в сърцето на Виенските Алпи, в така наречената „Магическа планина”, се намира селцето Семеринг. Благодарение на 1360-те му метра надморска височина, метеорологичната служба Hirschenkogel е обещала сняг дори и в периода, предшестващ високия сезон. 14-те километра писти и 3-те високотехнологични лифта, гарантиращи перфектни ски приключения през деня, плюс осветителната система (заляла със светлина с интензитет 1300 Лукса над 13 километра писти) през нощта, правят Zauberberg прочута в цяла Европа. Семеринг е известна също така и като място за провеждане на Нощното състезание по слалом за жени от календара на Световната купа.

МЕЖДУНАРОДНА ТОП-ДЕСТИНАЦИЯ
Маркус Мерц, маркетинг управител на Zauberberg е наистина щастлив от избора на Семеринг за място на провеждане на Световния ски тест: „Ние градим международна репутация и в този смисъл сме изключително щастливи, че още едно международно събитие, като Световния ски тест, намери своето място при нас”. А Ева Шьодъл, изпълнителен директор на „Виенски Алпи” е убедена, че Семеринг и Световният ски тест си пасват чудесно: ”За нас Световният ски тест е чудесна възможност да представим Семеринг като топ туристическа дестинация и това ни прави много щастливи.”

СТРАХОТНО НАСТАНЯВАНЕ И РЕСТОРАНТИ
Семеринг наистина е една от най-добрите ски дестинации в близост до Виена. Церемонията по откриването на ски теста, с вечеря на върха на планината в просторната ски хижа Лихтенщайн, има страхотен успех, а луксозното настаняване в хотел „Панханс” и не по-малко уютния Артис хотел Семеринг не оставиха у никого съмнение, че всички хора от тест екипа ще имат прекрасна възможност за възстановяване между изтощителните периоди на тестване. Във всяка пауза между изпитанията, ВИП-овете и служебните лица бяха атакувани от очарователния и любезен персонал на Johanneshütte и своевременно получаваха приятната възможност да опитат местните специалитети. Социализирането след тежкия ски ден се осъществяваше в бар Заубер, където някои ВИП-ове прекараха доста голяма част от времето си. Всички бяха очаровани от Zauberberg и нейните прекрасни околности в сърцето на Виенските Алпи.

СВЕТОВНИЯТ СКИ ТЕСТ - МЕЖДУНАРОДЕН, БЕЗПРИСТРАСТЕН И ЗНАЧИМ

Това вече е традиция. Всяка пролет бивши и настоящи звезди в ските от различни националности организират среща с представители на компаниите за производство на ски и ски екипировка, с техните дистрибутори, с журналисти, както и със ски любители. Причината: Най-добрите марки и модели за предстоящия сезон да бъдат подложени на проверка по време на Световния ски тест, за да се помогне на потребителите да се ориентират в пазара и да намерят най-подходящите за тях ски през следващия сезон.

Десет марки в десет категории
Под ръководството на бившия Олимпийски шампион „кайзер” Франц Кламер и д-р Раймунд Бергер, управител на „Алпийския тренировъчен център Инеркремс” и бивш треньор на дамския национален отбор на Австрия в алпийските дисциплини, които са отговорни за провеждането на тестовете, Световният ски тест се състои всяка година, без изключение. Десет от най-значимите компании и марки ски изпращат своите последни модели за определените категории, след което ските стават неузнаваеми с помощта на черните ленти, а това, от своя страна, подсигурява обективността и безпристрастността на теста.

Черни ски за професионалисти и скиори-любители
Благодарение на това, че ските стават неразпознаваеми и съхраняването им e в защитена зона, резултатите от този тест са напълно независими от персоналното мнение и предпочитанията на тестващия скиор – е единодушното мнение на участниците, журналистите и представителите на компаниите. Поради това Световният ски тест има уникално значение и всякакво вмешателство от страна на компаниите е теоретично и на практика невъзможно. Разнообразният състав на тест екипа спомага за още по точни и коректни резултати.

Всеки получава ски, съответстващи на неговия стил и умения
Но защо това е необходимо? Организаторът Герхард Брюглер обяснява: „Много скиори избират грешните ски просто защото закупуват определен модел, поради неправилни причини”. Всеки чифт се оценява от 1 до 10, който рейтинг касае следните категории: Дълги завои, къси завои, закантване, гладкост на пързаляне и общо натоварване (общи усилия, които е необходимо да положи скиорът). „Не всеки скиор се чувства добре с едни и същи ски, всеки човек има различни нужди. Вие със сигурност сте подбрали правилните ски, ако сте се чувствали прекрасно с тях цял един ден на пистата, а не да си дадете почивка след първите 2 часа. Може да сте попаднали и на грешен модел, ако сте се спрели на първите ски, които са ви хванали окото след съвсем малко каране, по време на по-голяма пауза.”

Успешна концепция от самото начало
Едно погрешно решение за закупуване на нови ски е в състояние да опропасти целия сезон на човек, осъждайки го на нещастие, вследствие избора на неправилен модел. Световният ски тест е в състояние да се похвали с 8 успешни издания, основното предимство на които е предотвратяването на описаното по-горе, поради което той е изключително популярен сред потребителите, както и сред компаниите производителки на ски екипировка и оборудване. Ингрид Салвенмозер, бивша ски-професионалистка, а понастоящем собственик на ски-училище успя да синтезира същността: ”Ако организаторите не са видели някаква причина за промяна на концепцията, а все пак продължават да са на гребена на вълната, очевидно е, че тази концепция е добра и има своето важно значение.”

SNOW STYLE

На Световния ски тест всички ски си приличат по едно – облепени са с черни ленти и техният уникален дизайн за известно време става неразпознаваем. Разбира се, настъпва момент, в който ските се освобождават от черните лепенки – това е конкурсът за стил и дизайн. И тук, изпитателите наистина виждат нещо различно: цветни щампи с използване на графити, стилни шарки, напомнящи за модернистичното изобразително изкуство, и моден дизайн, дошъл сякаш направо от популярната живопис.

Ски индустрията осъзнава, че съвременните скиори са много навътре в областта на модата и дизайна и няма начин този критерий да не окаже сериозно влияние върху процеса на закупуване на ски. Времената на скучните, простички, безцветни ски отдавна са отминали. Днес клиентът може да избира от широка гама най-различни шарки и така да подчертае своя собствен стил.

Ако се доверим на някои предвиждания, бъдещето на хобито ски няма да е „сравняване на ски и ски екипировка”, бъдещето е в това – „дизайнът на ските трябва да съответства на личния начин на живот на клиента”. И все пак, ските са, и винаги ще бъдат, спортна екипировка, предназначена най-вече за безопасно спускане по склоновете на планините. Така че, цитирайки Франц Кламер, който поставя „Въпроса с дизайна” в малко по-далечна перспектива: „Колкото и да са цветни и модерни – ските трябва да си останат ски” – разбира се, ние ще се съгласим с него!

Повече информация и подробни резултати от ски теста ще научите в следващите страници и в брой NO18 на списание СКИ&БОРД!

ИСТОРИЯТА НА УСПЕХА
През годините Световният ски тест се наложи като име сред ски индустрията, както и сред купувачите, благодарение най-вече на своята уникална концепция. Започвайки отначало само с един медиен партньор, Световният ски тест в наши дни взаимодейства успешно с над 50 медийни партньори и достига до аудитория от над 30 милиона читатели и потребители в над 20 страни по света.

При старта през 1996-та, Герхард Брюглер от списание “Wiener” и Волфганг Едер, директор на туризма в Бад Клайнкирхайм, решават да добавят ски тест приложение към “Wiener”. От самото начало Франц Кламер и д-р Раймунд Бергер поемат отговорността за честността и обективността на резултатите от теста, който първоначално се провежда в Бад Клайнкирхайм/Каринтия през две последователни години.

ЛЕСНО НАЧАЛО
След този първи период, само с един медиен партньор зад гърба си, организаторите решават да търсят международна изява и основават марката „Австрийски ски тест”. Първият и вторият Австрийски ски тестове се състоят през 2002 и 2003 година в Гащайнер Тал, а резултатите от тях достигат до около 13 милиона читатели в седем европейски държави. През 2006 година събитието се преименува в Световен ски тест, легитимирайки се по този начин пред международната ски общност.

СЕМЕЙСТВОТО НА СВЕТОВНИЯ СКИ ТЕСТ СЕ ПОДКРЕПЯ ВЗАИМНО
Участниците в Световния ски тест през годините са се превърнали в нещо като семейство. Ако цитираме Руди Оман: „Едва ли съществува друго подобно събитие, на което присъстват толкова много почитатели и приятели на алпийските ски спортове, без значение дали са професионални скиори, любители, търговци или представители на ски индустрията. Ние се срещаме всяка година в очакване на тестването на новите модели и на приятните моменти, които прекарваме заедно.”

Но не само „семейството” на Световният ски тест е убедено, че начинанието е изключително успешно. Оглавявайки проекта, Волфганг Едер е сигурен, че „ски-индустрията има също толкова сериозно отношение към Световния ски тест, поради истинския професионализъм и международния отзвук, който ние имаме с тези около 30 милиона читатели и потребители и близо 50 медийни партньори в над 20 страни”. А Герхард Брюглер заключава: „Световният ски тест е един от най-важните, може би НАЙ-ВАЖНИЯТ ски тест за цялата ски индустрия”.

ЗАТВЪРЖДАВАНЕ НА МЕЖДУНАРОДНИЯ ХАРАКТЕР

Осмият Световен ски тест се състоя в австрийския топ-курорт Семеринг и за пореден път пожъна огромен успех. Множество компании производители на ски, както и VIP тест скиори и аматьори бяха там и се насладиха на цялото събитие. Резултатите ще бъдат публикувани отново в специални интернет публикации, както и в множество печатни издания по целия свят.

нагоре


АРХИВ - СВЕТОВЕН СКИ ТЕСТ


СВЕТОВЕН СКИ ТЕСТ 2018/2019 St.Johann-Alpendorf


СВЕТОВЕН СКИ ТЕСТ 2017/2018 Silvretta Montafon


СВЕТОВЕН СКИ ТЕСТ 2016/2017 Katschberg


СВЕТОВЕН СКИ ТЕСТ 2015/2016 SkiWelt


СВЕТОВЕН СКИ ТЕСТ 2014/2015 Silvretta Montafon

СВЕТОВЕН СКИ ТЕСТ 2014/2015
Silvretta Montafon, Форарлберг, Австрия

Световният ски тест за моделите ски за сезон 2014/2015 се състоя от 01-ви до 4-ти април 2015 г. в ски зоната на Силврета Монтафон, във федерална провинция Форарлберг, Австрия.

Пълната публикация на Световния Ски Тест 2014/2015 можете да прочетете в NO27 на списание СКИ&БОРД.


СВЕТОВЕН СКИ ТЕСТ 2013/2014


СВЕТОВЕН СКИ ТЕСТ 2012/2013


СВЕТОВЕН СКИ ТЕСТ 2011/2012


СВЕТОВЕН СКИ ТЕСТ 2010/2011


СВЕТОВЕН СКИ ТЕСТ 2009/2010


СВЕТОВЕН СКИ ТЕСТ 2008/2009


СВЕТОВЕН СКИ ТЕСТ 2007/2008


СВЕТОВЕН СКИ ТЕСТ 2006/2007

нагоре

<<обратно към актуалния World Ski Test

     
Copyright 2006-2021 © World Ski Test, SKI.BG
NO27 на списание СКИ&БОРД, спорт, лайфстайл, индустрия !
SKI.BG PHOTO GALLERY
ispo BrandNew Awards
 ski poll
Кой зимен спорт сте опитвали и практикувате?
Алпийски ски
Ски ходене/ски туринг
Беккънтри ски
Телемарк ски
Ски бягане
Ски скок
Сноуборд
Фристайл ски
Фристайл сноуборд
Фрирайд ски
Фрирайд сноуборд
Снегоходки
Спускане с шейни
Туризъм/трекинг
СПА
Не спортувам
Друго


View results
FIS Live Timing
NO26 на списание СКИ&БОРД, спорт, лайфстайл, индустрия !
NO25 на списание СКИ&БОРД, спорт, лайфстайл, индустрия !
NO24 на списание СКИ&БОРД, спорт, лайфстайл, индустрия !
NO23 на списание СКИ&БОРД, спорт, лайфстайл, индустрия !
NO22 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO21 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO20 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO19 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO18 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO17 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO16 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO15 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO14 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NOX3 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO12 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO11 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO10 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO9 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO8 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO7 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO6 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO5 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO4 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO3 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO2 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
Списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
 
 
XXIII Olympic Winter Games PyeongChang 2018
XXIII-ти Зимни
Олимпийски игри ПьонгЧанг 2018!
XXII Olympic Winter Games Sochi 2014
XXII-ри Зимни
Олимпийски игри Сочи 2014!
XXI Olympic Winter Games, Vancouver 2010
XXI-ви Зимни
Олимпийски игри
Ванкувър 2010 !
XX Olympic Winter Games, Torino 2006
XX-ти Зимни
Олимпийски игри !
XIX Olympic Winter Games, Salt Lake 2002
XIX-ти Зимни
Олимпийски игри !
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре