SKI.BG
     Понеделник, 22 Юли 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
. СВЕТОВЕН СКИ ТЕСТ
<<обратно към актуалния World Ski Test
     

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

СВЕТОВЕН СКИ ТЕСТ 2010/2011 – Хайлигенблут, Каринтия, Австрия

За СВЕТОВНИЯ СКИ ТЕСТ 2010/2011

Състезателен слалом > 1-3, 4-6, 7-9
Ladies High Performance > 1-3, 4-6, 7-9, 10
Allmountain > 1-3, 4-6, 7-9, 10
Allround за жени > 1-3, 4-6, 7-9, 10
Allround за мъже > 1-3, 4-6, 7-9, 10
TwinTip > 1-3, 4-6, 7-9
YoungSnow Race GS - гигантски слалом за деца и младежи > 1-3, 4

YoungSnow Twin Tip за деца и младежи > 1-3, 4-6, 7
OPEN SPACE - иновативни и ултра скъпи ски > 1-3, 4-6, 7-9, 10-12

Пълната публикация на Световния Ски Тест 2010/2011 можете да прочетете в NO21 на списание СКИ&БОРД.


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

СВЕТОВЕН СКИ ТЕСТ 2010/2011 – Хайлигенблут, Каринтия, Австрия

Най-големият в света ски тест – уникален, неутрален, с достоверни резултати!

Нова година, нов Ски тест

През април 2010-та се проведе Световният ски тест 2011. Организаторът и създател на теста Герхард Бюрглер го организира за 9-ти път. Тази година, за втори път сцена на събитието беше ски зоната Хайлигенблут-Гросглокнер в Каринтия. Селцето Хайлигенблут прие сърдечно тълпата от почитатели на зимните спортове, пристигнали тук, за да тестват последните модели ски и да се насладят на няколко дни спускания при перфектни условия. Чудесното време, идеалните писти, професионалният екип и мотивираните изпитатели създадоха отлична атмосфера и превърнаха 9-тия Световен ски тест в незабравимо преживяване за всички участници.

Какво представлява Световният ски тест и кое го прави така неповторим?

Световният ски тест е перфектно помагало за всички маниаци на зимните спортове, да си изберат правилните ски. Организаторът Герхард Брюглер обяснява: „Най-скъпите ски не са непременно точните ски за всеки скиор. Всеки трябва сам да открие „своите ски” , което е единственият начин истински да се наслади на зимните спортове.”

За ски индустрията Световният ски тест също е от полза, защото посредством резултатите, които той дава, за тях е по-лесно да се приспособят към изискванията на клиентите и да представят последните технологии и нововъведения, отговарящи на някои персонални изисквания.

Как започна всичко

Днешната система за оценяване стартира през 1996 година, когато ски тестът се провежда за нуждите на списание „Wiener”. Олимпийският шампион Франц Кламер е назначен за Председател на тест екипа и заедно със своите „съратници” започват прецизни изпитания на моделите. След няколко години организаторите решават да придадат международен привкус на проявата и така се появява марката „Австрийски ски тест”. Последното преименуване идва през 2006 година – Световен ски тест – истинско международно звучене за международен ски тест. Световният ски тест винаги е бил успешна проява и макар трудно да се вписва в някакви рамки, печатното издание на Световния ски тест се чете ежегодно от над 30 милиона потребители и от почти още толкова в Интернет.

Печелившата стратегия никога не се променя

Предимството на Световния ски тест е в неговата уникална концепция. Десетте най-големи и известни ски производители изготвят своите модели и ги предоставят на екипа на Световния ски тест, разчитайки на достоверни резултати. Всеки отделен модел се покрива с черно фолио, за да се гарантира безпристрастна оценка, в случай че някой от изпитателите има предпочитания към определена марка. На оградено място в зоната на пистите, т.нар. „междинна станция”, скиорите са очаквани от екипа професионалисти. Неутралният обслужващ персонал е отговорен за правилното настройване на ски автоматите на всеки отделен изпитател. След всяко спускане, изпитателят оценява ските съгласно следните критерии: дълги завои, къси завои, закантване, гладкост на пързаляне  и общо натоварване. Прилага се точкова система на оценяване от 1 до 10, след което се изчислява средно аритметично и така се получава крайната оценка. Оценяват се девет различни категории ски, така че читателят има на разположение широк спектър от модели, за да направи правилния избор.

Кои са изпитателите?

Екипът от изпитатели е смесица от скиори със съвсем различни ски умения, което води до различни изисквания от тяхна страна по отношение на ските. Настоящи и бивши ски величия, хора на бизнеса, модни дизайнери, туроператори, журналисти и скиори-любители са сред „тестовия екип ”. Капитан на отбора от изпитатели е Олимпийският шампион Франц Кламер.

Разбира се, изпитателите имат нужда и от почивка след изнурителната работа по тестване на моделите. Често се случва да пропуснат обяда. Организаторите се грижат за всички съпътстващи ските прояви, една от които е Модното шоу на Световния ски тест, където изпитателите се запознават с последните световни модни тенденции.

Официалните резултати бяха публикувани точно навреме – непосредствено преди новия старт на надпреварата за Световната купа.

 Освен в СКИ&БОРД, тези резултати могат да бъдат открити и на www.WorldSkitest.com. На сайта има и допълнително помагало за избор на ски – SkiSelector, достъпно от 2 години. SkiSelector е разработен от екип професионалисти със задача да помогне на всекиго да намери подходящите за него ски.

Хайлигенблут - Гросглокнер

“Негово Величество” Гросглокнер – най-високият връх в Австрия – 3798 м., е поздравяван всекидневно. В подножието на Гросглокнер е разположено живописното селце Хайлигенблут, често наричано най-красивото село в Австрия. Със сигурност това е най-фотографираното и най-известното място в Австрийските Алпи – директен подстъп към Гросглокнер, намиращо се в сърцето на националния парк Хое Тауерн.

Перфектна територия за скиори и сноубордисти – почитатели на пистите, на фрийрайда или пък на фрийстайла: 55 км идеално поддържани писти за скиори с най-различни умения, 14 лифта, 25 акра паркове за ски свободен стил и ски маршрути за напреднали скиори – Хайлигенблут предлага за всекиго по нещо. Необходимо е повече време да се озовеш там, но стигнеш ли, всичко се нарежда от само себе си: няма опашки по лифтовете, пистите не са претъпкани, има достатъчно пространство за “aficionados” – ревностните почитaтели на всички зимни спортове. Ски зоната Гросглокнер, с лифтовете Шарек, Фалбюел и Флайс, предлага идеални писти за всеки скиор – удобни, лесни, предизвикателни, изключително стръмни и трудни.

В Хайлигенблут вече се е провеждал Световен ски тест през 2007 година. Връщайки се назад, условията тогава бяха перфектни, така че организаторът на теста Герхард Брюглер не се поколеба, когато трябваше да избира за тази година и отново заложи на Хайлигенблут. Всички бяха доволни от този избор – изпитателите, както и журналистите с радост се отзоваха на неговата покана.

“Ние сме щастливи отново да приемем Световния ски тест” – заяви Мариета Флайснер, Председател на туристическата асоциация на Хайлигенблут. Петер Заухнер, изпълнителен директор на Гросглокнер Бергбанен също беше ентусиазиран, така че всички предпоставки за едно успешно повторение бяха налице.

Хайлигенблут и ски пистите край Гросглокнер отново се представиха в най-добрата си светлина. Нашите изпитатели бяха настанени в страхотни хотели и стаи за гости и се насладиха на три слънчеви дни с перфектно подготвени писти. В планинската гостоприемница Тауерналм всеки получаваше вкусна и питателна храна.

Организаторите също бяха много щастливи и едва ли някой ще се изненада, ако “Негово Величество, Гросглокнер” приеме Франц Кламер и компания за трети път.

нагоре


АРХИВ - СВЕТОВЕН СКИ ТЕСТ


СВЕТОВЕН СКИ ТЕСТ 2018/2019 St.Johann-Alpendorf


СВЕТОВЕН СКИ ТЕСТ 2017/2018 Silvretta Montafon


СВЕТОВЕН СКИ ТЕСТ 2016/2017 Katschberg


СВЕТОВЕН СКИ ТЕСТ 2015/2016 SkiWelt


СВЕТОВЕН СКИ ТЕСТ 2014/2015 Silvretta Montafon

СВЕТОВЕН СКИ ТЕСТ 2014/2015
Silvretta Montafon, Форарлберг, Австрия

Световният ски тест за моделите ски за сезон 2014/2015 се състоя от 01-ви до 4-ти април 2015 г. в ски зоната на Силврета Монтафон, във федерална провинция Форарлберг, Австрия.

Пълната публикация на Световния Ски Тест 2014/2015 можете да прочетете в NO27 на списание СКИ&БОРД.


СВЕТОВЕН СКИ ТЕСТ 2013/2014


СВЕТОВЕН СКИ ТЕСТ 2012/2013


СВЕТОВЕН СКИ ТЕСТ 2011/2012


СВЕТОВЕН СКИ ТЕСТ 2010/2011


СВЕТОВЕН СКИ ТЕСТ 2009/2010


СВЕТОВЕН СКИ ТЕСТ 2008/2009


СВЕТОВЕН СКИ ТЕСТ 2007/2008


СВЕТОВЕН СКИ ТЕСТ 2006/2007

нагоре

<<обратно към актуалния World Ski Test

     
Copyright 2006-2021 © World Ski Test, SKI.BG
NO27 на списание СКИ&БОРД, спорт, лайфстайл, индустрия !
SKI.BG PHOTO GALLERY
ispo BrandNew Awards
 ski poll
Кой зимен спорт сте опитвали и практикувате?
Алпийски ски
Ски ходене/ски туринг
Беккънтри ски
Телемарк ски
Ски бягане
Ски скок
Сноуборд
Фристайл ски
Фристайл сноуборд
Фрирайд ски
Фрирайд сноуборд
Снегоходки
Спускане с шейни
Туризъм/трекинг
СПА
Не спортувам
Друго


View results
FIS Live Timing
NO26 на списание СКИ&БОРД, спорт, лайфстайл, индустрия !
NO25 на списание СКИ&БОРД, спорт, лайфстайл, индустрия !
NO24 на списание СКИ&БОРД, спорт, лайфстайл, индустрия !
NO23 на списание СКИ&БОРД, спорт, лайфстайл, индустрия !
NO22 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO21 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO20 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO19 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO18 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO17 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO16 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO15 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO14 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NOX3 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO12 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO11 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO10 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO9 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO8 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO7 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO6 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO5 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO4 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO3 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO2 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
Списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
 
 
XXIII Olympic Winter Games PyeongChang 2018
XXIII-ти Зимни
Олимпийски игри ПьонгЧанг 2018!
XXII Olympic Winter Games Sochi 2014
XXII-ри Зимни
Олимпийски игри Сочи 2014!
XXI Olympic Winter Games, Vancouver 2010
XXI-ви Зимни
Олимпийски игри
Ванкувър 2010 !
XX Olympic Winter Games, Torino 2006
XX-ти Зимни
Олимпийски игри !
XIX Olympic Winter Games, Salt Lake 2002
XIX-ти Зимни
Олимпийски игри !
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре