SKI.BG
     Петък, 24 Май 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
. СВЕТОВЕН СКИ ТЕСТ
<<обратно към актуалния World Ski Test
     
That's Winter > Zell am See - Kaprun > That's Austria


СВЕТОВЕН СКИ ТЕСТ 2011/2012 – Цел ам Зее/Капрун, Залцбург, Австрия

За СВЕТОВНИЯ СКИ ТЕСТ 2011/2012

Състезателен слалом > 1-3, 4-6, 7-9
Ladies High Performance > 1-3, 4-6, 7-9, 10
Allmountain > 1-3, 4-6, 7-9, 10
Allround за жени > 1-3, 4-6, 7-9, 10
Allround за мъже > 1-3, 4-6, 7-9, 10
TwinTip > 1-3, 4-6, 7-9

OPEN SPACE - иновативни и ултра скъпи ски > A-C, D-F, G-I, J-L, X

Пълната публикация на Световния Ски Тест 2011/2012 можете да прочетете в NO23 на списание СКИ&БОРД.


That's Winter > Zell am See - Kaprun > That's Austria

СВЕТОВЕН СКИ ТЕСТ 2011/2012 – Цел ам Зее/Капрун, Залцбург, Австрия

Строги тестове, много нови продукти и уютна среща: годишнината на World Skitest – Световния ски тест!

Чиста снежна авантюра: По време на 10-тия World Skitest приблизително 250 изпитатели изпробваха най-добрите модели за предстоящия сезон в един безпристрастен тест. През дните на изпитанията на снежната писта в ски центъра Шмитенхьое на австрийския курорт Цел ам Зее ние придружихме ски звездата Ана Йелушич от хърватския отбор за Световната купа и супер състезателя от австрийския национален отбор Йоахим Пухнер.

Цел ам Зее-Капрун е международен ски курорт, както и перфектната сцена за World Skitest!  В края на март 2011 организаторът на теста Герхард Брюглер покани 250 международни ски звезди, експерти от ски и туристическата индустрия, знаменитости от бизнес средите и шоу бизнеса, журналисти и любители скиори, за уморително изпитване на десет ски марки в девет категории. Олимпийският шампион Франц Кламер се включи отново като мениджър на теста. Интензивните ски тестове, прекрасните ски писти, музиката и изобилието от гостоприемство очакваха многобройните участници, но всичко по реда си.

Един добър старт!

Прелюдията към Световния ски тест 2012 го представи по един много приятен начин: Беше важно да стигнем до там и да се опознаем помежду си – всички ние се срещнахме в спокойна атмосфера с много познати лица, а също и с нови. За начало Герхард Брюглер обясни на участниците разнообразните особености в организационния процес и какво е необходимо да се тества. Най-важният „разпознаваем символ” на World Skitest са облепените в черно ски. Човек не бива да се „разсейва” от дизайн или марка, трябва да бъде напълно безпристрастен в решението си и да остави цялостното му усещане да прецени.

Тази особеност в оценката при теста и смесеният екип от професионални и аматьорски карачи правят World Skitest уникално съдържателен и неизменим. Тест мениджърът Франц Кламер каза: „Ние се опитваме да помогнем на скиорите да изберат правилните ски, така че ските да са наслаждение!”

След като изгледаха филма за миналогодишния Световен ски тест, повечето от нас предпочитаха незабавно да отидат на пистата! Но превъзходната вечеря в спокойна атмосфера лесно наклони везните не в полза на това желание и доведе до малко изчакване до следващата сутрин...

Сега тестът започва!

Първият ден на изпитания почна по-бързо от очакваното: След закуска, ние стартирахме рано сутринта със занимания на пистата. Великолепното време ни настрои за един страхотен ден на ски, още по пътя за Шмитенхьое. Най-добрите условия за тестване тържествуват и ние ще сме придружени от очарователна панорама. Преди първото спускане позираме за няколко фотоснимки с чакащите фенове – това си е част от играта!

Тестовата писта е специално оградена. В също така специално подготвеното за Световния ски тест място за смяна на ските ни очакват за изпитание последните разработки на десет от най-големите ски марки. Но те са представени „инкогнито” – всички ски са облепени в черно и се различават само по белите си номера. Добре подбран сервизен екип, чийто служители са независими от фирмите, ни насочва към тестовите модели. Техниците коригират автоматите, след което ние започваме първите тестове. Фокусираме се върху критериите за оценка: поведение при дълги и къси завои, закантване, гладкост на пързаляне и общо усилие. Веднага след спускането със ските, попълваме съответната тест карта с точки от 1 до 10. След това ските се сменят и без паузи ние продължаваме, докато изпитаме всички ски в категорията.

Перфектните ски!

От присъдените точки във всяка отделна категория служителите на World Skitest изчисляват средните стойности на оценките. Ние вече очакваме резултатите! Когато тествате различни ски така концентрирано, Вие може да почувствате съвсем ясно разликите между моделите. Обстойното тестване определено се отплаща, защото, ако намерите вашите перфектни ски, Вие ще се забавлявате и няма да изразходвате толкова много сили, и така ще подобрявате вашите умения на ски след всяко спускане – това е чудесно!

Забавлението на ски!

Въпреки цялата концентрация и старание, ние все пак много се забавляваме на пистата, настроението сред изпитателите е много добро. Организаторът Герхард Брюглер, ръководителят на теста Франц Кламер и техният отбор имат перфектна организация и държат нещата под контрол. И те винаги са в добро настроение, даже и на фото сесията, на която присъствахме след първата тестова серия. Вече сме уморени и  наистина заслужихме своя обяд – нашите усилия бяха наградени с отличната храна в ресторант Panorama!

След почивката ние сме помолени да дадем нашите визуални оценки. Като жури на конкурса „SnowStyle of the Year”, ние определихме най-творческия ски дизайн на сезона! След утринта, изпълнена с техника и черни ски, сега изпитваме най-съзидателното великолепие, наситено с цветни шарки и пъстър дизайн, от класически до игрив  –  всичко това присъстваше, и решението всъщност въобще не беше лесно!

Когато тази задача беше приключена, ние бяхме свободни за остатъка от деня. Преди всичко, бяхме в един от най-големите ски курорти, който трябваше да бъде разгледан. А за да се презаредим за вечерната програма, бихме могли да се насладим и на малко СПА... наистина прекрасно!

Но след всичко това отново се „освежихме” за пред пресата и фотографите: Международният медиен интерес беше огромен и ние бяхме готови за провеждане на интервюта. Очакваме с нетърпение вечерта, защото Световният ски тест е известен не само с преживяванията на сняг, но също и със съпътстващите го събития!

Мода, музика и един весел финал!

След вечерята във Ferry Porsche Center, Цел ам Зее истински ни разглези! Легендарното модно шоу, организирано от Руди Оман, започна. Свежа хореография с професионални модели представи най-новите тенденции на пистата от водещите модни марки. Всеки, който иска да бъде модерен на ски, задължително трябва да ги види!  В ски модата всяка година също се случва нещо ново, и винаги резултатът е по-добра функционалност, удобство и същевременно непринуден външен вид.

С музиката на Хер Тишбайн и носителката на наградата Амадеус Anna F., вече нищо не можеше да ни спре: Веселата ни група завърши деня на теста, танцувайки и щастливо обсъждайки колко изтощителен може да бъде един ден на пистата, което и ние осъзнахме, заспивайки в леглата си, изпълнени с многобройните впечатления от един супер ден на ски. А дали споменахме вече за гостоприемството на Целер...

Изглежда току що бяхме заспали, когато изведнъж звънна будилникът – вторият тест ден започваше!

СНЕЖНО ЗАБАВЛЕНИЕ? ГАРАНТИРАНО!

В края на март 2011 г. знаменитият отбор на World Skitest изпита най-новите модели ски в австрийския ски курорт Цел ам Зее-Капрун, а самата ски зона получи най-добрите оценки!

„Ние не говорим за сняг, ние го гарантираме!” – С това мото австрийското „сноудорадо” Цел ам Зее-Капрун представи себе си. В ски центъра, разположен от 757 до 3029 м.н.в, бялата красота е очевидна. В глетчерната ски зона Кицщайнхорн Вие ще намерите естествен сняг по всяко време и метеорологични условия. В Цел ам Зее-Капрун ще откриете 57 писти с обща дължина от 138 км и 53 лифта, които изкачват скиорите до висотите на ски забавлението. Деца и експерти се чувстват еднакво комфортно в разностранния курорт: семействата във ваканция, както и професионалистите, намират оптимални условия за своята почивка. В този регион, който беше избран за тренировъчен център от Американския национален отбор по ски, включително и супер звездата Линдзи Вон, Световният ски тест – World Skitest 2011/2012 има, разбира се, своето водещо място. Единодушното мнение на групата около организатора на изпитанията Герхард Брюглер и ръководителя на теста Франц Кламер е: „Просто върха!” – не само времето и условията за изпитание, но и гостоприемството!

Планината на Целер носи името Шмитенхьое (757 до 2000 м.н.в.) и има 77 километра превъзходни писти, подходящи за всички ски умения. Девет от пистите, общо 25 километра, предизвикват с възможно най-трудната си категория истинските ски професионалисти. Но забавлението започва още на началната станция на един от 26-те лифта – гондолата Schmittenhöhecable – спортистите ще се насладят на кабините с изключителен Porsche дизайн! От върха се разкрива една поразителна гледка към околните планини, долината и езерото. Придружени от красивата природа, Вие може да карате ски от Шмитен до долината, чак до покрайнините на Цел ам Зее. Фрийстайл скиорите и сноубордистите трепетно са развълнувани от фън-парка „Rome Park Schmitten”, обзаведен с много добре подготвени препятствия.

От планинската лифт станция Hochmaiscablse започва пистата „Ski Movie”: тук Вие може да заснемете с две камери вашето спускане. Веднага след това може да го гледате, даунлоудвате или да си го пратите по и-мейл, с цел да подобрите своята техника, да го запазите като сувенир или да го изпратите като пощенска картичка (Внимавайте! Атаките от ревност на останалите в къщи са включени).

В Цел ам Зее и Капрун има 30 уютни хижи, планински ресторанти и снек-барове, очакващи да подхранят и освежат зимните спортни ентусиасти. Отборът изпитатели на Световния ски тест беше радостен да тества тези места в по-голяма дълбочина...

That's Winter > Zell am See - Kaprun > That's Austria

нагоре


АРХИВ - СВЕТОВЕН СКИ ТЕСТ


СВЕТОВЕН СКИ ТЕСТ 2018/2019 St.Johann-Alpendorf


СВЕТОВЕН СКИ ТЕСТ 2017/2018 Silvretta Montafon


СВЕТОВЕН СКИ ТЕСТ 2016/2017 Katschberg


СВЕТОВЕН СКИ ТЕСТ 2015/2016 SkiWelt


СВЕТОВЕН СКИ ТЕСТ 2014/2015 Silvretta Montafon

СВЕТОВЕН СКИ ТЕСТ 2014/2015
Silvretta Montafon, Форарлберг, Австрия

Световният ски тест за моделите ски за сезон 2014/2015 се състоя от 01-ви до 4-ти април 2015 г. в ски зоната на Силврета Монтафон, във федерална провинция Форарлберг, Австрия.

Пълната публикация на Световния Ски Тест 2014/2015 можете да прочетете в NO27 на списание СКИ&БОРД.


СВЕТОВЕН СКИ ТЕСТ 2013/2014


СВЕТОВЕН СКИ ТЕСТ 2012/2013


СВЕТОВЕН СКИ ТЕСТ 2011/2012


СВЕТОВЕН СКИ ТЕСТ 2010/2011


СВЕТОВЕН СКИ ТЕСТ 2009/2010


СВЕТОВЕН СКИ ТЕСТ 2008/2009


СВЕТОВЕН СКИ ТЕСТ 2007/2008


СВЕТОВЕН СКИ ТЕСТ 2006/2007

нагоре

<<обратно към актуалния World Ski Test

     
Copyright 2006-2021 © World Ski Test, SKI.BG
NO27 на списание СКИ&БОРД, спорт, лайфстайл, индустрия !
SKI.BG PHOTO GALLERY
ispo BrandNew Awards
 ski poll
Кой зимен спорт сте опитвали и практикувате?
Алпийски ски
Ски ходене/ски туринг
Беккънтри ски
Телемарк ски
Ски бягане
Ски скок
Сноуборд
Фристайл ски
Фристайл сноуборд
Фрирайд ски
Фрирайд сноуборд
Снегоходки
Спускане с шейни
Туризъм/трекинг
СПА
Не спортувам
Друго


View results
FIS Live Timing
NO26 на списание СКИ&БОРД, спорт, лайфстайл, индустрия !
NO25 на списание СКИ&БОРД, спорт, лайфстайл, индустрия !
NO24 на списание СКИ&БОРД, спорт, лайфстайл, индустрия !
NO23 на списание СКИ&БОРД, спорт, лайфстайл, индустрия !
NO22 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO21 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO20 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO19 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO18 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO17 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO16 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO15 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO14 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NOX3 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO12 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO11 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO10 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO9 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO8 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO7 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO6 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO5 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO4 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO3 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO2 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
Списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
 
 
XXIII Olympic Winter Games PyeongChang 2018
XXIII-ти Зимни
Олимпийски игри ПьонгЧанг 2018!
XXII Olympic Winter Games Sochi 2014
XXII-ри Зимни
Олимпийски игри Сочи 2014!
XXI Olympic Winter Games, Vancouver 2010
XXI-ви Зимни
Олимпийски игри
Ванкувър 2010 !
XX Olympic Winter Games, Torino 2006
XX-ти Зимни
Олимпийски игри !
XIX Olympic Winter Games, Salt Lake 2002
XIX-ти Зимни
Олимпийски игри !
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре