SKI.BG
     Вторник, 20 Април 2021
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2021
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!

 . бг ски новини
07 Февруари 2014 - 10:21
Жекова, Дафовска и Киркова заминаха за Сочи
изпрати на приятел Printer friendly версия

ОЛИМПИАДА СОЧИ 2014. Най-добрата ни сноубордистка Александра Жекова, знаменосецът Мария Киркова и олимпийското аташе Екатерина Дафовска отпътуваха за Олимпийските игри в Сочи, които ще бъдат открити тази вечер от 18 ч българско време. На летище София те бяха изпратени от куп журналисти.


Александра Жекова преди заминаването от летище София, фото: БОК

„Готова съм за предизвикателството, добре съм, вълнувам се, но виждам, че и вие сте развълнувани. -  каза Жекова. - Надявам се да направим едно добро представяне и да останем доволни. Добре съм, добрата новина е, че се възстанових почти на 100% от контузията, която имах преди 2 седмици. Тогава дори елементарни неща ми се струваха сложни и трудни за изпълнение. Надявам се сега бързо да вляза в ритъма на трасето и да мога да карам по най-добрия начин. Притеснявам се, че всички погледи ще са насочени към мен, но смятам, че всички трябва да се успокоят малко и да се насладим на олимпиадата като състезание, да гледаме и други спортове и да не се фокусираме върху медала на всяка цена. Очакванията ме мотивират, но и натоварват. Мисля, че само вие обръщате внимание на това, че съм паднала на 16 февруари. И за тогава е насрочено състезанието. Това е.”

„Всички сме много развълнувани и особено аз, защото получих честта да нося знамето и съм много отговорна и благодарна за това – каза Киркова. - Не съм мислила за това, че знаменосците не се представят добре. Не ми е притеснено. Развълнувана съм, защото това е голяма отговорност и ще нося знамето с гордост и чест и да се надяваме, че няма да има нищо негативно от това. Чувствам се добре. Подготовката беше нормална, не се оплаквам от нищо и се надявам да се представя добре. Ще бъда доволна, ако направя едно добро спускане без грешки и да имам добро чувство, че съм дала всичко от себе си."

"Чувството е съвсем различно, когато не си състезател. – каза Дафовска. - Малко по-притеснено ми е отстрани, но настроението е перфектно. Моля ви да намалите очакванията и да не бъдете толкова взискателни, въпреки добрите представяния на последните състезания. Олимпиадата е съвсем различно състезание. Всички искаме да се класират добре, но да не забравяме останалите силни държави, които застават с пълна бойна готовност. Но дано късметът е с нашите и всичко да е наред."

БОК
07 Февруари 2014

Жекова: Очакванията на хората ме мотивират, но и натоварват

Най-добрата българска сноубордистка Александра Жекова сподели преди заминаването си за олимпиадата в Сочи, че се чувства добре и е готова за предизвикателствата. Тя е считана за най-голямата българска надежда за медал, но призна, че големите очаквания както я мотивират, така и я натоварват и затова не иска всички да се фокусират върху медала на всяка цена.

"Готова съм за предизвикателството. Добре съм, вълнувам се, но виждам, че и вие сте развълнувани. Страхотно е. Най-накрая моментът дойде и заминаваме за Сочи. Надявам се да направим едно добро представяне и да останем доволни. Добре съм, добрата новина е, че се възстанових почти на 100% от контузията, която имах преди 2 седмици. Тогава дори елементарни неща ми се струваха сложни и трудни за изпълнение. Надявам се сега бързо да вляза в ритъма на трасето и да мога да карам по най-добрия начин", заяви Жекова.

"Притеснявам се, че всички погледи ще са насочени към мен, но смятам, че всички трябва да се успокоят малко и да се насладим на олимпиадата като състезание, да гледаме и други спортове и да не се фокусираме върху медала на всяка цена", допълни сноубордистката.

"Първите отзиви за трасетата са доста позитивни. Аз все още нямам никакви очаквания. Само след няколко часа ще видя и ще се уверя лично за какво става въпрос. Конкуренцията е на макс. Всички са в добра форма и амбицирани за златния медал. Ще бъде много тежко състезание и съм сигурна, че най-добрият и най-хладнокръвен ще победи. Очакванията ме мотириват, но и ме натоварват. Мисля, че само вие обръщате внимание на това, че съм паднала на 16 февруари. Тогава е насрочено състезанието и това е. Много е трудно в две минути да покажеш всичко, за което си тренирал. Нося си няколко талисамна за късмет и дано те ми помогнат", завърши Сани.

Sportal.bg
06 февруари 2014 | 21:36

Киркова: Ще нося знамето с гордост и чест

Скиорката Мария Киркова тръгна в добро настроение за олимпиадата в Сочи. Тя ще бъде знаменосецът на нашата делегация на откриването на игрите и призна, че за нея това е голяма чест и гордост.

"Отиваме на олимпиада, това е най-големият форум. Всички сме много развълнувани и особено аз, защото получих честта да нося знамето и съм много отговорна и благодарна за това. Не съм мислила за това, че знаменосците не се представят добре. Не ми е притеснено. Развълнувана съм, защото това е голяма отговорност и ще нося знамето с гордост и чест и да се надяваме, че няма да има нищо негативно от това. Чувствам се добре. Подготовката беше нормална, не се оплаквам от нищо и се надявам да се представя добре. Ще бъда доволна, ако направя едно добро спускане без грешки и да имам добро чувство, че съм дала всичко от себе си" заяви Киркова.

"Всички са ми конкуренция. Това е олимпиада, там няма слаби. Всички са добри. Няма да е лесно, но аз съм доволна, че тази година нещата бяха по-трудни и не е толкова лесно да спечелиш квота за олимпиада, така че дори и самото класиране не е никак малко. Емоцията е по-различна, защото ще нося знамето, но всяка олимпиада си е различна емоция. Досега не съм била в Русия, предполагам, че ще е интересно и различно и тръгваме с положителни мисли. Не знам много за условията, но се надявам, че всичко ще е добре подготвено и съм сигурна в това", допълни алпийката.

Sportal.bg
06 февруари 2014 | 22:00

Дафовска: Нека намалим малко очакванията

Президентът на Българската федерация по биатлон Екатерина Дафовска отпътува в добро настроение за Сочи тази вечер. На летище "София" тя помоли всички да намалят очакванията си към нашите биатлонисти, защото на олимпиадата конкуренцията ще бъде много силна и ще е трудно да се повторят добрите резултати постигнати от тях напоследък.

"Чувството е съвсем различно, когато не си състезател. Малко по-притеснено ми е отстрани, но настроението е перфектно. Моля ви да намалите очакванията и да не бъдете толкова взискателни, въпреки добрите представяния на последните състезания. Олимпиадата е съвсем различно състезание. Всички искаме да се класират добре, но да не забравяме останалите силни държави, които застават с пълна бойна готовност. Но дано късметът е с нашите и всичко да е наред", заяви Дафовска.

"Трасето го знаят много добре, защото миналата година имаше световна купа там. Краси стреля четири нули тогава, което е показателно, че му допада. Самия подход на стрелбището е малко по-лек и вероятно ще има повече добри стрелби. По-различното е, че всички стартове е във вечерно време, което е по-различно от всички купи досега. Не мога да кажа дали е плюс или минус, но е различно от това, което е било досега", допълни олимпийската шампионка.

Sportal.bg
06 февруари 2014 | 21:21


 

изпрати на приятел Printer friendly версия  

Следваща:
Министър Георгиева пожела успех на олимпийците – 07 Февруари 2014 - 17:17
НА ЖИВО: Откриване на Олимпиадата в Сочи – 07 Февруари 2014 - 17:50
Българите сред най-красивите на откриването на Олимпиадата – 08 Февруари 2014 - 10:49
Над 200 студенти са заявили участие на Университетски зимни игри Боровец 2014 – 08 Февруари 2014 - 13:36
Биатлонистите ни извън топ 40 в спринта на 10км – 09 Февруари 2014 - 11:30

Предходна:
СК „Тракия-САГ“ празнува 20 години от основаването си – 06 Февруари 2014 - 17:30
Алпийците ни най-впечатлени от олимпийското спускане – 06 Февруари 2014 - 15:57
Зографски е възстановен от настинката, Жекова вече е готова за мръсни номера – 06 Февруари 2014 - 13:29
Зимен Олимпийски ден празнуват на 7-ми февруари в Чепеларе – 05 Февруари 2014 - 18:23
Българският флаг се развя в Сочи – 05 Февруари 2014 - 16:14

Powered by [xt] , PHP & MySQL

NO27 на списание СКИ&БОРД, спорт, лайфстайл, индустрия !
SKI.BG PHOTO GALLERY
ispo BrandNew Awards
 ski poll
Кой зимен спорт сте опитвали и практикувате?
Алпийски ски
Ски ходене/ски туринг
Беккънтри ски
Телемарк ски
Ски бягане
Ски скок
Сноуборд
Фристайл ски
Фристайл сноуборд
Фрирайд ски
Фрирайд сноуборд
Снегоходки
Спускане с шейни
Туризъм/трекинг
СПА
Не спортувам
Друго


View results
FIS Live Timing
NO26 на списание СКИ&БОРД, спорт, лайфстайл, индустрия !
NO25 на списание СКИ&БОРД, спорт, лайфстайл, индустрия !
NO24 на списание СКИ&БОРД, спорт, лайфстайл, индустрия !
NO23 на списание СКИ&БОРД, спорт, лайфстайл, индустрия !
NO22 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO21 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO20 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO19 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO18 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO17 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO16 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO15 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO14 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NOX3 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO12 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO11 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO10 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO9 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO8 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO7 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO6 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO5 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO4 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO3 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO2 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
Списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
 
 
XXIII Olympic Winter Games PyeongChang 2018
XXIII-ти Зимни
Олимпийски игри ПьонгЧанг 2018!
XXII Olympic Winter Games Sochi 2014
XXII-ри Зимни
Олимпийски игри Сочи 2014!
XXI Olympic Winter Games, Vancouver 2010
XXI-ви Зимни
Олимпийски игри
Ванкувър 2010 !
XX Olympic Winter Games, Torino 2006
XX-ти Зимни
Олимпийски игри !
XIX Olympic Winter Games, Salt Lake 2002
XIX-ти Зимни
Олимпийски игри !
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > Жекова, Дафовска и Киркова заминаха за Сочи > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре