SKI.BG
     Вторник, 07 Април 2020
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2020
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
Board Shop

 . спорт
29 Септември 2014 - 18:12
Започна Европейската седмица на движението
изпрати на приятел Printer friendly версия

MOVE WEEK. Служебният заместник-министър на младежта и спорта Калин Каменов даде начало на серия от прояви по повод Европейската седмица на движението MOVE Week.

Увеселителен парк „Коколандия" в Борисовата градина се превърна в арена на доброто настроение за второкласниците на столичното 120 СОУ „Георги С. Раковски". Децата участваха в празник под наслов „Спорт за здраве", организиран от ММС по повод седмицата на движението MOVE Week и в подкрепа на Световния ден на сърцето.

Калин Каменов показа нагледно как се преодолява въжена стълба на дърво, давайки личен пример на малчуганите.

В празника участваха активно и младежи-доброволци от Българския червен кръст, както и представители на Нов Български Университет.

По-рано през деня заместник-министър Каменов откри друг спортен празник - в 85 ЦДГ „Родина". Малките възпитаници на детската градина с удоволствие караха колело, показаха възможности в леката атлетика, в подаването на топка и патешкото ходене.

„Искам да знаете, че едно от най-важните неща е да спортувате. За да сте здрави, трябват много спорт и игри. Браво на вас. Очаквам да видя кой е най-добрият отбор", насърчи децата заместник-министърът.

От днес, 29 септември, стартира Европейската седмица на движението, която ще се реализира до 5 октомври у нас и в още 32 държави. Целта на кампанията е да мотивира хората да се движат, независимо от тяхната възраст, образование и физическо състояние.

Министерството на младежта и спорта е съорганизатор на 400 събития в повече от 34 града на страната, избрани на доброволен принцип.

редактор Румен Пенчев
Стандарт нюз
29.09.2014

"Седмица на движението" стартира днес и във Варна

Европейската инициатива "Седмица на движението" стартира във Варна днес. В рамките на една седмица варненци ще имат възможност да се раздвижат безплатно, като се включат в различни дейности, подготвени от спортни клубове, младежки организации и училища. Основната цел на инициативата е да накара 100 милиона повече европейци да станат физически активни до 2020 г.

Първият ден на инициативата във Варна ще бъде със специален фокус върху децата и младежите на града. В рамките на деня три училища и една детска градина ще провокират възпитаниците си да бъдат физически активни. ОУ "Петко Рачев Славейков" ще организират в рамките на голямото си междучасие игри на открито за своите ученици, а Националната гимназия по хуманитарни науки и изкуства ще се разкършат във всеучилищно хоро. На народните танци ще се отдадат и ОУ "Константин Арабаджиев" с помощта на клуб по народни танци "Ритъм 7/8", докато децата, родителите и учителите от ЦДГ№12 "Пинокио" се наслаждават на велопоход в района на кв. Аспарухово.

В следобедните часове спортни и танцови клубове ще отворят вратите си за малките граждани на Варна. Съни Денс Студио са подготвили зумба за деца и младежи, ОСК "Млади стрелци" ще организират тренировка по стрелба с лък, а студио Ом Шанти ще даде възможност на малчуганите да се разтегнат с движенията на йога. Детски кът-Варна в Морска градина също се включва в инициативата като организира специален пиратски мини-голф и заедно със сдружение "ЗаЕдно" осигуряват "летяща" йога за малките. Специално за младежите над 14 год. клуб "Мареа" пък организират Винг Чун тренировки.

Защо координаторите на Седмицата - сдружение "Варненски младежки фестивал", са решили да обърнат специално внимание на децата и младежите? Процентът на деца с наднормено тегло в световен мащаб се е увеличило три пъти за последните три десетилетия. Затлъстяването при децата се е удвоило, а при подрастващите се е утроило за последните три десетилетия (според американския Център за контрол и превенция на заболяванията). През 2010 г. повече от една трета от децата и подрастващите са с наднормено тегло или затлъстяване.

Според представително изследване на МБМД сред 703 граждани на столицата, областни и други градове, проведено в периода 11 - 16.05.2011 г. по поръчка на Българската федерация по фитнес и културизъм, 57% от децата в България са с наднормено тегло, 35% от тези с наднормено тегло са със затлъстявания.

Ако сте родител и не искате детето ви да бъде част от тази статистика, Седмица на движението е чудесна възможност да намерите подходящо движение за вашето дете.

Понеделник, 29 септември:

09:50 - 10:10 - ОУ "Петко Рачев Славейков" - Игри на открито в училищния двор
10:00 - ЦДГ №12 "Пинокио" - велопоход с деца, родители и учители "Да раздвижим Варна" (кв. Аспарухово, к-с Дружба)
12:45 - 13:15 - НГХНИ "Константин Преславски" - Всеучилищно хоро с покана към всички училища
16:00 - Ритъм 7/8 - урок по народни танци за деца в ОУ "Константин Арабаджиев"
17:20 - Съни Денс Студио - зумба за деца от 6 до 11 год. (ул."Братя Бъкстон"19)
17:30 - ОСК "Млади стрелци" - открит урок по стрелба с лък (стадион Локомотив)
17:30 - Детски кът-Варна - Турнир по пиратски мини-голф за деца (над Летен театър в Морска градина)
17:30 - 18:20 - Ом Шанти - йога за деца (ж.к. Младост, бул. Ян Хуняди, офис сграда "Лъки", етаж 4 /до парк Владислав Варненчик/)
17:30 - Сдружение "ЗаЕдно" - Yoga Fly за деца от 4 до 11 год. в Детски кът-Варна (Морска градина)
18:20 - Съни Денс Студио - зумба за младежи над 12 год. (ул."Братя Бъкстон"19)
19:30 - Спортен Клуб "Мареа" - Винг Чун за младежи над 14 год. (ул. Княз Николаевич 8)

News.Varna24.bg
08:47 / 29.09.2014

Европейската седмица на движението започва и в Пловдив

Европейската седмица на движението MOVE Wееk се провежда от днес до 5 октомври в България. Пловдив се включва в мащабната инициатива за трети път, след като бе домакин на първата проява през 2012 година.

Тази година на доброволен принцип  на този етап са включени 34 български града. Очакванията са за 400 събития и 70 000 участници, европейските градове са 750, а един милион участници и 25 000 доброволци ще се включат в 2 000 събития и 200 флашмоба.

По време на Седмицата на движението са предвидени безплатни демонстрации и изпълнения на различни физически активности. Сред атракциите са танци на пилон, летяща  йога, зелен  фитнес, капоейра, зумба, планинско колездене, паневритмия, турнири по футбол, велопоходи, уроци по паркур и бягане и др.В Пловдив събитията са основно на Главната улица, Гребната база, „Конюшните на царя” и парк „Лаута”.

Идеята на кампанията е да  накара хората да се движат, независимо от тяхната възраст, образование и физическа активност. И най-малкото физическо ежедневно усилие, като изкачването на стълби  и разходките, могат да помогнат в борбата против болестите и стреса, съобщи координаторът на Седмицата Ласка Ненова.

След изборите на 5 октомври ще се проведат двете най-мащабни събития – най-дългото хоро от Централна поща до Римския стадион и градският крос „Plovdiv Sity Run 2014” с повече от 500 участници. Двете събития са планирани за 10 и 11 октомври.

Иванка Петкова
Дарик нюз
29 септември 2014 09:52

150 събития „раздвижват” София за седмица

Move week 2014 - Европейска седмица на спорта и физическата активност ще се проведе в гр. София за трети пореден път, като с всяка изминала година интереса към кампанията и партньорите, които се включват в нея се разширява. За 2014 г. „Асоциация за развитие на българския спорт” - координатор на кампанията за София ще координира над 150 събития, които ще наситят седмицата със забавления, спорт и физическа активност.

В периода 29 септември до 5 октомври ще можете да вземете участие в множество разнообразни спортни събития, отворени тренировки и дейности, всички те - безплатни за гражданите, за да опитат движението и да спомогнат за постигане на целта за 100 милиона повече физически активни европейци до 2020 г.

Всеки желаещ може да вземе участие в най-разнообразни спортни събития, като някои от тях са body shaping тренировка, спортно катерене, хокей на трева, самбо и джудо, ци гун/тайдзи цюан, айкидо, капоейра, борба, уин чун кюн, кросфит за начинаещи, народни танци, тренировки по футбол, спортна гимнастика, художествена гимнастика, лекоатлетически крос и други.

Програмата за всички мероприятия на територията на София можете да видите
ТУК.

Дарик нюз
22 септември 2014 15:55

Монтана се включва в Седмицата на движение и спорта!

Общинският младежки дом в Монтана се включи в седмицата на движението и спорта MOVE Week. Момчетата и момичетата от танцова формация ”Dance machine” направиха на 20-ти септември от 17 часа флаш моб. Под ръководството на инструктура Марян Петков те изпълниха задължителната хореография, която в същия момент се танцуваше на много европейски градове. С тях се забавляваха любители на танците и случайни минувачи, попаднали на събитието

Танцова школа ”Финес” също откликна на поканата да се включи в кампанията, насърчаваща активното движение като неразделна част от здравословния начин на живот.

В периода 29 септември - 5 октомври отворени занимания за всички желаещи ще предложат и клуба по аеробика, тенис на маса, народни танци - ТА ”Младост”, клубовете по Тай Дзи и ВингТчун-китайски бойни изкуства към Младежкия дом. Клубът по шахмат също се включва, макар че при този интелектуалин спорт се движат само ума и ръцете.

Графикът на заниманията, които са безплатни, е следният:
- танцова формация ”Dance machine” - открити класове по Диско денс – всеки ден от 29 септември до 3 октомври от 19 часа
- клуб по спортни танци „Астра” – открити занятия по спортни танци – 1 октомври – от 19 до 20 часа и 2 октомври – от 18 до 19 часа
- клуб по ВингТчун - открити тренировки по ВингТчун – 29 септември и 1 октомври от 19,30 до 20,30 часа, 4 октомври от 10,30 до 12 часа
- клуб по Тай Дзи – открити тренировки по Тай Дзи – 30 септември и 2 октомври от 18 до 19 часа
- тенис на маса – от 29 септември до 3 октомври от 9 до 12 часа
- танцов ансамбъл ”Младост” - народни танци – 29 септември и 1 октомври от 19 до 21 часа
- шахмат – 30 септември и 2 октомври от 10 часа
- аеробика – 29 септември, 1 и 3 октомври от 18 до 19 часа

На 29 септември и 1 октомври от 18 часа с танцова школа „Финес” желаещите могат да се запознаят по-отблизо с класическия и модерен балет. В репетиционната зала на школата, която се намира в сградата на драматичен театър „Драгомир Асенов”, ще се проведат отворени занятия.

Туристическо дружество ”Темпо” град Монтана предлагат велопоход до Лопушанския манастир и обратно. Велопоходът ще бъде на 5 октомври, като сборния пункт ще е в 10,00 часа до чешмичката в парк Монтанензиум в Монтана.

публикувано от Монтана-днес
23-09-2014

Плевен прие предизвикателството MOVE Week

Плевен прие предизвикателството MOVE Week днес с флашмоб пред Центъра за работа с деца. Градът ни се включва за първи път в инициативата, обясни Линка Михова, организатор за Плевен. Днес направихме само промоция на танца, с който се дава старт на MOVE Week по този начин в цяла Европа. Другата седмица, отново в събота, тук в Градската градина ще съберем ученици от различни плевенски училища и ще го направим заедно, за да покажем, че и Плевен може, добави Михова. В днешния танц участваха само момичетата от балет „Венда“ при Центъра за работа с деца. Следващата седмица те ще са отново в Градската градина и ще показват стъпките на танца.

Идеята на флашмобовете, с които се два старт на MOVE Week, е да се покаже, че всяко движение е полезно, че можем да направим нещо за себе си и за обездвиженото си тяло. И най-малкото усилие като лек танц, изкачване на стълби или просто ходене пеша водят до чудеса, свързани със здравето, психическата кондиция и красотата.

Седмицата на движението ще се проведе от 29 септември до 5 октомври. До този момент в българската MOVE Week са заявили участие 34 града, с над 250 регистрирани събития и 108 организатори на събития. В 14 общини са планирани общински събития. Седмицата е подкрепена и от Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта, Асоциацията на Общините в България, Национален младежки форум, Национално представителство на студентските съвети в България, Национална спортна академия.

Topnovini.bg
Събота, 20.09.2014 | 18:04

Свищов и Лясковец също се включват в MOVE Week

Община Свищов се присъединява към европейската инициатива MOVE Week, която ще тече в периода 29 септември – 5 октомври. Това е седмица на движението, която представя ползите от активния начин на живот и физическата активност. MOVE Week е кампания, подкрепена от Европейския съвет и Европейската федерация на колоездачите. В България - MOVE Week се координира от сдружение „BG Бъди активен“ и се организира с подкрепата на: Министерство на образованието, Министерство на младежта и спорта, Асоциацията на Общините, Национална спортна академия, Национален младежки форум.

MOVE Week в Свищов ще протече под патронажа на кмета Станислав Благов. Мотото на кампанията е "Седмица на хармонията между тяло, дух и мисъл". В инициативата се включват Община Свищов, спортните клубове, училищата и детските градини, спортен клуб на пенсионера "НОВЕ", ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“.

Пo време на MOVE Week в Свищов от 27 септември до 5 октомври ще бъде осигурен свободен достъп и участие до всички видове спорт, развиващи се в града, до терапевтичното въздействие на танците и музиката – класически балет, фолклорни танци, както и семейни забавни състезания.

Първото планирано масово мероприятие е традиционният есенен ученически крос по време на празника на града на 27 септември от 10:00 часа на градския стадион „Академик“. Очаква се в него участие да вземат близо 150 ученици, които ще се състезават в четири възрастови групи в две дисциплини: 400 м и 800 м.

На 30 септември от 10:30 часа в Градската градина до Читалището малчуганите от ОДЗ „Чиполино“ ще направят демонстрация на основни упражнения от йогата за начинаещи. Момичетата и момчетата имат редовни занятия в детското заведение, но този път ще тренират на открито. В рамките на седмицата в училищата ще се провеждат сутрешна гимнастика и забавни спортни игри, клубовете пък ще тренират при отворени врати за всички желаещи да се включат в заниманията им.

MOVE Week в Свищов ще завърши символично с голям празник на спорта и танца, който ще се състои пред сградата на Общината и площад „Алеко“ на 3 октомври от 10:30 часа. В него със свои изпълнения ще се включат момичетата от Балетната школа, спортен клуб на пенсионера "НОВЕ" и Детско-юношески танцов ансамбъл „Дунавска младост“ при ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“. Предвижда се финалът на празника да е голямо хоро на площада.

В Лясковец с опит за рекорд по най-масово изкачване до Петропавловския манастир

Спортен клуб „Браун тим” и община Лясковец са организаторите на седмица на физическата активност и спорта, част от националната кампанията „Move Week”. Предвиждат се две събития - велообиколка на град Лясковец и поход под наслов „Най-много лясковчани, изкачили се до манастир „Св. св. Петър и Павел”. Велообиколката няма състезателен характер и ще се проведе в късния следобед на 29 септември, като ще тръгне от пл. „Възраждане” № 1 пред сградата на общинска администрация по предварително определен маршрут и ще завърши на градския площад. Още в същата вечер любителите на разходките сред природата ще могат да се включат в Седмицата на физическата активност с изкачване до лясковския манастир. На входа на стадион „Михаил Алексиев” ще има пункт за регистрация на участниците, които ще могат да се сдобият с карти на терена, предоставени от СК „Браун тим”.

Събитието е предвидено да се провежда през цялата седмица от 29 септември до 3 октомври в часовия диапазон от 16:00 до 19:00 часа, като на различни места всяка вечер регистриралите се участници ще получават поощрителни награди. Целта е да се постави своебразен рекорд по най-масово изкачване по любимата за лясковчани дестинация за една седмица, като всяка следваща година ще се търси подобряване на това постижение.

MOVE Week е Седмицата на физическата активност и спорта отбелязвана в почти всички държави в Европа. Като част от „Now We Move“ кампанията, Седмицата на физическата активност - MOVE Week представя ползите от активния начин на живот и физическата активност. Now We Move е кампания, целяща да мотивира 100 милиона повече европейци да станат физически активни до 2020 година! В кампанията тази година участие ще вземат над 30 населени места в България с над 300 събития.

Целта на всички инициативи е да се провокира повече движение и активност. Идеята е, че всяко движение е полезно, че можем да направим нещо за себе си и за обездвиженото си тяло. И най-малкото усилие като лек танц, изкачване на стълби или просто ходене пеша, водят до чудеса, свързани със здравето, психическата кондиция и красотата. Според статистиката на Евробарометър за 2014 година България е на 6-то място в ЕС по затлъстяване при децата на възраст от 11 до 17 години и на първо място в категорията най-обездвижена нация със 78% неактивни българи.

Дарик нюз Велико Търново
26 септември 2014 07:01

Горна Оряховица се присъединява към европейската инициатива MOVE WEEK

С лекоатлетически крос „Златна есен” и турнир по стрийтбол, Горна Оряховица се присъединява към европейската инициатива MOVE WEEK – „Седмица на физическата активност и спорта”. Целта на кампанията е да накара хората да се движат, независимо от тяхната възраст, образование и физическо състояние.

В периода от 29 септември до 5 октомври в инициативата ще се включат близо 40 български града. В тях ще бъдат организирани различни спортни прояви, работни ателиета, демонстрации и др.

В Горна Оряховица на 30 септември ще се проведе лекоатлетически крос „Златна есен”, организиран от Община Горна Оряховица, ОП "МДСИП" и ЛК "Локомотив 55". Спортната надпревара е ежегодна и в нея могат да се включат всички желаещи ученици от набор 2000 до 2005 г. Стартът ще бъде даден от 17.00 ч. на пл. „Георги Измирлиев”.

На 1 октомври в двора на СОУ „Вичо Грънчаров” ще се проведе турнир по стрийтбол, организиран от баскетболен клуб „Локомотив” със съдействието на Община Горна Оряховица и ОП ”МДСИП”. Право на участие имат всички момичета и момчета от 5 до 8 клас /набор 2003 - 2000 г/; девойки и юноши от 9 до 12 клас /набор 1999 - 1996 г/. Турнирът ще започне в 15.00 ч.

Целта на състезанията е да се провокира спортния дух у младите хора, превенция на здравословния начин на живот, създаване на нови приятелства.

Европейската инициатива MOVE WEEK ще обхване общо 33 държави, 750 града, 1 000 000 участници и 25 000 доброволци, включени в над 2000 събития. Инициативата се провежда за трети път в България. През миналата година в движението се включиха 35 000 души, в 435 събития, в 26 града.

Дарик нюз Велико Търново
24 септември 2014 06:39


 

изпрати на приятел Printer friendly версия  

Следваща:
София срещу Марсилия за евростолица на спорта през 2017 г. – 30 Септември 2014 - 18:32
Атлети от 34 държави идват за 31-ия Маратон на София – 07 Октомври 2014 - 19:00
Олимпийски шампиони подкрепиха София за европейска столица на спорта – 10 Октомври 2014 - 23:53
Кениец спечели 31-вия Софийски маратон – 12 Октомври 2014 - 20:02
Томас Бах прие Стефка Костадинова в Лозана – 14 Октомври 2014 - 19:18

Предходна:
Министерството на спорта и Move Week ще се борят с ужасяваща статистика – 26 Септември 2014 - 13:59
Бургас е кандидат за "Европейски град на спорта 2015" – 05 Септември 2014 - 15:14
София срещу Марсилия за Европейска столица на спорта 2017 – 04 Септември 2014 - 20:27
В курорта Албена откриха най-модерния аквапарк в Европа – 03 Август 2014 - 21:29
Национален шампионат по парапланеризъм в Боровец – 08 Юли 2014 - 17:29

Powered by [xt] , PHP & MySQL

NO27 на списание СКИ&БОРД, спорт, лайфстайл, индустрия !
SKI.BG PHOTO GALLERY
ispo BrandNew Awards
 ski poll
Кой зимен спорт сте опитвали и практикувате?
Алпийски ски
Ски ходене/ски туринг
Беккънтри ски
Телемарк ски
Ски бягане
Ски скок
Сноуборд
Фристайл ски
Фристайл сноуборд
Фрирайд ски
Фрирайд сноуборд
Снегоходки
Спускане с шейни
Туризъм/трекинг
СПА
Не спортувам
Друго


View results
FIS Live Timing
NO26 на списание СКИ&БОРД, спорт, лайфстайл, индустрия !
NO25 на списание СКИ&БОРД, спорт, лайфстайл, индустрия !
NO24 на списание СКИ&БОРД, спорт, лайфстайл, индустрия !
NO23 на списание СКИ&БОРД, спорт, лайфстайл, индустрия !
NO22 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO21 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO20 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO19 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO18 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO17 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO16 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO15 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO14 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NOX3 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO12 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO11 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO10 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO9 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO8 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO7 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO6 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO5 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO4 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO3 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO2 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
Списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
 
 
XXIII Olympic Winter Games PyeongChang 2018
XXIII-ти Зимни
Олимпийски игри ПьонгЧанг 2018!
XXII Olympic Winter Games Sochi 2014
XXII-ри Зимни
Олимпийски игри Сочи 2014!
XXI Olympic Winter Games, Vancouver 2010
XXI-ви Зимни
Олимпийски игри
Ванкувър 2010 !
XX Olympic Winter Games, Torino 2006
XX-ти Зимни
Олимпийски игри !
XIX Olympic Winter Games, Salt Lake 2002
XIX-ти Зимни
Олимпийски игри !
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > Започна Европейската седмица на движението > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре