SKI.BG
     Вторник, 20 Април 2021
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2021
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!

 . бг ски новини
28 Септември 2007 - 14:17
На море и планина ...
Агенция “Фокус”, 20 юли 2007
изпрати на приятел Printer friendly версия

В разгара на лятото и сезона на отпуските репортерите и кореспондентите на “Фокус” потърсиха информация за условията за туризъм, които предлагат различните селища в страната. Някои хотелиери едва смогват заради двойно увеличения поток в по-привлекателните за туристите места, но други се радват на много по-скромни резултати.
Докато някои почиваха на морския бряг, пътуващи по магистрала “Тракия” цял ден недоволстваха заради затварянето на пътя.
Възмущението на шофьори и пътуващи бе масово заради неудобствата, забавеното движение и изключително високите температури. Някои казаха дори, че не са знаели за въведените ограничения заради Европейското първенство по колоездене. И днес се очакват затруднения в движението по магистралата.

От 7 до 10 лв. струва нощувката в хижите в Карловския Балкан

От 7 до 10 лв. струва нощувката в хижите в Карловския Балкан. Това каза за Агенция “Фокус” председателят на туристическото дружество в Карлово д-р Иван Моллов. “Тази година очакваме да построим третата хижа над Карлово-“Балкански рози”, посочи Моллов. Освен новата хижа, която е в строеж, над Карлово има още две хижи-“Васил Левски” и “Хубавец”. По думите на Моллов хижа “Балкански рози” е на най-хубавото място в Kарловския Балкан-тя се намира на три часа от града. Хижа “Васил Левски" пък е третата хижа в България след “Скакавица” и “Алеко”. Тя е построена през 1926 година.
Цените на нощувките в хотелите в града пък варират от 25 до 70 лв., в зависимост от звездите. В Oбщина Карлово се намират и привлекателните туристически дестинации-село Баня, Калофер и Клисура. В Карлово можете да посетите Историческия музей, Националният музей “Васил Левски”, който се помещава в родната къща на Апостола.
В Карловския балкан се намират и природните забележителности “Райското пръскало”, “Голям Джендемски водопад”, резерват “Южен Джендем”, “Дончев водопад”, резерват “ Южен Джендем”, водопад “Сучурум”, “Маркова дупка” – в резерват “Стенето”, Карловско пръскало, както и Резерват "Стара река".
В общината се развива и СПА и лечебен туризъм-в “Карловски минерални бани” - град Баня.
Галина ГИРГИНОВА

Не спира потокът на гръцките туристи и през летните месеци в Сандански

Гръцки туристи има и през летните месеци в Сандански, заяви Николай Томов, изпълнителен директор на интерхотел ”Сандански”, предаде кореспондентът на радио “Фокус” – Пирин. Томов подчерта, че туристите посещават курорта заради лечебните свойства на минералната вода, харесват природата, разхождат се до Рупите, посещават Мелник и Роженския манастир и остават да пренощуват в хотела. Голяма част от гръцките туристи отсядат в коплекса и дългосрочно, уточни Томов и обясни, че това са преобладаващата част от тези туристи.Т ой посочи, че напоследък са намалели така наречените шопинг туристи, които идваха в града да пазаруват.
“За мен всичко това с нашумелия по медиите секстуризъм в Сандански е несериозно”, заяви Томов и подчерта, че в хотела това явление е под 1%. ”Просто не съм съгласен с тези квалификации за града”, каза той и обясни, че Сандански е с добра туристическа инфраструктура, която непрекъснато се подобрява и дипълни, че градът има сериозни претенции на Европейската туристическа карта, което дразни някои.
Красимира ТЮЛЕНОВА

В Горна Оряховица може да се нощува и за 7 лв.

7 лв. без ДДС е най-ниската цена на легло в хотелите и местата за настаняване в Горна Оряховица, предаде кореспондентът на радио "Фокус" - Велико Търново. В един от хотелите цените могат да бъдат и договорени - в зависимост от броя на клиентите и времето, през които те ще останат в града. Най-високата цена за единична стая в града е 40 лв.
Тарифата при двойните стаи достига таван от 48 лв. За 8 лв. по-малко в местата за настаняване може да бъде нает апартамент. Иначе цената му в хотелите достига 96 лв. Пак в местата за настаняване нощувката излиза между 10 и 15 лв.
Сред предпочитаните места за отдих в града е хижа "Божур". Там само през юни са реализирани над 90 нощувки. По традиция месеците май и юни, през есента и периода около коледните и новогодишните празници са най-силни за стопаните на обекта. Така например през май в хижата са нощували повече от 140 души. Най-малко са били те през февруари - едва двама. Общо от началото на годината "Божур" е подслонил повече от 300 души.
Цената на една нощувка в хижата е 5,60 лв. За членовете на туристическо дружество "Камъка" тя е безплатна. С намаление наполовина се ползват пенсионерите и децата до 18 г.
Биляна МИЛЧЕВА

140 лева на вечер е цената на хотелски апартамент в курортното селище Чифлик

Нощувка в апартамент в елитен хотел в курортното селище Чифлик достига 140 лева, предаде репортер на радио "Фокус" - Велико Търново. Най-евтината нощувка е 40 лева, но в хотел без допълнителни екстри. Предлагат се и частни квартири, като всеки отпочиващ заплаща от 10 до 15-20 лева. И тази година туристите в Чифлик са много, резервации се правят минимум 2 седмици предварително. В курортния комплекс има минерален плувен басейн с олимпийски размери, цената за вход е 4 лева. Неудобството е, че са малко местата за паркиране и през почивните дни е трудно се намери място за паркиране.
Курортното селище Чифлик се намира на 15 км.от град Троян, разположено е по поречието на река Бели Осъм. Всички басейни в района на Чифлик са с лековита минерална вода.
Вальо КРАСИМИРОВ

Хасан Азис: През последните години има бум на туристическия поток в Кърджали

През последните години има бум на туристическия поток в Кърджали, заради археологическите открития на Перперикон. Има много силен поток и това дава възможност на района да се развива. Това каза пред Агенция Фокус кметът на Кърджали Хасан Азис. Той отбеляза, че хотелите в града са много посещавани и през уикендите почти няма свободни места, ако не е направена резервация предварително. Хотелите предлагат стаи на своите посетители на цени от 30 до 80 лв.
Като един от главните туристически обекти Азис посочи Перперикон, заради големите археологически открития и каза, че обектът е посещаван годишно от около 150 000 - 200 000 души. Друга атракция на града са двата големи язовира - “Кърджали” и “Студен кладенец”.
“Това е чудесно място за отдих, за риболов, за развлечения”, уточни Азис.
Според кмета немалко хора привлича и Регионалният исторически музей. Той е посещаван всяка седмица от около от 600 души, като това са групи, които посещават обекти, свързани с археологически разкопки. “Също така има една голяма група, която се интересува от природонаучната сфера. Те идват в града, за да разгледат скалните образувания, които са уникални за Кърджали”, отбеляза Азис.
Като националности, които най-често посещават града, кметът посочи японци, гърци, англичани, германци и холандци.
Людмила СПАСОВА

Жителите на Момчиловци приеха предложението за единна концепция за развитието на туризма в района

Обществено допитване за изработен Общ устройствен план и план за регулация на курортно-туристическо ядро "Момчиловци" се проведе в читалище "Светлина" в с. Момчиловци. След дискусията местните жители единодушно приеха предложението на общината за единна концепция за развитието на туризма в района. Проектът обхваща границите в землището на Момчиловци, като 97.6 дка е площта около селото, определена за включване в регулация. Предвижда се обособяване на етнопарк "Коренето" върху площ от 232.4 дка, където ще намерят място местните занаяти, като производство и търговия. Две ваканционни селища ще бъдат изградени в близост до Момчиловци - "Селището" и "Поляните", а урбанизирана територия от близо 350 дка, под наслов "Тракийски комплекс", ще привлича туристите с археологическо и историческото си наследство. 6 000 дка са предвидени за курортен комплес "Ахматица", обхващащ територията от Хайдушки поляни до Рожен. В него ще бъдат включени ваканционни селища, голф комплекс върху 1 500 дка, ски и сноуборд писти и съоръжения, екопътеки и туристически маршрути. За учениците са предвидени бази за летни лагери и зелени училища. Цялата територия, включена в курортно ядро "Момчиловци", е обезпечена с вода, ток и транспортна комуникация.
Проектът за Общия устройствен план и плана за регулация на курортно-туристическо ядро "Момчиловци" е изготвен от екип от специалисти, с ръководител арх. Камелия Пишунова.
„Основният акцент в този план е Спортно-туристическият комплекс, в съчетание с възможности за местните хора. Дава се переспектива за планинското земеделие, свързано с картофопроизводството и животновъдството. Категоречни сме, че строителство над четири етажа няма да се допусне”, каза кметът на Смолян Дора Янкова. Тя каза още, че около общинските земи на курортно ядро "Момчиловци" ще се разположи общественото обслужване и ще се разкрие потенциалът за спорт и туризъм, а именно съоръжения за ски и сноуборд, лифт и голф комплекс, а земеделският район, /Чикура и Брашнелето/ ще остане като възможност за пашуване и планинско земеделие, за да не пострада поминъка на населението.
Информацията е на радио “Фокус”- Смолян.
Евелина ТОШЕВА

Цонко Цонев: Голям бум на туристи има на нос Калиакра

Има голям бум на туристи на нос Калиакра. Това каза за Агенция “Фокус” кметът на Каварна Цонко Цонев. По думите му до момента през Каварна са минали близо 50 хил. туристи, а цялата легова база е пълна. Цонев бе категоричен, че дестинациите, които туристите трябва задължително да посетят, са нос Калиакра, рибният ресторант и археологическият резерват Яйлата.
В големите хотели в Каварна няма свободни места, повечето стаи вече са резервирани до края на август. Цените за нощувка варират между 25 и 70 лв. Във ваканционно селище “Русалка” може да се нощува за 120 лв. на човек, като в цената на нощувката е включено всичко. Там все още има места.
Село Камен Бряг е една от интересните туристически дестинации в Каварна. Селото има стотина къщи и е известно с гъстото домашно вино и ракиите с дъх на билки и смокини. Има възможност за риболов, подводен спорт или наблюдаване на птици, в катерене, гмуркане, параглайдинг.
Калиакра е издаден нос 2 км навътре в морето, намиращ се на 8 км от с. Българево. Носът е природен и археологически резерват. Там гнезди аристотелевия корморан и могат да се наблюдават делфини. Най - ранния известен живот на носа е от 4в. пр. н. ера .Тогава Калиакра е населявана от тракийското племе Тиризи, дало и първото име на крепостта – Тиризис.
На 2 км. южно от с. Камен бряг се намира Националният археологически резерват "Яйлата". Той представлява приморска тераса, отделена от Добружанското плато с 50 - 60 метрови скални масиви.
На територията на резервата са документирани 101 пещерни жилища. Използвани са в продължение на хилядолетия като жилища, а някои от тях като гробници или църкви. В северната част на "Голямата Яйла" се намира малка ранновизантийска крепост, изградена в края на 5 в. Частично са запазени четири плътни кули и една кула порта.
Галина ГИРГИНОВА

Изкупиха близо 80% от къщите в горнооряховското село Горски долен Тръмбеш
Между 70 и 80 % от обявените за продан къщи в горнооряховското село Горски долен Тръмбеш са изкупени, предаде кореспондентът на радио "Фокус" - Велико Търново. Имаше период, в който празните къщи в селото бяха над 40, разказа кметът Маринчо Маринов. По думите му хората вече започнали да се завръщат в селото заради спокойствието. Имотите се купуват както от българи, така и от чужденци.
Селото се намира на двайсетина километра от Горна Оряховица. Разположено е на южния склон на местността Калето, откъдето се виждат поречията на реките Янтра и Лефеджа (Стара река), както и други селища - Върбица, Писарево, Драганово, Долна Оряховица.
Биляна МИЛЧЕВА

От 40 до 70 лева струва единична хотелска стая в Казанлък

Цената на нощувка в единична хотелска стая в Града на розите варира от 40 до 70 лева, предаде кореспондентът на радио “Фокус” - Велико Търново. В Казанлък, макар и да не е курортно градче, хотелите се посещават целогодишно, както от български, така и от чуждестранни туристи. Всеки един от тях може да нощува и да закуси сутринта за 42 лева в някои от хотелите, намиращи се не само в централната част на града. Цената на този вид услуга може да бъде и доста повече - 70 лева, в зависимост от типа хотел. Онези, които биха искали стаята им да е с изглед към да целия град, с климатик и телевизор, трябва да заплатят 70 лева за единична стая. В същия хотел и в още един такъв в Казанлък нощувката в двойна стая е 96 лева, а в апартамент – 110 лева. За онези, които биха искали да ползват апартамент тип “лукс”, ще се наложи да платят 140 лева за нощ. Нощувката в двойните стаи в другите хотели, които също предлагат обслужване на високо ниво и приятна обстановка, е средно 55 лева. Тук също е включена закуска за гостите.
От по-скъпите казанлъшки хотели заявяват, че не могат да посочат по-силни или слаби месеци, защото “целогодишно работим с много туристи и гости”. От другите места за нощуване и почивка в града казват, че най-силни са месеците от април до септември или октомври подари пристигането на чуждестранни групи, решили да разгледат Розовата долина и Долината на тракийските царе. “Зимата идват предимно български граждани в нашия хотел. По принцип правим и отстъпки на гостите, които остават повече дни или на редовните ни клиенти, които не са малко”, заявява Ценка Панчугова – администратор в известен казанлъшки хотел.
От друг луксозен хотел в Града на розите определят като по-силни месеци: юни, когато Община Казанлък и фондация “Българска роза” организират Празника на розата, юли и август.
Повечето от хотелиерите посочват януари и февруари за по-слаби месеци, тъй като Казанлък не е курортен град. Въпреки това цените на нощувките не се променят.
Деница ГЕОРГИЕВА

Бизнес посещенията в Силистра конкурират туристическите групи, заявиха хотелиери

Туристите, които посещават Силистра, най-често разглеждат многобройните разкопки, изцяло запазената крепост Меджидитабия (от 19 в.) над града, както и резервата Сребърна. В града има и археологически музей.
Бизнес пътуванията в града преобладават пред посещенията на туристическите групи, заявиха за Агенция "Фокус" от двузвездния хотел “Бартимекс”. Бизнесмените постоянно правели резервации, затова през летния сезон броят на гостите е равен на посетилите хотела през зимата – 350 – 400 души месечно.
38 и 46 лв. струват съответно единичната и двойна стая. Там идват и туристически групи, но броят им е по-малък.
В петзвездния хотел “Дръстър” на брега на Дунава единичната и двойна стая струват по съответно по 140 лв. и 170 лв. Там има условия и за конгресен туризъм.
В града има и работеща туристическа спалня.
Село Ветрен, което се намира на брега на Дунава близо до Силистра, често се посещава от туристически групи. Обикновено за туристите се организират пикници на брега на реката. Силистренци често пътуват до Ветрен през почивните дни, защото брегът на реката е чист, може едновременно да се лови риба и да се ходи на плаж.
Няколко вили в селото предлагат стаи, като цените започват от 25 лв. за наемане на единична стая и стигат до 120 лв. за наемане на цяла къща.
Около пет – шест вили предлагат подобни услуги, но хотелиери заявиха, че засега няма голям наплив на туристи.
Сребърна е почти задължителна туристическа дестинация. Освен резервата, туристите могат да разгледат и природонаучния музей в селото. Там има и почивен дом със стаи, които гледат към езерото. Нощувката струва 20 лв. на легло, като е заета около 60% от базата. Броят на туристите не е голям, но постепенно се увеличава, заяви управителят на почивната база Любка Иванова.
Надежда БОЧЕВА

От 30 до 150 лева е нощувката през летните месеци в хотелите на Сандански

Туризмът в Сандански се развива добре и през летните месеци независимо от високите температури, твърдят хотелиерите. Гостите са намалели в сравнение със силните сезони за курорта-пролет и есен, но има добра заетост.
В различните хотели има въведени летни пакети с намаление за нощувка. Тук гостите плащат за стандартна стая с две легла около 90 лева, в някои други хотели стаята е около 100 лева, а луксозната стая е с цена около 150 лева. По 40 лева за вечер са стаите в хотелите с по малко звезди.
Туристическо дружество ”Еделвайс” в Сандански посреща туристите в обновени хижи. 12 лева на легло за вечер се плаща за стаи със санитарни възли, а там, където няма такива цената е 8 лева. Тези любители на планината, които са с туристически карти ползват 20 процента отстъпка. Цените в средата на юли в частните квартири се движат от 5 до 15 лева.
Информацията е на радио “Фокус”- Пирин.
Красимира ТЮЛЕНОВА

Георги Манолов: Очаквам потокът туристи в Свиленград да се увеличи многократно

На този етап на лятото няма увеличение на туристите в Свиленград. Това каза за Агенция “Фокус” кметът на Свиленград Георги Манолов. По думите на Манолов на територията на общината има изключителни археологически обекти, които обаче не са доразвити като туристически дестинации. “Очаквам потокът туристи да се увеличи многократно, тъй като от понеделник отваря врати първото казино в града”, посочи още Манолов и допълни, че се предвижда да заработят още няколко казина. Част от археологическите обекти, които могат да се посетят в общината са Тракийската гробница при с. Мезек , която датира от ІV век преди Христа. Тя е една от внушителни куполни гробници от микенски тип , запазена напълно в оригиналния си вид; скалните църкви от Х век край с. Михалич и с. Маточина; средновековната крепост в местността Калето, край с. Мезек; Старинният каменен мост на река Марица, който е построен през 1529 година. Мостът е един от най - забележителните архитектурни паметници в Югоизточна Европа. Той е обявен за национален паметник и се намира под специалната закрила на ЮНЕСКО.
Галина ГИРГИНОВА

Стоян Дулев: Велинград тепърва ще се преоткрива като курортен град

"Велинград тепърва ще се преоткрива като курортен град от Европа и света", заяви за радио "Фокус" - Пазарджик кметът на родопския град Стоян Дулев. "Много хотели се построиха и продължават да се строят в момента, така че Велинград тепърва ще се развива в тази насока. Не трябва да забравяме също и че Велинград се намира много близо до минералните води на три национални курорта, така че това благоприятно разположение и наличието на минерална вода, тепърва ще се открива и за западните туристи, защото още римляните навремето са открили, че лекуването с вода е най-полезно за човешкия организъм", добави градоначалникът.
Според Стоян Дулев "във Велинград няма да се случи това, което се случи в Банско и Слънчев бряг - да има пренаселеност на хотелите, поради факта, че инфраструктурата във Велинград не е пригодена за строеж от такъв мащаб и затова хотелите се строят около града."
По думите на Дулев туризмът в родопския град неминуемо ще върви към растеж, заради богатството, с което разполага.
Милан ИГНАТОВ

От 25 лв. до 150 лв. са нощувките в хотелите в Шипковски минерални бани

От 25 лв. до 150 лв. са нощувките в хотелите в Шипковски минерални бани, предаде репортер на радио "Фокус" - Велико Търново. Селото е най-близкото курортно селище с минерални извори до Ловеч. То се намира на 50 км от Ловеч и 18 км от Троян. Шипково е разположено по долината на река Ръждавец, а курортът "Шипковски минерални бани" е с обща площ от 45 000 декара. Освен голям плувен басейн, с вход 3 лева, има много хотели със собствени басейни с минерална вода. Нощувките в хотелите са от 25 лв. на легло до 150 лв. за апартамент. През почивните дни свободни места няма, резервацията трябва да бъде направена поне три седмици предварително. Не са малко частните квартири, винаги има свободни стаи. Тук цените са по-ниски, от 6-7 лева до 15 на човек. Освен на уникалната природа, туристите могат да се насладят на хубава кухня в няколко различни механи с жива музика. Важно е,че в село Шипково температурите са с около 5 градуса по-ниски от тези в близките градове. Вечер след 21.00 часа температурата на въздуха спада с около 10-15 градуса, за това районът е предпочитан за почивка през лятото.
Вальо КРАСИМИРОВ

Резервации за хотел в курорта "Свети Константин" трябва да се направи 2 седмици предварително

Цените на нощувките в курорта "Свети Константин", който се намира на 18 км от Пещера, варират от 10-12 лв. В частните вили може да се нощува за 20-35 лв., предаде кореспондентът на радио “Фокус” – Пазарджик в Пещера. На курорта "Свети Константин" в момента има 1 работещ хотел, като цените на нощувките там са 40 лв. за двойна стая, 60 лв. за апартамент и 35 лв. за самостоятелна стая. За частните вили цените са 10 лв. за деца, 12лв. за възрастни, а за деца под 6 години нощувка не се плаща. Може да се наеме и цяла вила като цената е 100 лв., а капацитетът е 8-9 човека. Курортът е предпочитана дестинация за почивка, затова е необходимо да се направи резервация поне 2 седмици предварително. За 28 юли, когато е традиционният събор на летовището, вече почти всичко е заето.
Цветелина ГУДЕВА

30 лева струва нощувка в единична стая в хотелите в Монтана

30 лева струва нощувка в единична стая в хотелите в Монтана. За хотелска стая с две легла се плащат 40 лева, предаде кореспондентът на радио “Фокус” - Видин в областния град. Освен в хотелите “Житомир”, “Монтана” и “Българи”, които са в центъра на града, туристите могат да преспят в базите край язовир “Огоста”. “Монт 7” АД предлага нощувки в луксозна вила с басейн и други екстри, ползването й една нощ стува 1 500 лева.
В селата край Вършец, Чипровци и Берковица цените на нощувките варират от 8 до 12 лева. Най-запалените почитатели на селския туризъм, които не ползват туристически справочници могат да договорят нощувка в почти всяка къща срещу 5 лева.
Трите големи манастира в област Монтана също предлагат места за нощувки. Чипровският манастир “Свети Йоан Рилски” разполага с 50 места, в стаи за 3-ма, 4-ма, 5-ма и 6-ма души. Цената е 5 лева.
Клисурският манастир “Св. Св. Кирил и Методий”/намира се между Берковица и Вършец, на 85 километра от София/ разполага с две хотелски сгради с общо 80 места. Цената на нощувките там е 8 – 15 лев
Лопушанският манастир “Св. Йоан Кръстител” има 9 стаи за гости с 25 места. Цената е 10 лева за легло.
Венета ТРЕНЕВА
С около 2000 повече туристи очакват в община Баните

Около 10 000 туристи очакват в община Баните през тази година, съобщи за радио „Фокус” - Смолян кметът Райчо Данаилов. Миналата година туристите, които са преминали през общината, са били около 8 000 души, а през тази година ще бъдат не по-малко от 10 000 туристи, каза градоначалникът. В момента продължава изграждането и на нови хотелски бази в община Баните. В момента легловата база, с която разполага община Баните, е 450 места, очаква се с новите хотели тя да се увеличи с 250-300 легла, допълни кметът Райчо Данаилов.
Евелина ТОШЕВА

Няма наплив на туристи в Пазарджик, свободните стаи в хотелите са повече от достатъчно

В средата на юли цените в хотелите в Пазарджик варират между 35 и 45 лева за нощувка в единична стандартна стая с телевизор, установи репортерска проверка на радио "Фокус" - Пазарджик. Потокът на туристи в града обикновено е най-натоварен по време на пролетния и есенния панаири в Пловдив. В момента няма много почиващи в града, свободните стаи са повече от достатъчно. Луксозна единична стая може да бъде наета срещу 55 – 60 лева на денонощие. Двойните стаи с телевизор са около 40 лева, апартаментите варират между 90 – 100 лева. В част от хотелите се предлага 50% отстъпка за деца под 15 години.
Матей БАРЕМОВ

Оборудват екопътеки край могилите с тракийски съкровища в Сливенско

Екологична пътека край могилите в Сливенско, където археологическата експедиция „ТЕМП” на д-р Георги Китов откри тракийски съкровища, ще направи община Сливен по идея на кмета Йордан Лечков. Самият той още веднъж декларира намеренията си да изгради нова сграда на историческия музей в подножието на хълма, където ще бъде издигнат храм „Света Петка”. Постоянната комисия по култура и образование към Общински съвет - Сливен вече е одобрила предложението за отпускане на 800 000 лева за закупуване на блиндирани витрини, в които да бъдат изложени намерените златни и сребърни накити, ритони и маска, каза директорът на музея Георги Кюпчуков. Предложението ще бъде гласувано на сесия на Общинския съвет на 26 юли. Ще се търси възможност могилите, където бяха открити тракийските находки, да бъдат превърнати в туристически обекти, допълни кметът Йордан Лечков.
Информацията е на радио "Фокус" - Сливен.
Людмила ЙОРГОВА

Най-евтината самостоятелна хотелска стая в Добрич е 35 лева

Най-евтините нощувки в Добрич са в тризвездния хотел “България” в центъра на града, показа проверка на радио “Фокус”-Варна. Цената на стая с едно легло е 35 лева. Ако към офертата бъде включена и закуска, стойността вече е 47 лева, а с климатик – 60 лева. Стаите с две легла са между 44 лева без закуска и 58 лева със закуска, а за климатизираните се плаща 80 лв.
В хотел “Резиденция” наемът на вечер за стая с едно легло е 39 лв., за двойна- 54 лв., а за апартамент- 80 лв. В офертата не е предвидена храна.
В хотел “Спорт Палас” единичните стаи варират от 39 до 44 лв., а двойните- между 46 и 52 лв. в зависимост дали се предлагат със, или без закуска.
Най-скъп е хотел “Добруджа”, където двойната стая с включена закуска е 85 лв. , единичната- 72 лв., а апартамент- 135 лв.
Йорданка КАЛЧЕВА

Цената на нощувка в Петрич достигна 60 лева

От 20 до 60 лева варира цената на нощувка в различните хотели в Петрич, предаде кореспондентът на радио “Фокус” – Пирин. В най-новия четиризвезден хотел цената на единична стая е 30 лева. Спалните със самостоятелна тоалетна и телевизор достигат цени от 45 до 60 лева. Най-евтина е нощувката в местната туристическа спалня - само 5 лева. Условията там не са толкова добри, но мястото на базата е в самия център на града.
От 10 до 20 лв. е наемът на единична стая по квартирите. Наемът на цял апартамент е от 30 до 60 лева, в зависимост от състоянието и обзавеждането.
В Петрич броят на хотелите е 5, като два от тях са с по-малка леглова база.
Деница ИВАНОВА

Очаква се растеж на туристите във Велинград през това лято, според кмета Стоян Дулев

"Очаква се растеж на туртистите във Велинград през това лято." Това заяви за радио "Фокус" - Пазарджик кметът на Велинград Стоян Дулев. "Хотелите, които са регистрирани в общината на родпоския град, в момента са 27-30. Това са без частни квартири, а в тях могат да се съберат към 60-70 000 туристи", добави Дулев. По думите му растежът се дължи на броя на хотелите, който продължава да се увеличава.
Туристите, които посещават Велинград през неделните дни, са около 4000-5000, а годишно, според градоначалника, те възлизат на 250 000 до 300 000 души.
Стоян Дулев допълни, че "хотелите във Велинград в петък и събота са пълни и трудно могат да се намерят свободни места, независимо, че цените варират от 50 до 100 евро."
Милан ИГНАТОВ

От 20 до 99 лева варират нощувките по Северното Черноморие

Между 20 и 99 лева варират цените за еднодневен отдих в бази по Северното Черноморие, показа проверка на радио “Фокус” - Варна. Разликата е в пряка зависимост от категорията на хотелските комплекси, близостта им до морския бряг, както и от предлагания пакет услуги. Най-ниската цена за еднодневен отдих в курорта “Албена” е 20 лева и включва нощувка и закуска в бунгала “Арабела” и “Горска фея”. Хотелите на брега на морето “Елица”, “Нона” и “Боряна” продават нощувка и закуска на човек за ден по 90 лева, докато същата оферта за разположения на 800 метра от плажа “Алтея” е 35 лева. От 70 до 99 лева е пакетът по формулата ол инклузив в “Албена”, а в базата на туристическата компания “Бялата лагуна” в Балчик той е 64 лв.
Наемът на стая през юли и август в двореца в Балчик е 60 лева за вечер, като цената е само за нощувка. Малък апартамент в бившата лятна резиденция на румънската кралица е 70 лв., а голям- 90 лв.
В Кранево са заети с туристи всички висококатегорийни хотели, докато частните квартири все още са празни, съобщи кметът на селото Георги Раднев.
Йорданка КАЛЧЕВА

До 36 лв на легло струва нощувка в Добринище

Тазгодишният летен сезон в Добринище бележи ръст в броя на туристите. Това съобщи за радио “Фокус” – Пирин кметът на Добринище Иванка Бонкина. “Увеличението на туристопотока си обяснявам с откриването на новия и модерен плаж”, уточни Бонкина.
Леговата база в града е около 1000 места, като тя е с тенденция към увеличение, защото в момента се изграждат нови хотели и наесен те ще бъдат готови да посрещнат туристи за зимния сезон.
В момента в Добринище се извършва благоустрояване на градинката в централната градска част, съобщи градоначалникът.
Достъпни са цените за една нощувка в Добринище, като те варират между 16 и 36 лева за едно лица.
Зорница ЯКОВА

Андон Тотев: Броят на гръцките туристи се увеличава

“Въпреки топлото време броят на туристите в Сандански се е увеличил”, това заяви за радио “Фокус” – Пирин кметът на Сандански Андон Тотев.
“Въпреки всичките измислици и лъжи, които се пуснаха по медиите за Сандански, броя на гръцките туристи не намалява, а се увеличава спрямо миналата година”, съобщи градоначалникът.
Най-скъпата нощувка в луксозен хотел в курортния град излиза около 150 лева. По квартирите цените на легло за една нощувка варират от 8 до 12 лева.
Зорница ЯКОВА

До 150 евро стига нощувката в Банско в най-луксозните хотели

До 150 евро стига нощувката в Банско в най-луксозните хотели, като цената включва пълен пакет с всички екстри. По-евтиният вариант е за квартира като цените за една нощ започват от 18 лв. В малките семейни хотели най-ниската цена за нощувка е 30 лв. Ако се наеме квартира за постоянно, цената варира от 5 до 7 лв за вечер.
Леговата база в Банско към този момент е от 13 до 15 хил. “Имаме увеличение на туристопотока заради жегите. Хората търсят по-прохладно място за почивка и затова предпочитат планината”, заяви за радио “Фокус” – Пирин кметът на Банско Александър Краваров.
“В момента се готвим за бирения фест и за джазфеста, които ще се проведат в Банско през месец август, чакаме много гости. В джасфеста ще се включат изпълнители от 16 страни. По благоустрояването на улиците се работи с пълна сила, за да може до започването на бирения фест да сме приключили ремонтите поне в централната градска част. Фестивалът се проведе в рамките от 5 до 8 август, а от 8 до 13 август е джазфеста”, каза градоначалникът.
Зорница ЯКОВА

От 6 до 25 лева е стойността на нощувката в Свищов в средата на юли
 
В средата на юли стойността на нощувката Свищов варира от 6 до 25 лева, в хотелите в Свищов варират от 10 до 25 лева, предаде кореспондентът на радио “Фокус” – Велико Търново. Най-евтини са нощувките в частните квартири, като в хотелите достигат до 25 лева.
В града на Щастливеца за гостите на града работят 7 хотела с 470 легла. Категоризираните ресторанти пък са 32 с 1 800 места.
Цените в частните квартири в зависимост от близостта си до центъра на дунавския град са от 6 до 8 лева. Преди дни в разгара на кандидат-студентската кампания всички места в частните квартири бяха заети. Своеобразен рекорд записа 70-годишна пенсионерка, която успя да реализира клиенти за всичките си 6 стаи в къщата и от събраните суми за пет нощувки си докара две пенсии.
Натовареност в хотелите на Свищов се отчиташе до днес, когато е последният приемен изпит в Стопанска академия “Димитър Апостолов Ценов. Хотелите в дните преди шестте приемни изпита бяха заети на сто процента. След приключването и на записването на новоприетите над 1 400 първокурсници хотелиерите не очакват натовареност. Подобна ще има в края на август, когато пък ще започнат очните занятия на студентите-задочници в дунавската алма матер.
В самия град Свищов няма туристически център. Подобен има край римския град Нове. В него в момента са разположени част от находките, открити в Нове от българо-полската експедиция, която проучва античното селище и бяха реставрирани в Полша. Туристическият посетителски център “Нове” се намира на 4 километра от центъра на дунавския град. До него може да се стигне с градски транспорт или с такси.
Александър ШАБОВ

Хайде на почивка (ОБЗОР)

В разгара на лятото и сезона на отпуските репортерите и кореспондентите на Агенция “Фокус” потърсиха информация за условията за туризъм, които предлагат различните селища в страната.

Цени и атракции
Цените на нощувките в хотелите варират в широк диапазон в зависимост от населеното място и условията, които се предлагат. И по-големите, и по –малките, и курортните и другите населени места предлагат различни атракции и обекти, които си заслужава да се видят.

Свищов
В Свищов цените се движат между 10 и 25 лева за нощувка. В Банско обаче в най-луксозните хотели цената на нощувката достига 150 евро, като разбира се тя включва пълен пакет с всички екстри. В малките семейни хотели в планинския град най-ниската цена за нощувка е 30 лв. Легловата база в Банско към този момент е от 13 до 15 хиляди. Кметът на града Александър Краваров констатира увеличение на туристопотока заради жегите. “Хората търсят по-прохладно място за почивка и затова предпочитат планината”, посочи той.
Ловеч
В ловешките хотели нощувките са между 35 и 100 лева за легло. В седемте хотела в града на люляците има свободни стаи. Въпреки че в Ловеч са обновени забележителностите на града, няма наплив от туристи. Наскоро Покритият мост беше ефектно осветен, а на Ловешката крепост имаше светлинно шоу. В Ловеч са интересни още различни исторически паметници и вторият по големина зоопарк, с единствената в България бяла мечка. За разходка са подходящи парк „Стратеш” и алея „Баш Бунар”.

Пещера
Цените на нощувките в курорта "Свети Константин", който се намира на 18 км от Пещера, варират от 10-12 лв. В частните вили може да се нощува за 20-35 лв. На курорта "Свети Константин" в момента има 1 работещ хотел, като цените на нощувките там са 40 лв. за двойна стая, 60 лв. за апартамент и 35 лв. за самостоятелна стая. За частните вили цените са 10 лв. за деца, 12лв. за възрастни, а за деца под 6 години нощувка не се плаща. Може да се наеме и цяла вила като цената е 100 лв., а капацитетът е 8-9 човека. Курортът е предпочитана дестинация за почивка, затова е необходимо да се направи резервация поне 2 седмици предварително. За 28 юли, когато е традиционният събор на летовището, вече почти всичко е заето.

Монтана
30 лева струва нощувка в единична стая в хотелите в Монтана. За хотелска стая с две легла се плащат 40 лева. Освен в хотелите “Житомир”, “Монтана” и “Българи”, които са в центъра на града, туристите могат да преспят в базите край язовир “Огоста”. “Монт 7” АД предлага нощувки в луксозна вила с басейн и други екстри, ползването й една нощ струва 1 500 лева.
В селата край Вършец, Чипровци и Берковица цените на нощувките варират от 8 до 12 лева. Най-запалените почитатели на селския туризъм, които не ползват туристически справочници могат да договорят нощувка в почти всяка къща срещу 5 лева.
Трите големи манастира в област Монтана също предлагат места за нощувки. Чипровският манастир “Свети Йоан Рилски” разполага с 50 места, в стаи за 3-ма, 4-ма, 5-ма и 6-ма души. Цената е 5 лева.
Клисурският манастир “Св. Св. Кирил и Методий”/намира се между Берковица и Вършец, на 85 километра от София/ разполага с две хотелски сгради с общо 80 места. Цената на нощувките там е 8 – 15 лев
Лопушанският манастир “Св. Йоан Кръстител” има 9 стаи за гости с 25 места. Цената е 10 лева за легло.

Петрич
От 20 до 60 лева варира цената на нощувка в различните хотели в Петрич. В най-новия четиризвезден хотел цената на единична стая е 30 лева. Спалните със самостоятелна тоалетна и телевизор достигат цени от 45 до 60 лева. Най-евтина е нощувката в местната туристическа спалня - само 5 лева. Условията там не са толкова добри, но мястото на базата е в самия център на града.
От 10 до 20 лв. е наемът на единична стая по квартирите. Наемът на цял апартамент е от 30 до 60 лева, в зависимост от състоянието и обзавеждането.
В Петрич броят на хотелите е 5, като два от тях са с по-малка леглова база.

Плевен
“Ростов” е сред най-посещаваните хотели в Плевен, съобщиха от туристическа агенция “Мизия”. В хотела цените започват от 95.00 лв. за единична стая и стигат до 240 лв. за апартамент. Хотелът предлага условия и за конгресен туризъм.
В малкия двузвезден хотел “Галерия” отсядат повече бизнесмени, отколкото туристи, заявиха от хотела. Там единичната стая струва 80 лв., а двойната – 90 лв. Хотел “Кайлъка” се посещава както от бизнесмени, така и от туристи.
В Плевен има близо 30 туристически обекта - музеи, галерии, музейни сбирки, археологически резервати и обекти, отделни значими исторически и архитектурни паметници, защитени природни обекти и забележителности, представящи богатото културно-историческо наследство, защитени природни обекти.
Освен популярната “Панорама” в Плевен туристите могат да разгледат Регионалния исторически музей, късноантичната, ранновизинтийска и средновековна крепост “Сторгозия”, художествената галерия “Илия Бешков”, археологически резерват “Античен град Улпия Ескус” при с. Гиген, средновековната българска крепост и черквата “Св. св. Петър и Павел” в гр. Никопол, природни феномени, скални образования и забележителности в района на парк Кайлъка, местността Чернелка, местността Студенец и др.
В града има и общински туристически информационен център.

Казанлък
Цената на нощувка в единична хотелска стая в Града на розите варира от 40 до 70 лева. Макар и да не е курортно градче, хотелите се посещават целогодишно, както от български, така и от чуждестранни туристи. Всеки един от тях може да нощува и да закуси сутринта за 42 лева в някои от хотелите, намиращи се не само в централната част на града. Цената на този вид услуга може да бъде и доста повече - 70 лева, в зависимост от типа хотел. Онези, които биха искали стаята им да е с изглед към да целия град, с климатик и телевизор, трябва да заплатят 70 лева за единична стая. В същия хотел и в още един такъв в Казанлък нощувката в двойна стая е 96 лева, а в апартамент – 110 лева. За онези, които биха искали да ползват апартамент тип “лукс”, ще се наложи да платят 140 лева за нощ. Нощувката в двойните стаи в другите хотели, които също предлагат обслужване на високо ниво и приятна обстановка, е средно 55 лева. Тук също е включена закуска за гостите.
От по-скъпите казанлъшки хотели заявяват, че не могат да посочат по-силни или слаби месеци, защото “целогодишно работим с много туристи и гости”. От другите места за нощуване и почивка в града казват, че най-силни са месеците от април до септември или октомври подари пристигането на чуждестранни групи, решили да разгледат Розовата долина и Долината на тракийските царе. “Зимата идват предимно български граждани в нашия хотел. По принцип правим и отстъпки на гостите, които остават повече дни или на редовните ни клиенти, които не са малко”, заявява Ценка Панчугова – администратор в известен казанлъшки хотел.
От друг луксозен хотел в Града на розите определят като по-силни месеци: юни, когато Община Казанлък и фондация “Българска роза” организират Празника на розата, юли и август.

Стара Загора
Цените на хотелите Стара Загора варират между 30 и 80 лв. Градът разполага с информационен център, в който може да се получи информация за туристическите обекти и да се направят резервации. Градът може да предложи множество атракции на почиващите. Едно от най - атрактивните за посещение места е музей „Неолитни жилища“, археологически музей, в който има разкопки на две жилища от неолитния период отпреди 8000 години. Те са частично запазени, има намерен богат инвентар, който е изложен в самия музей. Друго много посещавано място е Античният форум. В него има две римски мозайки - едната от жилищен дом, а другата от обществена сграда.
Освен музейните обекти може да се посети и художествената галерия, която е с богата постоянна експозиция, като с предварителна заявка може да се организира групово посещение.
В близост до Стара Загора има минерални бани, а в село Оряховица могат да се посетят два етнографски комплекса. В единия от тях има богата експозиция на възрожденски инвентар.

Силистра
Туристите, които посещават Силистра, най-често разглеждат многобройните разкопки, изцяло запазената крепост Меджидитабия (от 19 в.) над града, както и резервата Сребърна. В града има и археологически музей.
Бизнес пътуванията в града преобладават пред посещенията на туристическите групи, заявиха от двузвездния хотел “Бартимекс”. Бизнесмените постоянно правели резервации, затова през летния сезон броят на гостите е равен на посетилите хотела през зимата – 350 – 400 души месечно.
38 и 46 лв. струват съответно единичната и двойна стая. Там идват и туристически групи, но броят им е по-малък.
В петзвездния хотел “Дръстър” на брега на Дунава единичната и двойна стая струват по съответно по 140 лв. и 170 лв. Там има условия и за конгресен туризъм.
В града има и работеща туристическа спалня.
Село Ветрен, което се намира на брега на Дунава близо до Силистра, често се посещава от туристически групи. Обикновено за туристите се организират пикници на брега на реката. Силистренци често пътуват до Ветрен през почивните дни, защото брегът на реката е чист, може едновременно да се лови риба и да се ходи на плаж.
Няколко вили в селото предлагат стаи, като цените започват от 25 лв. за наемане на единична стая и стигат до 120 лв. за наемане на цяла къща.
Около пет – шест вили предлагат подобни услуги, но хотелиери заявиха, че засега няма голям наплив на туристи.
Сребърна е почти задължителна туристическа дестинация. Освен резервата, туристите могат да разгледат и природонаучния музей в селото. Там има и почивен дом със стаи, които гледат към езерото. Нощувката струва 20 лв. на легло, като е заета около 60% от базата. Броят на туристите не е голям, но постепенно се увеличава, заяви управителят на почивната база Любка Иванова.

На море

Между 20 и 99 лева варират цените за еднодневен отдих в бази по Северното Черноморие, показа проверка на радио “Фокус” - Варна. Разликата е в пряка зависимост от категорията на хотелските комплекси, близостта им до морския бряг, както и от предлагания пакет услуги. Най-ниската цена за еднодневен отдих в курорта “Албена” е 20 лева и включва нощувка и закуска в бунгала “Арабела” и “Горска фея”. Хотелите на брега на морето “Елица”, “Нона” и “Боряна” продават нощувка и закуска на човек за ден по 90 лева, докато същата оферта за разположения на 800 метра от плажа “Алтея” е 35 лева. От 70 до 99 лева е пакетът по формулата ол инклузив в “Албена”, а в базата на туристическата компания “Бялата лагуна” в Балчик той е 64 лв.
Наемът на стая през юли и август в двореца в Балчик е 60 лева за вечер, като цената е само за нощувка. Малък апартамент в бившата лятна резиденция на румънската кралица е 70 лв., а голям- 90 лв.
В Кранево са заети с туристи всички висококатегорийни хотели, докато частните квартири все още са празни, съобщи кметът на селото Георги Раднев.
В големите хотели в Каварна няма свободни места, повечето стаи вече са резервирани до края на август. Цените за нощувка варират между 25 и 70 лв. Във ваканционно селище “Русалка” може да се нощува за 120 лв. на човек, като в цената на нощувката е включено всичко. Там все още има места.

Предпочитани места
Бум на туристическия поток в Кърджали, заради археологическите открития на Перперикон отчита кметът на града Хасан Азис. Според него това дава възможност. Той отбеляза, че хотелите в града са много посещавани и през уикендите почти няма свободни места, ако не е направена резервация предварително. Хотелите предлагат стаи на своите посетители на цени от 30 до 80 лв. Като един от главните туристически обекти Азис посочи Перперикон, заради големите археологически открития и каза, че обектът е посещаван годишно от около 150 000 - 200 000 души. Друга атракция на града са двата големи язовира - “Кърджали” и “Студен кладенец”.
“Това е чудесно място за отдих, за риболов, за развлечения”, уточни кметът на Кърджали.
Според кмета немалко хора привлича и Регионалният исторически музей. Той е посещаван всяка седмица от около от 600 души, като това са групи, които посещават обекти, свързани с археологически разкопки. “Също така има една голяма група, която се интересува от природонаучната сфера. Те идват в града, за да разгледат скалните образувания, които са уникални за Кърджали”, отбеляза Азис.
Като националности, които най-често посещават града, кметът посочи японци, гърци, англичани, германци и холандци.
Туристите, посещаващи Каварна проявяват голям интерес към нос Калиакра. По думите на кмета на града Цонко Цонев до момента през Каварна са минали близо 50 хил. туристи, а цялата легова база е пълна. Цонев бе категоричен, че дестинациите, които туристите трябва задължително да посетят, са нос Калиакра, рибният ресторант и археологическият резерват Яйлата.
Калиакра е издаден нос 2 км навътре в морето, намиращ се на 8 км от с. Българево. Носът е природен и археологически резерват. Там гнезди аристотелевия корморан и могат да се наблюдават делфини. Най - ранния известен живот на носа е от 4в. пр. н. ера .Тогава Калиакра е населявана от тракийското племе Тиризи, дало и първото име на крепостта – Тиризис.
Село Камен Бряг е една от интересните туристически дестинации в Каварна. Селото има стотина къщи и е известно с гъстото домашно вино и ракиите с дъх на билки и смокини. Има възможност за риболов, подводен спорт или наблюдаване на птици, в катерене, гмуркане, параглайдинг.
На 2 км. южно от с. Камен бряг се намира Националният археологически резерват "Яйлата". Той представлява приморска тераса, отделена от Добружанското плато с 50 - 60 метрови скални масиви.
На територията на резервата са документирани 101 пещерни жилища. Използвани са в продължение на хилядолетия като жилища, а някои от тях като гробници или църкви. В северната част на "Голямата Яйла" се намира малка ранновизантийска крепост, изградена в края на 5 в. Частично са запазени четири плътни кули и една кула порта.

Балнеоложките центрове

Велинград
Велинград тепърва ще се преоткрива като курортен град от Европа и света, заяви кметът на родопския град Стоян Дулев. " Велинград се намира много близо до минералните води на три национални курорта, така че това благоприятно разположение и наличието на минерална вода, тепърва ще се открива и от западните туристи, защото още римляните навремето са открили, че лекуването с вода е най-полезно за човешкия организъм", добави градоначалникът.
Според Стоян Дулев "във Велинград няма да се случи това, което се случи в Банско и Слънчев бряг - да има пренаселеност на хотелите, поради факта, че инфраструктурата във Велинград не е пригодена за строеж от такъв мащаб и затова хотелите се строят около града."
По думите на Дулев туризмът в родопския град неминуемо ще върви към растеж, заради богатството, с което разполага.

Сандански
Туризмът в Сандански се развива добре и през летните месеци независимо от високите температури, твърдят хотелиерите. Гостите са намалели в сравнение със силните сезони за курорта-пролет и есен, но има добра заетост.
В различните хотели има въведени летни пакети с намаление за нощувка. Тук гостите плащат за стандартна стая с две легла около 90 лева, в някои други хотели стаята е около 100 лева, а луксозната стая е с цена около 150 лева. По 40 лева за вечер са стаите в хотелите с по малко звезди.
Туристическо дружество ”Еделвайс” в Сандански посреща туристите в обновени хижи. 12 лева на легло за вечер се плаща за стаи със санитарни възли, а там, където няма такива цената е 8 лева. Тези любители на планината, които са с туристически карти ползват 20 процента отстъпка. Цените в средата на юли в частните квартири се движат от 5 до 15 лева.

Шипковски минерални бани
От 25 лв. до 150 лв. са нощувките в хотелите в Шипковски минерални бани. Селото е най-близкото курортно селище с минерални извори до Ловеч. То се намира на 50 км от Ловеч и 18 км от Троян. Шипково е разположено по долината на река Ръждавец, а курортът "Шипковски минерални бани" е с обща площ от 45 000 декара. Освен голям плувен басейн, с вход 3 лева, има много хотели със собствени басейни с минерална вода. Нощувките в хотелите са от 25 лв. на легло до 150 лв. за апартамент. През почивните дни свободни места няма, резервацията трябва да бъде направена поне три седмици предварително. Не са малко частните квартири, винаги има свободни стаи. Тук цените са по-ниски, от 6-7 лева до 15 на човек. Освен на уникалната природа, туристите могат да се насладят на хубава кухня в няколко различни механи с жива музика. Важно е,че в село Шипково температурите са с около 5 градуса по-ниски от тези в близките градове. Вечер след 21.00 часа температурата на въздуха спада с около 10-15 градуса, за това районът е предпочитан за почивка през лятото.

Добринище
Тазгодишният летен сезон в Добринище бележи ръст в броя на туристите. Това съобщи кметът на Добринище Иванка Бонкина. “Увеличението на туристопотока си обяснявам с откриването на новия и модерен плаж”, уточни Бонкина.
Леговата база в града е около 1000 места, като тя е с тенденция към увеличение, защото в момента се изграждат нови хотели и наесен те ще бъдат готови да посрещнат туристи за зимния сезон.
В момента в Добринище се извършва благоустрояване на градинката в централната градска част, съобщи градоначалникът.
Достъпни са цените за една нощувка в Добринище, като те варират между 16 и 36 лева за едно лицe.


 

изпрати на приятел Printer friendly версия  

Следваща:
Каварна и Приморско ще се превърнат в привлекателни голф дестинации – 28 Септември 2007 - 16:06
Завърши почистването на защитени територии Пирин 2007 – 28 Септември 2007 - 16:09
Община София и AISA DISASTER - Скейтпарк София! – 28 Септември 2007 - 16:12
Да изпревариш вятъра с хвърчило – 28 Септември 2007 - 16:17
Яхтинг новини от България – 28 Септември 2007 - 16:20

Предходна:
Пан Паркс - Да почиваш на зелено – 28 Септември 2007 - 14:15
Първа годищнина на лайфстайл магазин PARK – 26 Септември 2007 - 18:27
Предложение за работа като ски и сноуборд инструктори или лифт оператори в Калифорния – 26 Септември 2007 - 18:04
Честит първи сняг – 08 Септември 2007 - 18:30
Очаквайте EXIT extreme sports film & photo festival – 05 Септември 2007 - 16:54

Powered by [xt] , PHP & MySQL

NO27 на списание СКИ&БОРД, спорт, лайфстайл, индустрия !
SKI.BG PHOTO GALLERY
ispo BrandNew Awards
 ski poll
Кой зимен спорт сте опитвали и практикувате?
Алпийски ски
Ски ходене/ски туринг
Беккънтри ски
Телемарк ски
Ски бягане
Ски скок
Сноуборд
Фристайл ски
Фристайл сноуборд
Фрирайд ски
Фрирайд сноуборд
Снегоходки
Спускане с шейни
Туризъм/трекинг
СПА
Не спортувам
Друго


View results
FIS Live Timing
NO26 на списание СКИ&БОРД, спорт, лайфстайл, индустрия !
NO25 на списание СКИ&БОРД, спорт, лайфстайл, индустрия !
NO24 на списание СКИ&БОРД, спорт, лайфстайл, индустрия !
NO23 на списание СКИ&БОРД, спорт, лайфстайл, индустрия !
NO22 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO21 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO20 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO19 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO18 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO17 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO16 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO15 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO14 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NOX3 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO12 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO11 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO10 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO9 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO8 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO7 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO6 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO5 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO4 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO3 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO2 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
Списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
 
 
XXIII Olympic Winter Games PyeongChang 2018
XXIII-ти Зимни
Олимпийски игри ПьонгЧанг 2018!
XXII Olympic Winter Games Sochi 2014
XXII-ри Зимни
Олимпийски игри Сочи 2014!
XXI Olympic Winter Games, Vancouver 2010
XXI-ви Зимни
Олимпийски игри
Ванкувър 2010 !
XX Olympic Winter Games, Torino 2006
XX-ти Зимни
Олимпийски игри !
XIX Olympic Winter Games, Salt Lake 2002
XIX-ти Зимни
Олимпийски игри !
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > На море и планина ... > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре