SKI.BG
     Понеделник, 24 Юни 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!

 . бг ски новини
08 Април 2018 - 17:27
WORLD SKI TEST 2018/2019 ST.JOHANN-ALPENDORF
Прелестни дни и усмихнати лица в Snow Space Salzburg
изпрати на приятел Printer friendly версия

СВЕТОВЕН СКИ ТЕСТ 2019 САНКТ ЙОХАН-АЛПЕНДОРФ, ЗАЛЦБУРГ, АВСТРИЯ. #WST2019 (SKI.BG) -- Санкт Йохан-Алпендорф посрещна около 200 скиори тестери от цял свят в ски зоната Snow Space Salzburg, част от Ski amadé - най-голямото райско ски кътче в Австрия. От 3 до 6 април 2018 г. бяха изпробвани ски в следните категории: Race GS, Men High Performance, Ladies High Performance, Men Allround, Ladies Allround, AllMountain, Open Space и Youth GS от една многоцветна група тестери - от бивши и настоящи ски професионалисти до прогресивни аматьори, скиори каращи за удоволствие, фенове на слоупстайла и фрирайда и просто обикновени скиори.

Голям брой настоящи и бивши звезди от Световната купа по ски изпитаха новите модели на ски индустрията за следващия сезон 2018/2019. Заедно с настоящите членове на австрийския ски отбор като световната шампионка Nicole Schmidhofer, световната шампионка отборно Eva-Maria Brem, вице-световната шампионка Stephanie Venier, световния шампион Manfred Pranger и младия Christian Hirschbühl, имаше и много известни бивши ски спортисти като Олимпийския шампион Fritz Strobl, вице-Олимпийския шампион и вице-световен шампион Hans Knauss, вице-световния шампион Günther Mader, Christian Mayer и параолимпийския вице-световен шампион Matthias Lanzinger.

Чуждестранни ски звезди като Олимпийския шампион Didier Defago (SUI), бившата словенска алпийска скиорка Urska Hrovat (SLO) и настоящия състезател от италианския отбор по ски Simon Maurberger (ITA) също пристигнаха в Sankt Johann-Alpendorf и бяха ентусиазирани както за Световния ски тест, така и за ски курорта и целия регион. Други бъдещи топ спортисти като членовете на Словенския демо отбор Ana Pisot (SLO) и Blaz Pecuh (SLO) също дойдоха да тестват ски.

Както винаги имаше представители на местни и чуждестранни медии, включително, разбира се, Владислав Георгиев и Ясен Георгиев - собственици и главни редактори на българската професионална медия за ски и борд спорт SKI.BG и българското спортно списание СКИ&БОРД.

Световният ски тест #WorldSkitest е важно събитие за най-големите световни производители на ски в продължение на вече 17 години. Всяка година повече от 200-250 скиори тестват за три дни ски от различни категории, които след това се разпространяват в магазините по целия свят за следващия зимен сезон. За да се запази обективността, ските се неутрализират в черен цвят, така че те не могат да бъдат разпознати от тестера. Организатор и шеф на Световния ски тест е Герхард Брюглер, а тест лидер и лице на WST е легендарният австрийски алпийски ски шампион Франц Кламер, известен като "Кайзер Франц" или просто "Кайзера".

Изпитателите тестват до 10 чифта ски в една категория. Изключение е отворената категория за иновативни и ултра скъпи ски Open Space, в която тази година бяха включени 17 различни модела. Важните критерии за тестерите са усещането за поведението на ските при "Дълги завои", "Къси завои", "Закантване", "Гладкост на пързаляне" и "Общото усилие". След всяко спускане върху анкетна карта се отбелязват точки по тези показатели, като тестерът оценава впечатленията си по скала от 1 до 10. Световноизвестния скиор Ханс Кнаус отбелязва шеговито: "Да завършиш единадесетте спускания по пистата е доста изтощително - работата ми обикновено приключва само с едно спускане."

Той обаче беше много впечатлен от събитието: "Много е интересно да изпробвате ски с помощта на сляп тест. Можете да обърнете внимание на отделните фактори и напълно да пренебрегнете въпроса за производителя или марката".

Отлични условия за изпитване в Snow Space Salzburg

Въпреки факта, че беше краят на сезона в Snow Space Salzburg (който завършва на 8 април т.г.), ски курортът предложи на тестерите много сняг и перфектно подготвени ски писти. Хиляди скиори се наслаждаваха на последните дни за любимите си зимни спортове по снежните склонове на цялата ски зона, простираща се през три долини от Санкт Йохан-Алпендорф през Вагрейн до Флахау, известен като родното селце на легендарния Херман Майер и домакин на ФИС Слалом за Световната купа по алпийски ски.

Макар да беше началото на април, гостите на курорта можеха да се спуснат до най-ниските точки на курорта и да карат ски чак до вратата на хотела си. Това беше правено и от тестерите, които стигаха със своите ски буквално до входа на основния хотел домакин на теста Hotel Oberforsthof в Алпендорф.

Друг интересен детайл е, че тестовата ски писта тази година беше необичайна - "черна" ски писта No.52, наречена "Hexenschuss" (Шуса на вещиците) с наклон от 70% (35°) в началната си част!

Местен ски производител от Санкт Йохан участва в ски теста

Майсторът дърводелец от Санкт Йохан Руперт Търнер се занимава в продължение на много години със ски и предлага уъркшоп за заинтересовани клиенти, в който те могат да произведат свои лични ски в рамките на четири дни. Благодарение на идването на World Skitest на място, той решил да изпробва своите собствени ски и да изпита своята конкурентоспособност. Той се състезава в категорията Open Space, като се сравнява директно с "големите играчи" в ски индустрията като Atomic, Salomon, Stöckli, Rossignol, Fischer, Völkl, Elan, Blizzard, Dynastar, Nordica.

Тази година в категорията Open Space бяха тествани рекорден брой от 17 модела ски. В допълнение към големите PRO играчи, супер луксозните марки Volant и VIST, в тази категория бяха включени завръщащи своята слава марки като Kastle, както и специални ръчно изработени модели ски като италианската марка OPERA SKIS и местната марка Thurner Skis.

Модното ревю също беше акцент в програмата

Друго важно събитие по време на World Skitest беше модното шоу в Oberforsthof Alm в сряда вечерта. Тук производителите на ски облекло и допълнителна ски екипировка също имаха възможност да представят своя текстил и продукти за следващия сезон. Една очакавано интересна вечер за тестерите след изморителния, но успешен ден за тестване.

Младата и очарователна състезателка от австрийския национален ски отбор Стефи Вение, известна не само с бързите си завои със ските, но и с добрия си моден вкус, явно има набито око относно предстоящите модни колекции: "Вече видях няколко неща, които бих искала да имам. Смятам, че е чудесно, че тук не само можем да изпробваме ски, но и да предвкусим следващия сезон по отношение на облеклото и екипировката - разбира се, това разтуптява сърцето на един скиор още по-силно."

Младежкия ски тест като финал на успешното събитие

Последното в програмата на Световния ски тест беше JugendSkitest в петък - ски теста за младежи. Студентите от Hotelfachschule Bad Hofgastein и заинтересовани млади състезатели и скиори от района изпробваха ски материала, който е специално проектиран за нуждите на младите скиори. Избрани скиори от курорта също имаха възможност за тестване на останалите модели ски за възрастни.

Световен ски тест 2018/2019 резултати

Резултатите от Световния ски тест ще бъдат обработени и ще бъдат публикувани за потребителите от цял свят през октомври 2018 г., точно за началото на следващия зимен сезон. Очаквайте резултатите от Световния ски тест 2018/2019 на български език ексклузивно на страниците на списание СКИ&БОРД, както и на WWW.SKI.BG ! Като цяло това беше поредният успешен Световен ски тест и ние от SKI.BG отново допринесохме за ски теста!

SKI.BG благодари на екипа на WorldSkitest, на курорта St. Johann-Alpendorf, Snow Space Salzburg (St. Johann im Pongau - Wagrain - Flachau), на Hotel Oberforsthof и изказва специална благодарност на българския производител на ски облекла SIVEN !

SKI.BG
08 април 2018 г.

Очаквайте резултатите от Световния ски тест 2018/2019 на български език ексклузивно на страниците на списание СКИ&БОРД, както и на WWW.SKI.BG !

фотография © Владислав Георгиев / WWW.SKI.BG


 

изпрати на приятел Printer friendly версия  

Следваща:
Stavri Invitational Vol.5 Pool Party сложи точка на сезона в Пампорово – 09 Април 2018 - 20:48
Банско закри поредния успешен зимен сезон – 16 Април 2018 - 20:49
Фабриката на Amer Sports в Чепеларе отвътре – 21 Април 2018 - 18:19
Представиха проекта за „Златния триъгълник” в Боровец – 01 Май 2018 - 16:10
„Юлен“ санира пистата за Световната купа в Банско – 01 Май 2018 - 16:19

Предходна:
Симеон Павлов с победа на финала на FJT във Вербие! – 03 Април 2018 - 17:27
Ураганен вятър не спъна Витоша X lines 2018 – 02 Април 2018 - 11:27
Рекорди в ски-рали Пирин за купа “Николай Проев - Пройката” – 31 Март 2018 - 22:27
Краси Анев спечели спринта от Държавното п-во по биатлон в Банско – 30 Март 2018 - 10:17
Седалковият лифт на „Мартинови бараки” в Боровец става шестместен – 28 Март 2018 - 17:27

Powered by [xt] , PHP & MySQL

NO27 на списание СКИ&БОРД, спорт, лайфстайл, индустрия !
SKI.BG PHOTO GALLERY
ispo BrandNew Awards
 ski poll
Кой зимен спорт сте опитвали и практикувате?
Алпийски ски
Ски ходене/ски туринг
Беккънтри ски
Телемарк ски
Ски бягане
Ски скок
Сноуборд
Фристайл ски
Фристайл сноуборд
Фрирайд ски
Фрирайд сноуборд
Снегоходки
Спускане с шейни
Туризъм/трекинг
СПА
Не спортувам
Друго


View results
FIS Live Timing
NO26 на списание СКИ&БОРД, спорт, лайфстайл, индустрия !
NO25 на списание СКИ&БОРД, спорт, лайфстайл, индустрия !
NO24 на списание СКИ&БОРД, спорт, лайфстайл, индустрия !
NO23 на списание СКИ&БОРД, спорт, лайфстайл, индустрия !
NO22 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO21 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO20 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO19 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO18 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO17 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO16 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO15 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO14 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NOX3 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO12 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO11 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO10 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO9 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO8 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO7 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO6 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO5 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO4 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO3 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO2 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
Списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
 
 
XXIII Olympic Winter Games PyeongChang 2018
XXIII-ти Зимни
Олимпийски игри ПьонгЧанг 2018!
XXII Olympic Winter Games Sochi 2014
XXII-ри Зимни
Олимпийски игри Сочи 2014!
XXI Olympic Winter Games, Vancouver 2010
XXI-ви Зимни
Олимпийски игри
Ванкувър 2010 !
XX Olympic Winter Games, Torino 2006
XX-ти Зимни
Олимпийски игри !
XIX Olympic Winter Games, Salt Lake 2002
XIX-ти Зимни
Олимпийски игри !
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > WORLD SKI TEST 2018/2019 ST.JOHANN-ALPENDORF > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре