SKI.BG
     Четвъртък, 13 Август 2020
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2020
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!

 . бг ски новини
17 Януари 2008 - 19:56
Варненци имат ски писта
Отлични са условията за зимни спортове във Врачанския балкан и на "Бяла Черква"
изпрати на приятел Printer friendly версия

Само на 50 км от Варна има райски кът за любителите на зимните спортове. Пистата във "Вълчи дол" в местността "Kошу баир" събира скиори и сноубордисти от Варна, Добрич, както и местни жители. През уикенда много хора предпочитат това място, което е запазило народните цени - влекът е със символичната цена от 4 лв. за цял ден, съобщава BulPhoto.

Пистата е дълга 250 м като има проект да се удължи с още 100 м. През почивните дни там се събират около 200 запалени скиори и сноубордисти. Пистата е туристическа и позволява както на начинаещите да направят своя дебют, така и на по-опитните да усетят емоцията на спускането.

Тези, които не предпочитат ски спорта, се пързалят с шейни или отпускат в близката механа. Там могат да се гостят близо 50 души и цените отново са народни. Има идея да се правят бунгала за нощуване и така да се развива туризма във Вълчи дол.

Ски писта близо до черноморието привлича любителите на зимните спортове във Вълчи дол

Вълчи дол. Ски пистата във Вълчи дол в някои дни привлича повече от 250 любители на зимните спортове, съобщи за радио "Фокус" - Варна пресаташето на общината Венелин Гавраилов. По негови думи най-възрастният скиор е 60-годишният Пенко Петров, а най-малкият - неговият четиригодишен внук. Пистата се използва през зимните месеци от 10 г. Тя е с дължина 250 м. и ширина над 20 м. Надморската височина на мястото достига 270 метра.

В предходния мандат ръководството на общината е кандидатствало с проект по предприсъединителните фондове на стойност над 2 млн. лева. Той е включвал техническо оборудване, изграждане на леглова база, ски центрове и други подобни обекти в района на пистата, но не е получил одобрение. Гавраилов е категоричен, че и настоящото управление ще продължи изработката на проекти, вероятно за по-малки сума, за разработването на туристическата атракция. Според говорителя на общината е необходимо в района да бъдат изградени леглова база, ски център и заведения за обществено хранене и забавление. В момента там съществува само двуетажна постройка, чиито първи етаж е ресторант, собственост на местната ловна дружинка. Вторият етаж е притежание на общината и включва увеселителна зала, кухня и помощни помещения, където се организират тържества.

Много варненци, добричлии и жители от съседните общини посещават пистата, тъй като цените за ски влека са изключително ниски, като наемът за един ден е 4 лева.

Гавраилов изказа съжаление, че общината не разполага с техника за оформяне на пистата и машина за сняг, което много би допринесло за популяризирането и подобряване на условията, предлагани там.

Севил САБРИ
Агенция "Фокус"
17 януари 2008, 17:30

Ски център "Бяла Черква" заработи край Пловдив

Пловдив. Най-популярният ски център близо до Пловдив, Баля черква заработи от миналия уикенд, предаде репортер на Агенция "Фокус". Голямата писта, която е с дължина 2 километра е с подобрен надлъжен и напречен профил до максималните възможности, които терена предлага. Ски влекът, който е седалков, е с капацитет 800 скиори в час. Чайната е на разположение на скиорите и предлага ароматен горски чай, кафе, храна и напитки. Пътят до там е идеално поддържан. Дневната карта за
скиори е 15 лв., за деца до 12 години е 10 лева. След 12,30 часа картата става 10 лева. В момента е изготвен общ устройствен план на ски зона Бяла Черква, който е част от ОУП на община Куклен. Негов проектант е колектив с ръководител Емил Леков, който е проектирал ски зона Банско. Направена е среща между кметовете на Куклен и Пловдив Димитър Сотиров и Славчо Атанасов и е получено уверението им за общи действия в посока окончателното одобряване на ОУП.
Бъдещата ски зона ще има 12 км ски писти с разлика във височините 420 метра. Пистите ще се обслужват от два четириседалкови лифта и четири ски влека. Ще бъде изградена инсталация за заснежаване с дължина около 3 км. Пистите ще се обработват от 2 раттрака, единия е с лебедка, тъй като има много стръмни участъци над 54 процента. Капацитетът на ски зоната се изчислява по проект за 2800 души. Това предполага построяване на легова база с минимум 2500 легла. Приблизителната стойност на инвестицията за ски зоната възлиза на около 12 млн. лева. Президентът на ски клуб “Пловдив” Тодор Тодоров заяви, че тази година ще се проведат две състезания на Бяла Черква. Първото ще е на 10 февруари за купа “Никола Велчев”, а второто - на 17 февруари за купа “Пловдив”. Тодоров допълни още, че ски клуб “Пловдив” има лицензиран ски треньор Георги Трайков, който е получил документа на изпит в Банско. Заедно със 17 други треньори са били лицензирани от комисия, включваща изтъкнати австрийски треньори. Георги Трайков ще обучава деца до 12 години, като ски клуб “Пловдив” ще осигури финансирането на тяхното обучение. Децата ще участват във всичките състезания по ски за купите “Чамкория”, “Боровец”, “Чепеларе” и други. Първоначално ще бъдат на лагер в Пампорово, където ще се подготвят за надпреварите.

Агенция "Фокус"
17 януари 2008, 16:01

Отлични са условията за зимни спортове във Врачанския балкан

Враца. Условията за зимни спортове във Врачанския балкан са отлични, предаде кореспондентът на Агенция “Фокус”. “Имаме 170 сантиметра отъпкан сняг”, каза председателят на туристическо дружество “Веслец” Георги Петков. Двата влека започват работа от днес, като в двата работни дни ще могат да бъдат ползвани само сутрин от 10 до 13 часа, а в почивните ще действат от 10 до 16 и 30. Още след първия валеж на пистите имало по 50-60 до 100-150 любители на зимните спортове, допълни Петков. Хижа “Пършевица”, която се стопанисва от туристическото дружество може да предложи обаче само 48 легла. За сметка на това цената била повече от скромна. Туристите плащали само 10 лева за нощувка. На Балкана се качвали предимно млади хора и то предимно компании. Все повече ставали гостите от цялата страна, но и врачани не се отказвали от удоволствието да се пуснат по голямата и по малката писта.

Румяна БОРИСОВА
Агенция "Фокус"
17 януари 2008, 09:41

Около 70 см е снежната покривка в Пампорово

Пампорово. Температурата на въздуха в курорта Пампорово е -1°, а снежната покривка е 70 см, съобщиха за радио "Фокус" – Смолян от Планинската спасителна служба. Няма лавинна опасност. Времето в планината е облачно, но няма мъгла. Всички съоръжения работят, пистите са добре обработени, с изключение на ски-писта “Смолянски езера” която продължава да не функционира. Туристите в курорта са малко, според планинската служба. На любителите на ски-спорта планинските спасители препоръчват да карат внимателно, да се движат само по маркираните участъци, да са облечени подходящо и да се спускат само по обработените писти.

Велина КАЦАРОВА
Агенция "Фокус"
17 януари 2008, 16:34


 

изпрати на приятел Printer friendly версия  

Следваща:
Лифт картата на Витоша вече важи и за "кабинката" – 26 Януари 2008 - 22:38
Започва Републиканско първенство на МВР по ски алпийски дисциплини и биатлон – 28 Януари 2008 - 16:57
Държавното първенство по ски за журналисти ще е на 15 и 16 февруари в Пампорово – 29 Януари 2008 - 20:07
Приключи Републиканското състезание по ски и биатлон за служители на МВР – 01 Февруари 2008 - 17:29
Първата жп-линия на концесия ще бъде Септември - Добринище – 02 Февруари 2008 - 12:16

Предходна:
Хайде на ски ! Вече функционира зимен комплекс "Боричо" край Самоков – 13 Януари 2008 - 13:27
Откриха детска ски писта до стадион "Славия" – 12 Януари 2008 - 23:21
7 голф игрища строят край Разлог – 11 Януари 2008 - 22:46
Ски ваканциите поевтиняха – 10 Януари 2008 - 11:22
Бяла черква може да се превърне в ски център – 07 Януари 2008 - 16:11

Powered by [xt] , PHP & MySQL

NO27 на списание СКИ&БОРД, спорт, лайфстайл, индустрия !
SKI.BG PHOTO GALLERY
ispo BrandNew Awards
 ski poll
Кой зимен спорт сте опитвали и практикувате?
Алпийски ски
Ски ходене/ски туринг
Беккънтри ски
Телемарк ски
Ски бягане
Ски скок
Сноуборд
Фристайл ски
Фристайл сноуборд
Фрирайд ски
Фрирайд сноуборд
Снегоходки
Спускане с шейни
Туризъм/трекинг
СПА
Не спортувам
Друго


View results
FIS Live Timing
NO26 на списание СКИ&БОРД, спорт, лайфстайл, индустрия !
NO25 на списание СКИ&БОРД, спорт, лайфстайл, индустрия !
NO24 на списание СКИ&БОРД, спорт, лайфстайл, индустрия !
NO23 на списание СКИ&БОРД, спорт, лайфстайл, индустрия !
NO22 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO21 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO20 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO19 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO18 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO17 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO16 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO15 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO14 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NOX3 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO12 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO11 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO10 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO9 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO8 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO7 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO6 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO5 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO4 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO3 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO2 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
Списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
 
 
XXIII Olympic Winter Games PyeongChang 2018
XXIII-ти Зимни
Олимпийски игри ПьонгЧанг 2018!
XXII Olympic Winter Games Sochi 2014
XXII-ри Зимни
Олимпийски игри Сочи 2014!
XXI Olympic Winter Games, Vancouver 2010
XXI-ви Зимни
Олимпийски игри
Ванкувър 2010 !
XX Olympic Winter Games, Torino 2006
XX-ти Зимни
Олимпийски игри !
XIX Olympic Winter Games, Salt Lake 2002
XIX-ти Зимни
Олимпийски игри !
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > Варненци имат ски писта > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре