SKI.BG
     Събота, 22 Януари 2022
[english version] english version
FIS World Snow Day 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!

 . бг ски новини
15 Януари 2019 - 19:51
Ще празнуваме WORLD SNOW DAY 2019 SOFIA на ВИТОША в неделя!
Безплатни уроци по ски бягане за деца и възрастни, открита тренировка и още спортни занимания и игри на снега
изпрати на приятел Printer friendly версия

С удоволствие Ви каним да участвате в празника WORLD SNOW DAY / СВЕТОВНИЯ ДЕН НА СНЕГА СОФИЯ 2019 на Витоша тази неделя, 20-ти януари 2019 г.

Кога: 20 януари 2019 г. (неделя), начало 12:00 ч., край 15:00 ч.
Къде: Писта за ски бягане при хижа Сълзица и ски клуб "Александър Логистикс", Витоша
Какво: Разнообразни спортни занимания и игри на снега – Безплатни уроци по ски бягане за деца и възрастни, водени от професионални инструктори по ски бягане; Открита тренировка по ски бягане; Атрактивни демонстрации; Ходене със ски; Ходене със снегоходки; Пързаляне с шейни; и много други...

За осма поредна година град София ще се включи в отбелязването на СВЕТОВНИЯ ДЕН НА СНЕГА като едно от 469-те събития и мероприятия, които ще се проведат в 45 държави по целия свят на 20-ти януари 2019 г. И тази година българската професионална медия за ски, зимни и аутдор спортове, лайфстайл и индустрия WWW.SKI.BG ще организира множество спортни занимания на снега в чест на СВЕТОВНИЯ ДЕН НА СНЕГА, този път в близката Витоша планина.

Акцентът и тази година ще бъде върху ски бягането – прекрасен зимен спорт, който е изключително полезен за тялото и духа и в който сме имали значителни успехи и постижения в миналото, но през последните години в България като че ли остава на по-заден план и не се радва на достатъчно голям интерес, особено сред децата. Този спорт не изисква големи инвестиции за екипировка и парични средства за лифт карти и е изключително приятен и лесен за практикуване почти навсякъде, където има снежна покривка, дори в напълно градски условия.

Сред официалните гости на тазгодишния СВЕТОВНИЯ ДЕН НА СНЕГА на Витоша ще бъде и многократният балкански и републикански шампион по ски бягане, представил достойно България на Зимните Олимпийски игри през 2010, 2014 и 2018 г. Веселин Цинзов, който ще сподели своя опит с желаещите да опитат как се карат писалки за ски бягане.

През изминалите седем години SKI.BG успешно организира, съвместно с Българската федерация по ски, Ски клуб Славия, Витоша ски, Витоша ски клуб, фирма SIVEN, Сдружение Маратон и други доброволци, невиждани в българската история градски фестивали на зимните спортове в самия център на столицата и прекрасни мероприятия посветени на снежните спортове по пистите и склоновете на планината Витоша. Традиционното място за провеждане на празника в София е централният градски парк „Южен парк 2” между НДК и плувния комплекс „Спартак”, на хълмчетата зад мол Park Center и музея „Земята и хората”. Неслучайно през годините от ФИС нееднократно обръщат специално внимание към събитието на SKI.BG в София, защото то е сред малкото събития, които действително показват как децата и техните родители могат да се забавляват на снега дори в самия център на града.

За съжаление тази година метеорологичната прогноза за следващите няколко дни предвижда, че наличната в момента снежна покривка в столицата ще се разтопи. Затова този път празникът ще се премести и ще се проведе на пистата за ски бягане „Универсиада” в района на долна станция на „Витошко лале” в ски зона Алеко.

Благодарение задружните усилия на Сдружение Маратон, Витоша ски, Клуб по ориентиране НСА-СиВен и други доброволци, през есента пистата за ски бягане „Универсиада” беше прочистена и подготвена за използване, а след първия обилен снеговалеж снегоотъпкваща машина на Витоша ски създаде добра основа. Предвижда се наскоро навалялият сняг тази седмица отново да бъде обработен и пистата би трябвало да е готова за неделния ден. В противен случай за алтернативен вариант за място на провеждане на СВЕТОВНИЯ ДЕН НА СНЕГА ще се използва пистата за ски бягане при хижа Сълзица, която се поддържа от ски клуб „Александър логистикс”.

На 20 януари 2019 г. WWW.SKI.BG, с подкрепата на SIVEN и BRYZOS, Сдружение Маратон, Витоша ски и други доброволци и неправителствени организации, ще организира в района на София разнообразни снежни спортни дейности по повод СВЕТОВНИЯ ДЕН НА СНЕГА. Предвижда се програмата на събитията в София да включва безплатни уроци по ски бягане за деца и възрастни, водени от професионални инструктори. Също така ще има атрактивни ски демонстрации с участието на млади ски състезатели и треньори по ски бягане, открита тренировка по ски бягане, безплатни уроци по ходене със ски и снегоходки, и много други игри и снежни забавления за малки и големи.

Празникът ще се проведе от 12:00 ч. до 15:00 ч. със сборен пункт в началото на пистата за ски бягане „Универсиада”, започваща от края на плаца (паркинга) в подножието на ски писта „Витошко лале”. Подготвеното трасе за ски бягане е с дължина над 3 километра и е разположено в гората под пътя за ски пистата, като трасето минава и под Симеоновския кабинков лифт.

*** ВАЖНО УТОЧНЕНИЕ: СВЕТОВНИЯТ ДЕН НА СНЕГА СОФИЯ 2019 в неделя, 20-ти януари, ще се проведе на Витоша на пистата за ски бягане при хижа Сълзица и ски клуб "Александър Логистикс"!!! Тъй като на писта Универсиада в момента няма достатъчно подходящи условия за начално обучение по ски бягане, това налага избора на алтернативната тренировъчна писта, поддържана от ски клуб "Ал.Логистикс". Пистата започва от обратния ляв завой между хотел Простор и хотел Морени по пътя за хижа Алеко. Търсете червената шатра и знамената на FIS World Snow Day. ***

За поредна година, по повод СВЕТОВНИЯ ДЕН НА СНЕГА, ние от SKI.BG призоваваме всички – деца и родители, млади хора и техните баби и дядовци – да вземат ските, писалките, бордовете, шейните или каквато друга зимна екипировка имат и независимо къде навън – в парка, в кварталната градинка, пред блока, или някъде по-далече сред природата, да излязат и да се насладят и забавляват безкрай на снега!

Облечете се добре, вземете зимната си екипировка, елате тази неделя по обед на Витоша и се забавлявайте безкрай заедно с нас на прекрасния бял сняг! Имайте предвид, че през почивните дни  достъпът с МПС до планината Витоша е ограничен в периода от 11:00 ч до 15:00 ч., така че ако използвате автомобил, трябва да се качите над Драгалевци преди 11:00 ч. Надяваме се на хубаво време, много добри условия и достатъчно сняг, за да бъде настроението на всички присъстващи истински великолепно и особено на децата! ВХОД СВОБОДЕН!

СТРАНИЦА за събитието във FACEBOOK
Потвърдете Вашето участие тук >>
www.facebook.com/events/795129537498274/

Организаторите си запазват правото за промяна на датата, мястото и програмата на събитието в зависимост от метеорологичните условия и други форсмажорни обстоятелства. Такава промяна ще бъде обявена своевременно. Следете новините на WWW.SKI.BG!

БЕЗОПАСНОСТ
ВНИМАНИЕ – Отговорността за безопасността по време на снежните занимания в СВЕТОВЕНИЯ ДЕН НА СНЕГА е лична – на всеки участник. Организаторите не носят отговорност за травми по време на спусканията и заниманията на снега. Всички участници в каранията по обособените писти трябва да имат лични предпазни средства – каска и ръкавици. Всички участници в спусканията трябва да спазват предимството на по-долу стоящия човек на склона. Изкачванията по склона трябва да стават само по означените участъци в края на обособените писти. Неспазващите реда участници ще бъдат помолени да излязат от територията на снежните занимания. Деца под 6-годишна възраст трябва да са съпроводени от родител. Участниците в СВЕТОВЕНИЯ ДЕН НА СНЕГА се призовават да бъдат толерантни един към друг и да спазват указанията на организаторите.

ЗАНИМАНИЯ и СРЕДСТВА
Уроци по ски и ски бягане за деца и възрастни с всякакво ниво на умения, водени от ски инструктори – нужна е пълна ски екипировка, подходящо облекло и протекция – каска, ръкавици
Ходене със ски и ски бягане за удоволствие за всички
Демонстрации по ски ходене и ски бягане от професионалисти

РЕГЛАМЕНТ ЗА УЧАСТИЕ
При попълването на групите за ски уроци важи правилото „първи влязъл – първи излязъл”, заниманията продължават по преценка на ски инструкторите. Следвайте указанията на ски инструкторите.

СВЕТОВНИЯТ ДЕН НА СНЕГА е инициатива на Международната федерация по ски (ФИС) и има за основна цел да изведе навън сред природата, на снега и ски пистите децата на възраст между 4 и 14 години, заедно с техните семейства, в рамките на един ден, изпълнен със забавления, различни приключения и състезания на сняг.

По повод предстоящия Световен ден на снега Президентът на ФИС г-н Джанфранко Каспер отбелязва: „World Snow Day отново надхвърля 400 събития. Това е голямо постижение и доказателство за това колко важни са децата и семействата за снежните спортове.”

СВЕТОВНИЯТ ДЕН НА СНЕГА се отбелязва в третата неделя на месец януари всяка година от 2012-та насам и е част от международната кампания на ФИС „Доведете децата на снега”. СВЕТОВНИЯТ ДЕН НА СНЕГА е една от ключовите инициативи на ФИС за насърчаване на заниманията на сняг като една здравословна почивка през свободното време, особено за младите хора. Ежегодният фестивал на сняг за децата и техните семейства е шанс да откриете нещо ново, време да се забавлявате в и на снега и начин да си създадете прекрасни спомени и вдъхновение да продължите да се наслаждавате на снега.

Световният ден на снега и тази година ще се отбележи с разнообразни инициативи в различни дни през месец януари и от най-големите български зимни курорти – Витоша (Алеко), Банско, Боровец, Пампорово и Чепеларе, както и на някои други места из българските планини.

За още подробности около отбелязването на СВЕТОВНИЯ ДЕН НА СНЕГА следете новините на WWW.SKI.BG, както и официалния уебсайт на FIS за Световния ден на снега www.world-snow-day.com !

SKI.BG
15 януари 2019 г.

Репортажи от миналите събития на SKI.BG по случай СВЕТОВНИЯ ДЕН НА СНЕГА >
http://www.ski.bg/wmview_bg.php?ArtID=18030&fen=0
http://www.ski.bg/wmview_bg.php?ArtID=16347&fen=0
http://www.ski.bg/wmview_bg.php?ArtID=14840&fen=0
http://www.ski.bg/wmview_bg.php?ArtID=13310&fen=0
http://www.ski.bg/wmview_bg.php?ArtID=11196&fen=0
http://www.ski.bg/wmview_bg.php?ArtID=8800&fen=0


 

изпрати на приятел Printer friendly версия  

Следваща:
Боровец отбелязва Световния ден на снега с безплатни уроци, състезания, музика и игри – 16 Януари 2019 - 09:45
Само 1 лев карти за деца до 12 г. в Банско за Световния ден на снега – 16 Януари 2019 - 09:49
С отлични условия за ски и сноуборд Пампорово-Мечи чал посреща Световния ден на снега – 16 Януари 2019 - 09:55
Сребърен медал за Станимир Беломъжев и в средната дистанция на „Ски-О Тур“ – 16 Януари 2019 - 11:46
Отборът на Юлен с три титли от купа Пампорово – 17 Януари 2019 - 20:17

Предходна:
Станимир Беломъжев със сребро в спринта на Ски-О Тура в Австрия – 15 Януари 2019 - 13:57
Станимир Беломъжев четвърти в масовия старт на „Ски-О Тур“ – 14 Януари 2019 - 14:16
Оръжейният търговец "Армако" купи ски център Картала край Благоевград – 14 Януари 2019 - 12:10
Доц. Янков: Липсата на регламент за ски извън пистите е сред причините за инциденти – 12 Януари 2019 - 10:45
Директорът на ПСС Емил Нешев: През уикенда не карайте ски извън пистите – 12 Януари 2019 - 10:40

Powered by [xt] , PHP & MySQL

NO27 на списание СКИ&БОРД, спорт, лайфстайл, индустрия !
SKI.BG PHOTO GALLERY
ispo BrandNew Awards
 ski poll
Кой зимен спорт сте опитвали и практикувате?
Алпийски ски
Ски ходене/ски туринг
Беккънтри ски
Телемарк ски
Ски бягане
Ски скок
Сноуборд
Фристайл ски
Фристайл сноуборд
Фрирайд ски
Фрирайд сноуборд
Снегоходки
Спускане с шейни
Туризъм/трекинг
СПА
Не спортувам
Друго


View results
FIS Live Timing
NO26 на списание СКИ&БОРД, спорт, лайфстайл, индустрия !
NO25 на списание СКИ&БОРД, спорт, лайфстайл, индустрия !
NO24 на списание СКИ&БОРД, спорт, лайфстайл, индустрия !
NO23 на списание СКИ&БОРД, спорт, лайфстайл, индустрия !
NO22 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO21 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO20 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO19 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO18 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO17 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO16 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO15 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO14 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NOX3 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO12 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO11 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO10 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO9 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO8 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO7 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO6 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO5 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO4 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO3 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO2 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
Списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
 
 
XXIII Olympic Winter Games PyeongChang 2018
XXIII-ти Зимни
Олимпийски игри ПьонгЧанг 2018!
XXII Olympic Winter Games Sochi 2014
XXII-ри Зимни
Олимпийски игри Сочи 2014!
XXI Olympic Winter Games, Vancouver 2010
XXI-ви Зимни
Олимпийски игри
Ванкувър 2010 !
XX Olympic Winter Games, Torino 2006
XX-ти Зимни
Олимпийски игри !
XIX Olympic Winter Games, Salt Lake 2002
XIX-ти Зимни
Олимпийски игри !
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > Ще празнуваме WORLD SNOW DAY 2019 SOFIA на ВИТОША в неделя! > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре