SKI.BG
     Неделя, 14 Юли 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!

 . бг ски новини
24 Януари 2021 - 21:55
СВЕТОВЕН ДЕН НА СНЕГА СОФИЯ 2021 by SKI.BG
изпрати на приятел Printer friendly версия

WORLD SNOW DAY. Юбилейният празник World Snow Day / Световен ден на снега София 2021, организиран от българските професионални медии за ски, зимни и аутдоор спортове, лайфстайл и индустрия SKI.BG и BACKCOUNTRY.BG с подкрепата на Сдружение Маратон (Marathon.bg) и Витоша Спортна база "Alexander Logistics", се състоя тази неделя на пистата за ски бягане при хижа Сълзица и тренировъчната база на ски клуб "Александър Логистикс" в планината Витоша и отново беше изключително успешен.

И тази година тържеството посветено на снега, насочено към забавленията и спорта на сняг най-вече за децата, беше с основна тема ходенето със ски и ски бягането. През целия ден, чак до мръкване, десетки деца и немалко от техните родители дойдоха на ски пистата и направиха първите си стъпки в този изключително приятен и полезен спорт, запалиха се по него и със сигурност много от тях ще продължат да му се наслаждават.

Разбира се, имаше отворени тренировки за напреднали скиори, атрактивни ски демонстрации, пързаляне с шейни, спускане със снежни скутери, битки със снежни топки и още много забавления и игри в снега за млади и възрастни през целия ден чак до тъмно.

За всички желаещи имаше осигурена безплатна екипировка от базата на спортен клуб "Александър Логистикс", а най-ценни бяха съветите и обучението, които децата и възрастните получиха от професионалистите Петър Панков и Веселин Цинзов.

И тази година в СВЕТОВНИЯ ДЕН НА СНЕГА на SKI.BG с огромен ентусиазъм се включиха многократният балкански и републикански шампион по ски бягане Веселин Цинзов, представил достойно страната ни на Зимните Олимпийски игри през 2010, 2014 и 2018 г., както и легендарният Петър Панков – национален състезател по ски бягане, участник в Зимните Олимпийски игри в Гренобъл през 1968 г., в Сапоро през 1972 г. и в Инсбрук през 1976 г., единствен български участник в световноизвестния ски маратон Васалопет, 14-кратен шампион на България и 9-кратен балкански шампион, национален треньор, спортен ръководител и дългогодишен ски деятел. Двамата споделиха своя безценен опит с всички желаещи да опитат как се карат писалки за ски бягане.

Бурният вятър във високата част на планината в неделя не попречи на тържеството на снега, което се състоя на сгушената в началото на гората тренировъчна ски писта Сълзица и през целия ден настроението на присъстващите остана великолепно, особено на децата!

Всички участници получиха за подарък специалното шалче FIS World Snow Day.

За 10-та поредна година град София се включи в глобалната инициатива на FIS, но поради липсата на сняг в столицата събитието се проведе в близката Витоша планина, а заради твърде лошите метеорологични условия с необичайно ледени температури в порядъка -20°C до -30°C в планината предходната неделя, 17-ти януари, софийският празник беше насрочен за неделя по-късно, 24-ти януари.

Съгласно предварителната програма на SKI.BG неделният празник на снега на Витоша започна около 11:00 ч и въпреки че беше предвиден да е до 15:00 ч., продължи до много по-късно, защото дори на смрачаване продължаваха да идват желаещи да карат по ски пистата. Всъщност на пистата имаше хора още от ранна сутрин, та чак до вечерта по тъмно, което потвърждава, че интерес към ски бягането в България има!

Да опитат ски бягане на пистата при хижа Сълзица по време на празника се отбиха много случайно преминаващи деца с техните родители, а пък други бяха дошли специално за празника. Червената шатра и знамената на FIS World Snow Day, цветните реклами, вкусните сладкиши и натуралните сокове, осигурени от организаторите за подкрепа, и приятния музикален фон, осигурен с техниката на JBL, допринесоха празникът да е още по-приятен за всички. За жалаещите да опитат каране на писалки в този празничен ден, които нямаха лична екипировка, такава беше осигурена напълно безплатно от Веселин Цинзов и неговия гардероб към Спортната база "Александър Логистикс - Витоша", както и от Петър Панков от Сдружение Маратон. Но най-важното за новобранците бяха безценните лични съвети, наставления и помощ от страна на двамата споменати именити професионалисти.

Изцяло в съответствие с концепцията на ФИС за Световния ден на снега, най-чудесното от всичко беше, че в откритите уроци по ски бягане се включиха десетки деца, включително и съвсем невръстни на по 4-5 годинки, много от които буквално за първи път опитаха този прекрасен спорт и бяха запленени от него. Всички те бяха щастливи и доволни от досега с природата и спортуването на чист въздух на открито. Всички деца се забавляваха на снега, всички деца се наслаждаваха на снега и на сбогуване всички деца казаха, че ще опитат пак! Дори само заради този факт СВЕТОВНИЯТ ДЕН НА СНЕГА СОФИЯ 2021 на SKI.BG отново беше супер успешен!

СВЕТОВНИЯТ ДЕН НА СНЕГА СОФИЯ 2021 се организира от българските професионални медии за ски, зимни и аутдоор спортове, лайфстайл и индустрия SKI.BG и BACKCOUNTRY.BG с подкрепата на Витоша Спортна база "Alexander Logistics" и Сдружение Маратон (Marathon.bg), SIVEN, Bryzos, JBL, AKG, Armada Skis Bulgaria, Dragon и Board Shop.

SKI.BG специално благодари на г-н Петър Панков и г-н Веселин Цинзов за безрезервната им подкрепа в организирането и провеждането на СВЕТОВНИЯ ДЕН НА СНЕГА СОФИЯ 2021. Благодарим много на FIS и World Snow Day, благодарим на нашите партньори SIVEN, Bryzos, JBL, AKG, Armada Skis Bulgaria, Dragon и Board Shop, и също така благодарим на всички останали доброволци, включили се в инициативата.

СВЕТОВНИЯТ ДЕН НА СНЕГА е инициатива на Международната федерация по ски (ФИС) и има за основна цел да изведе навън сред природата, на снега и ски пистите децата на възраст между 4 и 14 години, заедно с техните семейства, в рамките на един ден, изпълнен със забавления, различни приключения и състезания на сняг.

СВЕТОВНИЯТ ДЕН НА СНЕГА се отбелязва в третата неделя на месец януари всяка година от 2012-та насам и е част от международната кампания на ФИС „Доведете децата на снега”. СВЕТОВНИЯТ ДЕН НА СНЕГА е една от ключовите инициативи на ФИС за насърчаване на заниманията на сняг като една здравословна почивка през свободното време, особено за младите хора. Ежегодният фестивал на сняг за децата и техните семейства е шанс да откриете нещо ново, време да се забавлявате в и на снега и начин да си създадете прекрасни спомени и вдъхновение да продължите да се наслаждавате на снега.

Световният ден на снега и тази година се отбелязва с разнообразни инициативи в различни дни през месец януари и от най-големите български зимни курорти – Витоша (Алеко), Банско, Боровец, Пампорово и Чепеларе, както и на някои други места из българските планини.

Вижте про фотографията на SKI.BG и видеото от Световния ден на снега София 2021 на WWW.SKI.BG !!!

За още подробности около отбелязването на СВЕТОВНИЯ ДЕН НА СНЕГА следете новините на WWW.SKI.BG, както и официалния уебсайт на FIS за Световния ден на снега www.world-snow-day.com !

SKI.BG
24 януари 2021 г.

#WorldSnowDay #WSD2021 #WSD2021Sofia #WorldSnowDay2021Sofia
Световен ден на снега 2021 СОФИЯ / World Snow Day 2021 SOFIA
https://www.facebook.com/events/865627807532262


 

изпрати на приятел Printer friendly версия  

Следваща:
Беломъжев с 9-то и 12-то място на Световното по ски-ориентиране в Естония, Дяксова е 29-та – 25 Февруари 2021 - 20:19
Благой Тодев 11-ти на 15 км индивидуално на Световното по биатлон за юноши – 28 Февруари 2021 - 18:51
Дойчин Боянов представи уникален Справочник за Витоша – 01 Март 2021 - 15:02
Българка 11-та в спринта на Младежкото световно по биатлон – 01 Март 2021 - 16:02
България завърши с 14-то място на Световното по ски-ориентиране – 01 Март 2021 - 16:22

Предходна:
Сезонът на писта Осогово стартира с нощно каране довечера – 21 Януари 2021 - 15:38
Един от българските биатлонисти все още е с COVID-19 – 20 Януари 2021 - 20:09
Българка 43-а в старт за Купата на IBU – 20 Януари 2021 - 18:17
Условията за ски в Пампорово - Мечи чал са отлични – 20 Януари 2021 - 16:03
Първата „шейни-зона“ на Витоша се открива тази събота – 20 Януари 2021 - 12:02

Powered by [xt] , PHP & MySQL

NO27 на списание СКИ&БОРД, спорт, лайфстайл, индустрия !
SKI.BG PHOTO GALLERY
ispo BrandNew Awards
 ski poll
Кой зимен спорт сте опитвали и практикувате?
Алпийски ски
Ски ходене/ски туринг
Беккънтри ски
Телемарк ски
Ски бягане
Ски скок
Сноуборд
Фристайл ски
Фристайл сноуборд
Фрирайд ски
Фрирайд сноуборд
Снегоходки
Спускане с шейни
Туризъм/трекинг
СПА
Не спортувам
Друго


View results
FIS Live Timing
NO26 на списание СКИ&БОРД, спорт, лайфстайл, индустрия !
NO25 на списание СКИ&БОРД, спорт, лайфстайл, индустрия !
NO24 на списание СКИ&БОРД, спорт, лайфстайл, индустрия !
NO23 на списание СКИ&БОРД, спорт, лайфстайл, индустрия !
NO22 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO21 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO20 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO19 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO18 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO17 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO16 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO15 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO14 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NOX3 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO12 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO11 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO10 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO9 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO8 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO7 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO6 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO5 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO4 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO3 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO2 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
Списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
 
 
XXIII Olympic Winter Games PyeongChang 2018
XXIII-ти Зимни
Олимпийски игри ПьонгЧанг 2018!
XXII Olympic Winter Games Sochi 2014
XXII-ри Зимни
Олимпийски игри Сочи 2014!
XXI Olympic Winter Games, Vancouver 2010
XXI-ви Зимни
Олимпийски игри
Ванкувър 2010 !
XX Olympic Winter Games, Torino 2006
XX-ти Зимни
Олимпийски игри !
XIX Olympic Winter Games, Salt Lake 2002
XIX-ти Зимни
Олимпийски игри !
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СВЕТОВЕН ДЕН НА СНЕГА СОФИЯ 2021 by SKI.BG > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре