SKI.BG
     Събота, 10 Декември 2022
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!

 . световни ски новини
16 Октомври 2021 - 18:40
Розвита Щтадлобер единодушно беше избрана за първата жена президент на Австрийската федерация по ски
изпрати на приятел Printer friendly версия

СКИ ФЕДЕРАЦИЯ, Австрия. Розвита Щтадлобер е новият президент на Австрийската ски федерация (ÖSV).  На извънредната конференция в Аниф в петък, 58-годишната Щтадлобер от Залцбург беше единодушно избрана за ръководител на асоциацията, за периода от 2021 до 2024г.

Розвита Щтадлобер е първата жена на върха в 116-годишната история на Австрийската ски федерация, преди това 22 мъже бяха начело на асоциацията.

След изненадващата оставка на Карл Шмидхофер, който заемаше поста до 30 септември, конференцията постигна съгласие за Щтадлобер в сряда. Сега това е официално решено. Както също беше решено преди два дни, Патрик Ортлиб беше избран за финансов директор, а Кристиан Шерер за Генерален секретар в качеството на консултант.


Генералният секретар Кристиан Шерер, президентът на ÖSV Розвита Щтадлобер и финансовият директор Патрик Ортлиб.© EXPA / JFK

Щтадлобер иска да доведе асоциацията „в нова ера“

„Много съм щастлива от единодушния избор за президент и виждам този офис като възможност да поведа асоциацията, която е толкова близо до сърцето ми, заедно с нашия екип в нова ера и голямо бъдеще“, каза след избора Щтадлобер .

Бившата ски състезателка и австрийски национал от 1986 г. Щтадлобер замени Шмидхофер, като най-дългогодишен член на изпълнителния комитет, след като той подаде оставка на 30 септември, по лични причини, само 100 дни след избирането си. Самият Шмидхофер замени дългогодишния президент Петер Шрьокснадел след битка с "кал" през пролетта.


Щтадлобер иска да популяризира „ценности като уважително сътрудничество, устойчиво действие или равенство между половете в рамките на асоциацията“ и „да създаде оптимални рамкови условия, така че нашите спортисти да могат да продължат да практикуват спорта успешно“, обясни тя. Разбира се, Щтадлобер е наясно, че тя е първата жена на тази позиция, която действа като модел за подражание, но не се фокусира върху това. „На първо място е чест, независимо дали съм жена или мъж, да мога да изпълнявам такава функция“, каза тя.

Тясно сътрудничество с Ортлиб и Шерер

Както вече беше определено предварително, Щтадлобер ще ръководи асоциацията в тясно сътрудничество с Патрик Ортлиб и Кристиан Шерер. Ортлиб от Форарлберг става управляващ директор на федерацията и заедно със Шерер отговаря за икономическите интереси на групата ÖSV. „Най-важното е, че отчитането на Австрийската ски асоциация веднага се фокусира отново върху спорта“, казва олимпийският шампион по спускане от 1992 г. (APA)

Президиум на ÖSV от 2021 до 2024 г.

Розвита Щтадлобер (президент)
Алфонс Шранц (вицепрезидент)
Кърт Щайнкоглер (вицепрезидент)
Клаудия Щтробл-Траннингер (вицепрезидент)
Херман Нагилер (вицепрезидент)
Готфрид Волфсбергер (вицепрезидент)
Герлинде Метцингер (член на изпълнителния комитет без право на глас)
Бернхард Заунер (член на изпълнителния комитет без право на глас)
Патрик Ортлиб (финансов директор)
Кристиан Шерер (генерален секретар със съвещателен глас)


по материали на APA и ТТ


Щтадлобер предприема действия: „Аз съм много спортен президент“
Интервю от Hans Gödel / APA

Събота, 16 октомври 2021 г., 11:00 ч. В петък Розвита Щтадлобер беше избрана за първата жена президент на Австрийската ски федерация ÖSV. В интервю 58-годишната Щтадлобер от Залцбург говори за своите амбициозни цели и защо ÖSV сега трябва да се успокои отново.

Всъщност искахте да напуснете поста вицепрезидент на ÖSV през пролетта. Сега вие сте първата жена след 116 годишна история на федерацията и 22 мъже на върха, която да оглави ски асоциацията. Какво е чувството?

Stadlober: Все още е малко неспокойно, въпреки че толкова много неща вече се случиха. Разбира се, ситуацията се промени от пролетта. Тогава ми беше ясно, заради целия тъжен спектакъл, че десет години работа като чиновник ми е достатъчно. Но след това бях помоленa, преди конференцията, да продължа да служа в Президиума. За мен е важно, че може да се разбираме един с друг. И после просто се случи така, както се случи.

Радвате ли се, че сега позицията Ви е поставена много по-хармонично от тази на вашия непосредствен предшественик Карл Шмидхофер?

Stadlober: Благодаря на президентската конференция, че получихме единодушно решение. Сега е важно да имаме спокойствие и стабилност и да продължим по успешния път.

Говорите за дух на оптимизъм в асоциацията. Можете ли да обясните това по-подробно?

Stadlober: За мен е важно, че сме екип. И не само екипът, който е отпред с мен, финансовият директор Патрик Ортлиб и генералният секретар Кристиан Шерер, но целият ÖSV. Ние сме „ние“, искам да предам тези ценности. ÖSV има отлични служители и има много важни теми. Духът на оптимизъм се усеща навсякъде. Карл Шмидхофер инициира структурна реформа за кратък период от време, която ще продължим да развиваме. С фиксирани отговорности, например. Аз като президент и в областите биатлон, ски бягане, ски алпинизъм и тренировки. Сърцето ми е в него и много добре се ориентирам в спорта.

Кои са големите винтове, които трябва да се завъртят в ÖSV?

Stadlober: Важно е да се отбележи, че сме поели много добре подредена къща. Спортът е в най-добрите ръце с Тони Гигер. Някои винтове са отдела за човешки ресурси. Или дигитализация, така че всеки да има една и съща информация с натискане на бутон. Това се отразява на всички служители в екипа. Не само тези в къщата, но и на треньорите. Устойчивостта също е важна за мен. Ще се представим много добре на Световното първенство в Заалбах. Може би това ще бъде топ зелено събитие. Всички сме предизвикани, когато се занимаваме с ресурса.

С какво основно се различавате от дългогодишния президент Петер Шрьокснадел?

Stadlober (смее се): Забележимата разлика е, че съм жена и съм по-млада. И той е мъж и по-възрастен.

ÖSV беше силно критикуван в хода на „MeToo“. Колко важна е темата за вас?

Stadlober: Много важно. Възпитали сме децата си по такъв начин, че да се надяваме, че подобно нещо никога повече няма да се случи. Няма оправдание за такова нещо. Като сдружение имаме социална отговорност, когато ни поверяват младите хора. Особено ако все още са непълнолетни. Ето защо определено искам да продължа утвърдения Optimal Sports.

Вие самата бяхте много успешен състезател по слалом през 80-те години. Ще продължи ли ÖSV да набляга много на алпийските спортове?

Stadlober: Всички спортове са важни за мен. Всеки заслужава вниманието ми, защото всеки инвестира много, за да постигне целта си. Ние в асоциацията създаваме рамката и отстояваме всички спортове. Но, разбира се, алпийските ски се различават финансово от споменатите спортове. Аз самата съм опитвал много спортове и съм много спортен президент.

Ски бягането, дисциплина, която съпругът и двете Ви деца практикуват или са практикували, е силно засегната от допинг скандалите. Как би могло да се продължи там?

Stadlober: Няма оправдание за случилото се. Структурата на отговорността беше възложена на външни изпълнители за три години. Разбира се, целта е репатриране. Да се създаде отново основна структура и да се дадат перспективи на спорта и младите спортисти, да се формира отново екип. В противен случай ски бягането ще се откъсне напълно. Но това е основният спорт за скандинавския комби и биатлона.

Много спортисти на ÖSV са ентусиазирани от избора Ви. Според Мануел Фелер жените са по-добри мениджъри. Прав ли е?

Stadlober: За първи път чувам това. Всъщност получих много положителни реакции досега. По-добре ли е? Може би по-просто: различно. Друг стил. Това също ще бъде забележимо. Но по-важното е: Аз съм много близо до спорта и мога да му съпреживявам. Изпитвам нуждите всеки ден, трябва да им отговорим. Може би това понякога прави жената по-съпричастна от мъжа.

Какъв президент искате да бъдете? Винаги на разположение на спортистите?

Stadlober: Сигурен съм, че можете да се свържете с мен по всяко време. За мен е важно да има директна линия. Не искам да стоя защитена отпред. Трябва да зная нуждите. И в политиката често се случва човек да не знае как ще достигне дъното. Как са хората Спортисти? Всеки има своите нужди, всеки винаги трябва да може да дойде при мен.

Когато го попитаха за очакванията за медал, Шрьокснадел винаги споменаваше шест до осем. Какви са надеждите ви за зимните Олимпийски игри в Китай?

Stadlober: Ще се радвам, ако се приберем с десет плюс. Това е поне с два повече от Петер. Но просто трябва да излезем от стъпките.

Интервю от Hans Gödel / APA


Какво значение има промяната в ръководството на Австрийската ски федерация, за българския ски спорт след ерата Шрьокснадел, ще видим през предстоящия сезон.

Имайки предвид традиционното тясно обвързване на ски спорта в България с необятните възможности на Австрийските ски центрове и опита на Австрийската ски федерация, сътрудничеството ще продължи. Ще припомним, че новоизбраният финансов директор на ÖSV Патрик Ортлиб беше специален гост на откриването на ски сезона в Банско през 2009г., което той със сигурност помни.


Патрик Ортлиб (c) SKI.BG

Пожелаваме здраве и успех на новото ръководство на Австрийската ски федерация ÖSV.


 

изпрати на приятел Printer friendly версия  

Следваща:
Зьолден планира откриване на сезона за Световната купа по алпийски ски с 16 000 ски фенове – 16 Октомври 2021 - 18:40
В Северна Италия ски сезонът започна с Green Pass – 18 Октомври 2021 - 15:01
Италия отвори ски курортите: ето какви са правилата тази зима – 21 Октомври 2021 - 16:18
Всичко е готово за новия сезон в Световната купа по алпийски ски – 21 Октомври 2021 - 16:20
Световната купа по ски стартира днес в Зьолден с пълни трибуни – 23 Октомври 2021 - 09:46

Предходна:
Зелена светлина за старта на Световната купа по ски – 14 Октомври 2021 - 14:35
Ски алпинизмът влиза в Зимната Олимпиада през 2026 г. – 20 Юли 2021 - 10:48
Остават 200 дни до Зимните олимпийски игри в Пекин – 19 Юли 2021 - 10:44
Let the Rollerski race season begin! – 15 Юли 2021 - 15:19
Michel Vion Appointed FIS Secretary General – 22 Юни 2021 - 18:34

Powered by [xt] , PHP & MySQL

NO27 на списание СКИ&БОРД, спорт, лайфстайл, индустрия !
SKI.BG PHOTO GALLERY
ispo BrandNew Awards
 ski poll
Кой зимен спорт сте опитвали и практикувате?
Алпийски ски
Ски ходене/ски туринг
Беккънтри ски
Телемарк ски
Ски бягане
Ски скок
Сноуборд
Фристайл ски
Фристайл сноуборд
Фрирайд ски
Фрирайд сноуборд
Снегоходки
Спускане с шейни
Туризъм/трекинг
СПА
Не спортувам
Друго


View results
FIS Live Timing
NO26 на списание СКИ&БОРД, спорт, лайфстайл, индустрия !
NO25 на списание СКИ&БОРД, спорт, лайфстайл, индустрия !
NO24 на списание СКИ&БОРД, спорт, лайфстайл, индустрия !
NO23 на списание СКИ&БОРД, спорт, лайфстайл, индустрия !
NO22 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO21 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO20 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO19 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO18 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO17 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO16 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO15 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO14 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NOX3 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO12 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO11 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO10 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO9 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO8 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO7 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO6 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO5 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO4 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO3 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO2 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
Списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
 
 
XXIII Olympic Winter Games PyeongChang 2018
XXIII-ти Зимни
Олимпийски игри ПьонгЧанг 2018!
XXII Olympic Winter Games Sochi 2014
XXII-ри Зимни
Олимпийски игри Сочи 2014!
XXI Olympic Winter Games, Vancouver 2010
XXI-ви Зимни
Олимпийски игри
Ванкувър 2010 !
XX Olympic Winter Games, Torino 2006
XX-ти Зимни
Олимпийски игри !
XIX Olympic Winter Games, Salt Lake 2002
XIX-ти Зимни
Олимпийски игри !
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > Розвита Щтадлобер единодушно беше избрана за първата жена президент на Австрийската федерация по ски > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре