SKI.BG
     Понеделник, 22 Юли 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!

 . световни ски новини
15 Март 2024 - 14:59
Freeride World Tour Fieberbrunn 2024
Пикантни линии и огромни трикове доминират в предпоследното събитие на 2024 FWT by Peak Performance
изпрати на приятел Printer friendly версия

ФРИЙРАЙД. Във Вселената има малко истини; Съдържанието на Sean Pettit е безспорно добро, няма лоша гръцка храна и Fieberbrunn е една от най-великите меки за фрийрайд на Земята. Спирка четири от 2024 Freeride World Tour (FWT) беше още едно забавно и рекордно събитие. Това беше първият от двата крайни стопа. Съкращаването след предишния трети кръг в Грузия остави само пет жени и 10 мъже във всяка дисциплина. Това позволи на всеки състезател да има два ръна, вземайки най-добрия резултат. Този формат със сигурност има своите предимства за ездачите, но с интересното време и променливите условия, водещи до събитието, беше всичко друго, но не и разходка. Мястото на Wildseeloder е особено предизвикателно лице с високо съотношение риск-възнаграждение. Има няколко големи скока, които пускат райдъра директно над скални ивици и скални стени. Въпреки че това очевидно представлява огромен риск, може да доведе до доста звездни спускания. Просто вижте победния рън на най-доброто куче за деня при мъжете по ски, Бен Ричард. Това беше 15-ото събитие на FWT във Фибербрун и бихме казали, че е едно от най-добрите, които сме виждали. Рънове с високи резултати, изобилие от нови и стари лица, стил, скорост и няколко удивителни старта, но какво друго очаквахте? Това е Фибербрун, скъпа.

В областта на ски жените това беше ден за Франция, тъй като две от трите състезателки на подиума представляваха европейското червено, бяло и синьо, както се казва. Всички жени представиха шоу, но само петте най-добри райдъри се класираха, това беше силна конкуренция. Третото място отиде при винаги гладката Манон Лоши. Новобранецът на FWT излизаше от тежка катастрофа на предишната спирка в Грузия, но заемаше третото място, влизайки във Fieberbrunn, благодарение на звездното си представяне до момента в турнето. Тя взе линия, в която малко състезатели бяха пътували, и това се отплати, тъй като тя работи в няколко скока и равномерно, но високо задно салто, за да завърши спускането. Второто място беше за познатата Хедвиг Весел, която победи Лоски с 0.33 точки, като отбеляза 82.33. Собствеността на Норвегия взе един от по-големите въздушни удари челно и го дръпна надолу по лицето, показвайки на съдиите как изглежда спокойствието. Тя също направи голямо задно салто от същия вид, която Лоши беше избрала. Първото място отиде при младия пистолет Astrid Cheylus. След като първото й бягане донесе само резултат от 76.30, тя излезе от вратата на старта гладна. 20-годишният френски рипър предприе интересен подход към скиорите точно на стартовата врата. Тя раздели лицето като опитен ветеран и съдиите отразиха това в оценката й за избор на линия. С победата, която отива на Cheylus, полето на ски при жените все още е напълно готово за грабване към финала на Xtreme Verbier.

„Никога не съм си представял, че мога да спечеля финално събитие на FWT през първата си година на тура. Толкова се радвам за това! Напълно обичам да се състезавам с такива страхотни ездачи в моята категория и това ме мотивира още повече за бъдещето и за Xtreme Verbier.” – Астрид Чейлус, 2024 Fieberbrunn Pro победител

В дисциплината ски за мъже това беше друго място с епични размери. За втори път в историята (първият беше предишната спирка на Georgia Pro), седем състезатели завършиха с резултати над 90. Казват, че натискът прави диаманта и момчето прави това, казвайки, че се изправи. Имаше звездни бягания от почти цялото поле, но имаше няколко открояващи се изпълнения. Трето място зае канадският жребец Маркус Гогуен. След неговото разтопяващо лицето спускане в Грузия, което му донесе невероятните 98. Никой не предполагаше какво имаше в резервоара. С масивна тройка в голяма скала и страхотно възстановяване при огромно задно салто, Googanator спечели епичен резултат от 94.67. Във всеки един ден това може да ви спечели място на трона, но не и днес. Второто място отиде при може би най-постоянния скиор за годината Макс Хициг. Упоритото му каране доведе до вероятно най-смелите 360, които сме виждали. Комбинирайте това с две гигантски задни салта и ще получите класическо бягане на Hitzig с пълна газ. Първото място за деня отиде при Киви Бен Ричардс. Големи похвали за Ричардс, тъй като това беше първото му класиране на първо място за сезона. Той е известен с високоскоростното си каране на ски с педала до метала и ние имаме здравословна доза от това тук. Това, което отличаваше бягането му, обаче не беше скоростта, а спокойствието. Той не загуби никакво чувство за баланс или сила при скорост и всяко приземяване беше изпълнено до почти съвършенство. Абсолютна красота на спускане от Ричардс! Съдиите бяха очевидно разочаровани от карането му в свободен стил при високи скорости и му присъдиха 97.00.

„Победата тук във Фибербрун за първия от двата финала на FWT означава много за мен. Работих толкова усилено върху квалификационните серии FWT и Challenger, за да стигна до тук. Да спечеля в тази състезателна категория беше извън моето въображение. Толкова се радвам за това!“ –  Бен Ричардс, победител от Fieberbrunn Pro за 2024 г

FWT Final showdown, Verbier Xtreme, остава последната спирка за 2024 г. Състезанието има метеорологичен прозорец от 23 до 31 март.

Резултати ски жени
1 Астрид Чейлус (FRA) 86.33
2 Хедвиг Весел  (Норвегия) 82.33
3 Манон Лоски (FRA) 82.00

Резултати ски мъже
1 Бен Ричардс (NZL) 97.00
2 Макс Хициг  (Германия) 95.33
3 Маркъс Гогуен (Канада) 94.67

Публикувано на15 март 2024 г
от Джордан Грант-Кренц
freeskier.com

Фотография (c) Дом Дахър и Джереми Бърнард | С любезното съдействие на Freeride World Tour

по материал на Jordan Grant-Krenz / freeskier.com

 

Freeride World Tour by FWT

Първото събитие от финалите на FWT започна днес на Wildseeloder, докато Fieberbrunn празнува своята 20-годишнина от провеждането на състезания по фрийрайд, 15 от които за FWT. Въпреки предизвикателните метеорологични и снежни условия в дните преди събитието, райдерите се натъкнаха на плътна снежна покривка в горната част на мястото и на по-труден сняг с игриви елементи в долната част. Това доведе до незабравимо представяне във всички категории.

Форматът с два ръна добави вълнение, давайки на райдерите два шанса да представят най-доброто си спускане. Това доведе до запомнящо се шоу с големи линии и огромни скокове над игривите черти на склаона.

ПЪРВИ СВЕТОВЕН ШАМПИОН ЗА СЕЗОНА

Victor De Le Rue (FRA) беше коронован за световен шампон днес, осигурявайки титлата едно състезание преди YETI Xtreme Verbier. FWT сезонът на Виктор беше забележително последователен, като спечели четири от четири събития и демонстрира неговия невероятен талант, техника и интелигентен стил на каране. Това е третата титла на Виктор, изравнявайки се с неговия по-голям брат и легенда на фрирайда Ксавие дьо Льо Ру.

СНОУБОРД МЪЖЕ

Игрите в категория сноуборд мъже приключиха, като титлата беше отредена едно състезание по-рано. Victor de Le Rue (FRA) установи ясното си господство в планината днес, като стана трикратен световен шампион, като спечели първото събитие от финалите на FWT 2024. Отваряйки горната част на второто си спускане с уверени 360 с граб, неговата контролирана преса с опашка над скалите по средата на ръна, последвана от задни 360, впечатли съдиите. Той запази инерцията си през цялото време, осигурявайки четвъртата си победа за сезона. Лиъм Ривера (SUI) не отложи първия манш, на който се надяваше, но направи солидно завръщане във втория манш с агресивен, но стилен рън, който го накара да спечели второто място. Новобранецът Тим Шрьодер (Германия) си осигури третото място на подиума благодарение на подобреното си представяне във втория манш.

ВИКТОР ДЕ ЛЬО РУ
"Наистина съм щастлив, че отново съм световен шампион, а спечелването на 4 от 4 състезания ме прави още по-горд. Изключително съм доволен от моите спускания този сезон; днес условията бяха трудни и не се представих, както се надявах в първия си манш. Въпреки това успях да се мотивирам отново във втория и да спечеля победата."

СКИ ЖЕНИ

Astrid Cheylus (FRA) осигури втората си победа на FWT, което я направи генерален лидер в ранглистата на категорията ски жени и надмина друга френска състезателка, Manon Loschi. Във втория си манш Чейлус избра мощен маршрут през Eagle Cliff, последван от две последователни солидни задни салта, демонстрирайки чистия стил, който този млад ездач внася в играта. Хедвиг Весел (Норвегия) спечели второто място на подиума, тъй като повиши нивата на скок, постигайки страхотен първи манш, но не успя да повтори успеха си във втория си опит. Манон Лоши (FRA) завърши на трето място поради силен първи манш. Нито един световен шампион не беше коронован днес в тази категория, тъй като класирането на ски при жените беше разклатено след днешното впечатляващо представяне, натрупвайки вълнението за финалното събитие във Вербие.

АСТРИД ЧЕЙЛЪС
"Никога не съм си представял, че мога да спечеля финално събитие на FWT през първата си година в Турнето. Толкова се радвам за това! Напълно обичам да се състезавам с такива страхотни ездачи в моята категория и това ме мотивира още повече за бъдещето и за Xtreme Verbier."

СНОУБОРД ЖЕНИ

Erin Sauve (CAN) си проправи път до първото си място номер едно на подиума, започвайки първото си състезание на тои склон с огромен външен вид, уверено и лесно борейки се с блатото, избирайки чертите по-надолу, за да постигне успешен и солиден ход и отбеляза впечатляващия резултат от 90.33. Anna Martinez (FRA) донесе точки направо от вратата, за да заеме второ място. Постоянното й представяне през двата манша показа защо тя заслужава място сред най-добрите в своята категория. Испанската суперзвезда Нурия Кастан Барон (Испания), която имаше шанс за короната днес, най-накрая беше класирана трета. Въпреки препъването във втория си манш, тя остава лидер в класирането. С YETI Xtreme Verbier напред, където титлата е за грабване, първите трима ездачи са близки конкуренти и всичко може да се случи на Bec des Rosses.

ЕРИН СОВЕ
"Супер съм напомпана и супер горда от първото си спускане. Не мога да повярвам, че спечелих тук във Фибербрун и трябваше да седна на горещата седалка. Не мога да бъда по-щастлив от победата в това първо събитие от финалите. Вярвам, че победата ми днес ми даде увереност за Вербие и очаквам с нетърпение да видя докъде мога да стигна."

СКИ МЪЖЕ

Нивото в категорията на ски зпри мъжете изглежда подобрява състезание след състезание, като седем състезатели отбелязаха над 90.00 точки за второ поредно състезание. Днес новобранецът Бен Ричардс (NZL) стана огромен и запази най-добрата част от подиума за себе си, като взе първата си победа в Pro Tour с най-бързото спускане за деня. Неговото каране беше изпълнено със сериозни трикове, най-вече 360 на върха на винаги впечатляващата скала Häusl във втория му опит за деня. Текущият лидер в ранглистата Макс Хициг (Германия) имаше възможност да спечели титлата Световен шампион, но завърши на второ място с чисто спускане. Този резултат оставя решението за титлата отворено до финалното състезание. Докато Макс продължава да води в класацията, конкуренцията отзад се приближава. Маркус Гогуен (CAN), прясно след невероятна победа в Georgia Pro, си осигури отново място на подиума, завършвайки трети. Той започна силно със страхотен първи манш, но не успя да постигне обещаващия си втори манш.

БЕН РИЧАРДС
"Победата тук във Фибербрун за първия от двата финала на FWT означава много за мен. Работих толкова усилено върху сериите FWT Qualifier и Challenger, за да стигна до тук. Да спечеля в тази състезателна категория беше извън моето въображение. Толкова се радвам за това!"

Изживейте отново всички днешни действия на www.freerideworldtour.com и следете каналите на социалните медии на FWT, за да сте в крак с последните новини, когато излязат. Днес победителят в сноуборд титлата при мъжете беше коронован, но видяхме голямо разместване в класирането в другите категории днес във Фибербрун и всички погледи сега са насочени към последното събитие за сезона, легендарното YETI Xtreme Verbier, където райдърите ще се изправят още веднъж в стремежа си към короната на FWT.


 

изпрати на приятел Printer friendly версия  

Предходна:
ГИГАНТСКИ СЛАЛОМ Световна купа БАНСКО 2024 – 11 Февруари 2024 - 12:15
Шифрин блести с прецизност в GS-а на Lienz  – 29 Декември 2023 - 23:41
Marco Odermatt Super-G Triumph in Bormio! – 29 Декември 2023 - 23:29
Топло и слънчево в Алпите, канадските ски курорти се борят да отворят – 28 Декември 2023 - 19:44
Туризмът в Австрия се възстановява значително – 28 Януари 2023 - 14:40

Powered by [xt] , PHP & MySQL

NO27 на списание СКИ&БОРД, спорт, лайфстайл, индустрия !
SKI.BG PHOTO GALLERY
ispo BrandNew Awards
 ski poll
Кой зимен спорт сте опитвали и практикувате?
Алпийски ски
Ски ходене/ски туринг
Беккънтри ски
Телемарк ски
Ски бягане
Ски скок
Сноуборд
Фристайл ски
Фристайл сноуборд
Фрирайд ски
Фрирайд сноуборд
Снегоходки
Спускане с шейни
Туризъм/трекинг
СПА
Не спортувам
Друго


View results
FIS Live Timing
NO26 на списание СКИ&БОРД, спорт, лайфстайл, индустрия !
NO25 на списание СКИ&БОРД, спорт, лайфстайл, индустрия !
NO24 на списание СКИ&БОРД, спорт, лайфстайл, индустрия !
NO23 на списание СКИ&БОРД, спорт, лайфстайл, индустрия !
NO22 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO21 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO20 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO19 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO18 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO17 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO16 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO15 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO14 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NOX3 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO12 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO11 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO10 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO9 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO8 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO7 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO6 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO5 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO4 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO3 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO2 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
Списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
 
 
XXIII Olympic Winter Games PyeongChang 2018
XXIII-ти Зимни
Олимпийски игри ПьонгЧанг 2018!
XXII Olympic Winter Games Sochi 2014
XXII-ри Зимни
Олимпийски игри Сочи 2014!
XXI Olympic Winter Games, Vancouver 2010
XXI-ви Зимни
Олимпийски игри
Ванкувър 2010 !
XX Olympic Winter Games, Torino 2006
XX-ти Зимни
Олимпийски игри !
XIX Olympic Winter Games, Salt Lake 2002
XIX-ти Зимни
Олимпийски игри !
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > Freeride World Tour Fieberbrunn 2024 > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре