SKI.BG
     Сряда, 24 Април 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!

 . бг ски новини
17 Януари 2024 - 16:57
Празнуваме World Snow Day / Световния ден на снега в неделя, 21-ви януари 2024 г. на Витоша!
изпрати на приятел Printer friendly версия

Световен ден на снега СОФИЯ 2024 / World Snow Day SOFIA 2024 · За 13-ти пореден път град София ще се включи в отбелязването на СВЕТОВНИЯ ДЕН НА СНЕГА. И тази година на 21.01.2024 г. (неделя) българските професионални медии за ски, зимни и аутдоор спортове, лайфстайл и индустрия WWW.SKI.BG и WWW.BACKCOUNTRY.BG съвместно с Витоша Спортна база "Alexander Logistics" и Сдружение "Маратон" www.marathon.bg ще организират спортен празник Световен ден на снега СОФИЯ 2024 / World Snow Day SOFIA 2024, като поради липсата на сняг в града и този път събитието ще бъде в близката Витоша планина, на писта "Сълзица" при Спортната база на Александър Логистикс и ще предложи на всички желаещи безплатни уроци по ски бягане, ходене със ски, спускане с шейни, снежни игри и други забавни занимания на снега.

21 януари 2024 г. (неделя), начало 11:00 ч., край 14:00 ч.

Къде: Писта за ски бягане „ Сълзица” при базата на ски клуб "Александър Логистикс", Витоша планина

Какво: Разнообразни спортни занимания и игри на снега – Безплатни уроци по ски бягане за деца и възрастни, водени от професионални инструктори; Открита тренировка по ски бягане; Атрактивни демонстрации; Ходене със ски; Ходене със снегоходки; Пързаляне с шейни; и много други...

Кога:

Предвид метеорологичните условия и дебелината на снежната покривка в планината, е възможно условията на ски писта Сълзица да не са достатъчно подходящи за пълноценно провеждане на уроците по ски бягане, откритата тренировка и ски демонстрациите. Моля, следете WWW.SKI.BG и Фейсбук събитието за актуална информация и извънредни промени в програмата за провеждането на Световния ден на снега София 2024!

Събитието ще се проведе от 11:00 ч. до 14:00 ч. на пистата за ски бягане „Сълзица” при планинската спортна база "Александър Логистикс" и ще бъде със СВОБОДНА ПРОГРАМА с основна тема ‐ ходенето със ски и ски бягането с писалки. Пистата за ски бягане се намира до хижа Сълзица и ски клуб "Александър Логистикс", като започва от обратния ляв завой между
хотел Простор и хотел Морени по пътя за хижа Алеко. Търсете червената шатра и сините знамена на FIS World Snow Day. ВХОД СВОБОДЕН!

Каним всички, които желаят да отбележат празника заедно с нас, да минат през мястото в неделния ден в удобно за тях време в посочения период – между 11:00 и 14:00 ч. Всички, които посетят празника WORLD SNOW DAY / СВЕТОВНИЯ ДЕН НА СНЕГА СОФИЯ 2024 на Витоша тази неделя, ще получат подарък от огранизаторите FIS и SKI.BG – оригинално FIS World Snow Day шалче!

За тринадесета поредна година град София ще се включи в отбелязването на СВЕТОВНИЯ ДЕН НА СНЕГА като едно от тазгодишните 114 официално регистрирани от Международната федерация по ски (FIS) събития и мероприятия, които ще се проведат в 38 държави по целия свят в чест на празника. И тази година българските професионални медии за ски, зимни и аутдоор спортове, лайфстайл и индустрия WWW.SKI.BG и WWW.BACKCOUNTRY.BG ще организират съвместно със ски клуб
„Александър Логистикс” и Сдружение „Маратон” честване на СВЕТОВНИЯ ДЕН НА СНЕГА, този път в близката Витоша планина.

За съжаление липсата на снежна покривка в София и метеорологичните прогнози за следващите дни възпрепятстват провеждането на празника в истинска градска среда, така както е замислен от нас и както беше отбелязан още първия път през 2012 година и няколко пъти след това.
http://www.ski.bg/wmview_bg.php?ArtID=8800&fen=0

Затова мястото на събитието като миналата година ще бъде пистата за ски бягане при хижа Сълзица и ски клуб "Александър Логистикс" на Витоша.
http://www.ski.bg/wmview_bg.php?ArtID=25330&fen=0

Акцентът и тази година ще бъде върху ски бягането – прекрасен зимен спорт, който е изключително полезен за тялото и духа и в който сме имали значителни успехи и постижения в миналото, но през последните години в България като че ли остава на по‐заден план и не се радва на достатъчно голям интерес, особено сред децата. Този спорт не изисква големи инвестиции за екипировка и парични средства за лифт карти и
е изключително приятен и лесен за практикуване почти навсякъде, където има снежна покривка, дори в напълно градски условия.

За поредна година официални гости ще бъдат: Веселин Цинзов – многократен балкански и републикански шампион по ски бягане, представил достойно България на Зимните Олимпийски игри през 2010, 2014 и 2018 г., както и легендарният Петър Панков – национален състезател по ски бягане, участник в Зимните Олимпийски игри в Гренобъл през 1968 г., в Сапоро през 1972 г. и в Инсбрук през 1976 г., първият български участник в световноизвестния ски маратон Васалопет, 14‐кратен шампион на България и 9‐кратен балкански шампион, национален треньор, спортен ръководител и дългогодишен ски деятел. Те ще споделят своя безценен опит с желаещите да научат повече за ски бягането и при желание от тяхна страна ще им помогнат да опитат как се
карат ски писалки.

През изминалите дванадесет години SKI.BG успешно организира, съвместно с Българската федерация по ски, Ски клуб Славия, Витоша ски, Витоша ски клуб, фирма SIVEN, фирма BRYZOS, Сдружение Маратон, Ски клуб "Александър Логистикс" и други доброволци, невиждани в българската история градски фестивали на зимните спортове в самия център на столицата и прекрасни мероприятия посветени на снежните
спортове по пистите и склоновете на планината Витоша. Традиционното място за провеждане на празника в София е централният градски парк „Южен парк 2” между НДК и плувния комплекс „Спартак”, на хълмчетата зад мол Park Center и музея „Земята и хората”. Неслучайно през годините от ФИС нееднократно обръщат специално внимание към събитието на SKI.BG в София, защото то е сред малкото мероприятия, които действително показват как децата и техните родители могат да се забавляват на снега дори в самия център на града.

На 21 януари 2024 г. WWW.SKI.BG, с подкрепата на Ски клуб "Александър Логистикс", Витоша спортна база "Александър Логистикс", Сдружение Маратон и други доброволци и неправителствени организации, ще организира на Витоша отбелязването на СВЕТОВНИЯ ДЕН НА СНЕГА.
За поредна година, по повод СВЕТОВНИЯ ДЕН НА СНЕГА, ние от SKI.BG призоваваме всички – деца и родители, млади хора и техните баби и дядовци – да вземат ските, писалките, бордовете, шейните или каквато друга зимна екипировка имат и независимо къде навън – в парка, в кварталната градинка, пред блока, или някъде по‐далече сред природата, да излязат и да се насладят и забавляват безкрай на снега!

Облечете се добре и топло, вземете зимната си екипировка, елате тази неделя по обед на Витоша и се забавлявайте безкрай на прекрасния бял сняг!

Имайте предвид, че през почивните дни достъпът с МПС до планината Витоша е ограничен в периода от 11:00 ч до 14:00 ч., така че ако използвате автомобил, трябва да се качите над Драгалевци преди 11:00 ч., а за предпочитане и по‐рано, тъй като е възможно качването с автомобили в последните километри преди Алеко да бъде ограничено още от 10:00 ч заради многобройните автомобили в планината.

Въпреки че снежната покривка на пистата за ски бягане при хижа Сълзица и ски клуб "Александър Логистикс" в момента е достатъчна, се надяваме следващите дни времето да не ни изненада и в неделя да има отлични условия, за да бъде настроението на всички присъстващи подобаващо великолепно! ВХОД СВОБОДЕН!

СТРАНИЦА за събитието във FACEBOOK > Потвърдете Вашето участие тук >>
https://www.facebook.com/events/230430640105990

Организаторите си запазват правото за промяна на датата, мястото и програмата на събитието в зависимост от метеорологичните условия и други форсмажорни обстоятелства. Такава промяна ще бъде обявена своевременно. Следете новините на WWW.SKI.BG!

БЕЗОПАСНОСТ
ВНИМАНИЕ – Отговорността за безопасността по време на снежните занимания в СВЕТОВЕНИЯ ДЕН НА СНЕГА е лична – на всеки участник. Организаторите не носят отговорност за травми по време на спусканията и заниманията на снега. Всички участници в каранията по обособените писти трябва да имат лични предпазни средства – каска и ръкавици. Всички участници в спусканията трябва да спазват предимството на по-долу стоящия човек на склона. Изкачванията по склона трябва да стават само по означените участъци в края на обособените писти. Неспазващите реда участници ще бъдат помолени да излязат от територията на снежните занимания. Деца под 6-годишна възраст трябва да са съпроводени от родител. Участниците в СВЕТОВЕНИЯ ДЕН НА СНЕГА се призовават да бъдат толерантни един към друг и да спазват указанията на организаторите.

ЗАНИМАНИЯ и СРЕДСТВА
Безплатни уроци по ходене със ски и ски бягане водени от професионалисти
Ходене със ски и ски бягане за удоволствие за всички желаещи
Демонстрации по ски ходене и ски бягане от професионалисти

Повече за СВЕТОВНИЯ ДЕН НА СНЕГА 2024 ще намерите на официалния уебсайт на ФИС
https://worldsnowday.com/55-38/events/bulgaria/sofia-vitosha-mountain/world-snow-day-sofia-2024

Организатор на снежния празник WORLD SNOW DAY / СВЕТОВНИЯ ДЕН НА СНЕГА СОФИЯ 2024 са българските професионални медии за ски, зимни и аутдоор спортове, лайфстайл и индустрия WWW.SKI.BG и WWW.BACKCOUNTRY.BG съвместно с Витоша Спортна база "Александър Логистикс" и Сдружение „Маратон” и с подкрепата на SIVEN,
BRYZOS и JBL.

СВЕТОВНИЯТ ДЕН НА СНЕГА е инициатива на Международната федерация по ски (ФИС) и има за основна цел да изведе навън сред природата, на снега и ски пистите децата на възраст между 4 и 14 години, заедно с техните семейства, в рамките на един ден, изпълнен със забавления, различни приключения и състезания на сняг.

СВЕТОВНИЯТ ДЕН НА СНЕГА се отбелязва в третата неделя на месец януари всяка година от 2012-та насам и е част от международната кампания на ФИС „Доведете децата на снега”. СВЕТОВНИЯТ ДЕН НА СНЕГА е една от ключовите инициативи на ФИС за насърчаване на заниманията на сняг като една здравословна почивка през свободното време, особено за младите хора. Ежегодният фестивал на сняг за децата и
техните семейства е шанс да откриете нещо ново, време да се забавлявате в и на снега и начин да си създадете прекрасни спомени и вдъхновение да продължите да се наслаждавате на снега.

Световният ден на снега и тази година ще се отбележи с разнообразни инициативи в различни дни през месец януари и от най‐големите български зимни курорти – Витоша (Алеко), Банско, Боровец, Мальовица, Пампорово и Чепеларе, както и на някои други места из българските планини.

За още подробности около отбелязването на СВЕТОВНИЯ ДЕН НА СНЕГА следете новините на WWW.SKI.BG, както и официалния уебсайт на FIS за Световния ден на снега www.world-snow-day.com !

SKI.BG
14 януари 2024 г.


 

изпрати на приятел Printer friendly версия  

Следваща:
СВЕТОВНИЯТ ДЕН НА СНЕГА СОФИЯ 2024 – 21 Януари 2024 - 22:48

Предходна:
СВЕТОВЕН ДЕН НА СНЕГА 2023 – 17 Януари 2023 - 18:50
СВЕТОВЕН ДЕН НА СНЕГА 2023 ще има на Витоша тази неделя 15 януари 2023 – 10 Януари 2023 - 16:14
Българският Олимпийски отбор за Зимната Олимпиада в Пекин 2022 – 01 Февруари 2022 - 20:49
WORLD SNOW DAY 2022 от SKI.BG – 17 Януари 2022 - 15:15
Подмяната на Драгалевския лифт може да се случи до “Бай Кръстьо” – 13 Януари 2022 - 17:59

Powered by [xt] , PHP & MySQL

NO27 на списание СКИ&БОРД, спорт, лайфстайл, индустрия !
SKI.BG PHOTO GALLERY
ispo BrandNew Awards
 ski poll
Кой зимен спорт сте опитвали и практикувате?
Алпийски ски
Ски ходене/ски туринг
Беккънтри ски
Телемарк ски
Ски бягане
Ски скок
Сноуборд
Фристайл ски
Фристайл сноуборд
Фрирайд ски
Фрирайд сноуборд
Снегоходки
Спускане с шейни
Туризъм/трекинг
СПА
Не спортувам
Друго


View results
FIS Live Timing
NO26 на списание СКИ&БОРД, спорт, лайфстайл, индустрия !
NO25 на списание СКИ&БОРД, спорт, лайфстайл, индустрия !
NO24 на списание СКИ&БОРД, спорт, лайфстайл, индустрия !
NO23 на списание СКИ&БОРД, спорт, лайфстайл, индустрия !
NO22 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO21 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO20 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO19 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO18 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO17 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO16 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO15 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO14 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NOX3 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO12 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO11 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO10 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO9 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO8 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO7 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO6 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO5 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO4 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO3 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO2 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
Списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
 
 
XXIII Olympic Winter Games PyeongChang 2018
XXIII-ти Зимни
Олимпийски игри ПьонгЧанг 2018!
XXII Olympic Winter Games Sochi 2014
XXII-ри Зимни
Олимпийски игри Сочи 2014!
XXI Olympic Winter Games, Vancouver 2010
XXI-ви Зимни
Олимпийски игри
Ванкувър 2010 !
XX Olympic Winter Games, Torino 2006
XX-ти Зимни
Олимпийски игри !
XIX Olympic Winter Games, Salt Lake 2002
XIX-ти Зимни
Олимпийски игри !
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > Празнуваме World Snow Day / Световния ден на снега в неделя, 21-ви януари 2024 г. на Витоша! > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре