SKI.BG
     Петък, 24 Май 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!

 . бг ски новини
21 Януари 2024 - 22:48
СВЕТОВНИЯТ ДЕН НА СНЕГА СОФИЯ 2024
World Snow Day SOFIA 2024
изпрати на приятел Printer friendly версия

СВЕТОВНИЯТ ДЕН НА СНЕГА СОФИЯ 2024. Приказен, прекрасен, слънчев и снежен беше Световен ден на снега СОФИЯ 2024 / World Snow Day SOFIA 2024 ! На 21-ви януари 2024 г. отпразнувахме подобаващо 13-тото издание на World Snow Day на пистата за ски бягане Сълзица при базата на ски клуб Александър Логистикс на Витоша. За поредна година имаше разнообразни спортни занимания и игри на снега – безплатни уроци по ски бягане за деца и възрастни, водени от професионални инструктори, открита тренировка по ски бягане, спринт състезание по ски бягане за аматьори, атрактивни демонстрации от състезатели, ходене със ски за всички желаещи, ходене със снегоходки, пързаляне с шейни за децата и още много други.

Перфектното слънчево и тихо време през целия неделен ден на писта "Сълзица" при спортната база на "Александър Логистикс" на Витоша допринесе за още по-голямото щастие за всички участници, особено за децата.

Изключително радостни сме,че интересът не само към ежегодния празник на снега, но и към ски бягането като цяло нараства значително всяка следваща година! Забележително е, че този път на пистата дойдоха много повече от всеки път досега деца и възрастни, желаещи буквално за първи път да се качат на писалки за ски бягане и всеки от тях след това сподели, че иска да кара ски отново! Хората на пистата не бяха само по време на официално обявената 3-часова програма за Световния ден на снега. Още от рано сутринта и буквално до тъмно вечерта в празничния неделен ден на пистата за ски бягане "Сълзица" прииждаха стотици хора, за да се упражнават в ходенето със ски и ски бягането. Всичко това потвърждава необходимостта да бъде обърнато повече внимание към този спорт не само от страна на медиите и професионалните клубове, но и от зимните курорти и от държавните и местните институции, в резултат на което да се създават в бъдеще още повече условия и възможности за практикуване на ходенето със ски и ски бягането на различни места из цяла България.

В рамките четирите часа на празника - от 11:00 ч. до 15:00 ч. следобед - през пистата за ски бягане “Сълзица” на Витоша преминаха повече от 200 човека, предимно семейства деца с техните родители, но и много случайно минаващи наблизо туристи, които също се възползваха от възможността да опитат напълно безплатно как се ходи със ски и какво е ски бягането.

От Витоша Спортна база "Alexander Logistics" отново беше осигурена безплатно за всички желаещи нужната екипировка - ски писалки, щеки и обувки. На пистата имаше топъл чай и вкусни лакомства за всички. А като подарък всеки от участниците в празника получи официалното шалче FIS World Snow Day и по един състезателен елек FIS World Snow Day.

Най-безценни обаче бяха професионалните съвети и наставления към желаещите да направят своите първи стъпки в ски бягането от страна на Веселин Цинзов (многократен балкански и републикански шампион по ски бягане, представил достойно България на Зимните Олимпийски игри през 2010, 2014 и 2018 г.), както и от легендарния Петър Панков (национален състезател по ски бягане, участник в Зимните Олимпийски игри в Гренобъл през 1968 г., в Сапоро през 1972 г. и в Инсбрук през 1976 г., първият български участник в световноизвестния ски маратон Васалопет, 14‐кратен шампион на България и 9‐кратен балкански шампион, национален треньор, спортен ръководител и дългогодишен ски деятел). Двамата споделиха своя безценен опит с желаещите да научат повече за ски бягането и им помогнаха да пробват за първи път как се карат ски писалки, за което сърдечно им благодарим!

За тринадесета поредна година без изключение град София се включи в отбелязването на СВЕТОВНИЯ ДЕН НА СНЕГА като едно от тазгодишните 114 официално регистрирани от Международната федерация по ски и сноуборд (FIS) събития и мероприятия, които се провеждат в 38 държави по целия свят в чест на празника. И тази година българските професионални медии за ски, зимни и аутдоор спортове, лайфстайл и индустрия WWW.SKI.BG и WWW.BACKCOUNTRY.BG организираха съвместно със ски клуб „Александър Логистикс” и Сдружение „Маратон” честване на СВЕТОВНИЯ ДЕН НА СНЕГА. Заради липсата на снежна покривка в града и този път събитието се проведе на територията на близката Витоша планина.

Акцентът и тази година беше върху ски бягането – прекрасен зимен спорт, който е изключително полезен за тялото и духа и в който сме имали значителни успехи и постижения в миналото, но през последните години в България като че ли остава на по‐заден план и не се радва на достатъчно голям интерес, особено сред децата. Този спорт не изисква големи инвестиции за екипировка и парични средства за лифт карти и е изключително приятен и лесен за практикуване почти навсякъде, където има снежна покривка, дори в напълно градски условия.

СВЕТОВНИЯТ ДЕН НА СНЕГА е инициатива на Международната федерация по ски и сноуборд (FIS) и има за основна цел да изведе навън сред природата, на снега и ски пистите децата на възраст между 4 и 14 години, заедно с техните семейства, в рамките на един ден, изпълнен със забавления, различни приключения и състезания на сняг.

СВЕТОВНИЯТ ДЕН НА СНЕГА се отбелязва в третата неделя на месец януари всяка година от 2012-та насам и е част от международната кампания на ФИС „Доведете децата на снега”.

СВЕТОВНИЯТ ДЕН НА СНЕГА една от ключовите инициативи на Международната федерация по ски и сноуборд (FIS) за насърчаване на заниманията на сняг като една здравословна почивка през свободното време, особено за младите хора. Ежегодният фестивал на сняг за децата и техните семейства е шанс да откриете нещо ново, време да се забавлявате в и на снега и начин да си създадете прекрасни спомени и вдъхновение да продължите да се наслаждавате на снега.

Организатори на снежния празник СВЕТОВЕН ДЕН НА СНЕГА СОФИЯ 2024 са българските професионални медии за ски, зимни и аутдоор спортове, лайфстайл и индустрия WWW SKI.BG и WWW.BACKCOUNTRY.BG съвместно с Витоша Спортна база "Александър Логистикс" и Сдружение „Маратон” Marathon.bg и с подкрепата на SIVEN, Bryzos и JBL.

Очаквайте още снимки и още подробности скоро на WWW.SKI.BG !

SKI.BG

21.01.2024

#worldsnowday #wsd2024 #wsd2024sofia


 

изпрати на приятел Printer friendly версия  

Предходна:
Празнуваме World Snow Day / Световния ден на снега в неделя, 21-ви януари 2024 г. на Витоша! – 17 Януари 2024 - 16:57
СВЕТОВЕН ДЕН НА СНЕГА 2023 – 17 Януари 2023 - 18:50
СВЕТОВЕН ДЕН НА СНЕГА 2023 ще има на Витоша тази неделя 15 януари 2023 – 10 Януари 2023 - 16:14
Българският Олимпийски отбор за Зимната Олимпиада в Пекин 2022 – 01 Февруари 2022 - 20:49
WORLD SNOW DAY 2022 от SKI.BG – 17 Януари 2022 - 15:15

Powered by [xt] , PHP & MySQL

NO27 на списание СКИ&БОРД, спорт, лайфстайл, индустрия !
SKI.BG PHOTO GALLERY
ispo BrandNew Awards
 ski poll
Кой зимен спорт сте опитвали и практикувате?
Алпийски ски
Ски ходене/ски туринг
Беккънтри ски
Телемарк ски
Ски бягане
Ски скок
Сноуборд
Фристайл ски
Фристайл сноуборд
Фрирайд ски
Фрирайд сноуборд
Снегоходки
Спускане с шейни
Туризъм/трекинг
СПА
Не спортувам
Друго


View results
FIS Live Timing
NO26 на списание СКИ&БОРД, спорт, лайфстайл, индустрия !
NO25 на списание СКИ&БОРД, спорт, лайфстайл, индустрия !
NO24 на списание СКИ&БОРД, спорт, лайфстайл, индустрия !
NO23 на списание СКИ&БОРД, спорт, лайфстайл, индустрия !
NO22 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO21 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO20 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO19 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO18 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO17 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO16 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO15 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO14 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NOX3 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO12 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO11 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO10 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO9 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO8 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO7 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO6 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO5 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO4 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO3 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO2 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
Списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
 
 
XXIII Olympic Winter Games PyeongChang 2018
XXIII-ти Зимни
Олимпийски игри ПьонгЧанг 2018!
XXII Olympic Winter Games Sochi 2014
XXII-ри Зимни
Олимпийски игри Сочи 2014!
XXI Olympic Winter Games, Vancouver 2010
XXI-ви Зимни
Олимпийски игри
Ванкувър 2010 !
XX Olympic Winter Games, Torino 2006
XX-ти Зимни
Олимпийски игри !
XIX Olympic Winter Games, Salt Lake 2002
XIX-ти Зимни
Олимпийски игри !
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СВЕТОВНИЯТ ДЕН НА СНЕГА СОФИЯ 2024 > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре