SKI.BG
     Понеделник, 20 Май 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!

 . бг ски новини
17 Януари 2016 - 21:43
СВЕТОВЕН ДЕН НА СНЕГА 2016 СОФИЯ
изпрати на приятел Printer friendly версия

#WSD2016 #WSD2016BG #WSD2016SOFIA (SKI.BG) -- Днес, 17.01.2016 г., SKI.BG отпразнувахме блестящо и снежно СВЕТОВНИЯ ДЕН НА СНЕГА 2016 / WORLD SNOW DAY 2016 в истински градски условия, в самия център на София! Специално благодарим за подкрепата на GREAT WALL Bulgaria, на Сдружение Marathon.bg и лично на г-н Петър Панков и г-н Иво Петков, както и на SIVEN Siven Active Sport и на всички останали доброволци, включили се в празника. Честит Световен ден на снега !!!

ВИЖТЕ ТУК ВИДЕО РЕПОРТАЖА от СВЕТОВНИЯ ДЕН НА СНЕГА В СОФИЯ 2016!

ВИЖТЕ ФОТОГАЛЕРИИТЕ от СВЕТОВНИЯ ДЕН НА СНЕГА В СОФИЯ 2016 !!!

В неделната сутрин столицата София, както и цялата страна, осъмна облечена в нова бяла премяна! Като по поръчка точно за деня, в който целият свят официално празнува СВЕТОВНИЯ ДЕН НА СНЕГА! Прясно навалелия, дебел, пухкав, изскрящо бял сняг беше покрил улиците, тротоарите, колите, къщите, дърветата, парковете, буквално всичко... Времето беше чудесно, а настроението - прекрасно и много снежно! Имено в такава обстановка за пета поредна година отново отбелязахме подобаващо СВЕТОВНИЯ ДЕН НА СНЕГА / WORLD SNOW DAY !

Поради обилния снеговалеж през последното денонощие и невъзможността на отговорните служби да се справят с почистването му, пътищата в Природен парк Витоша временно бяха затворени. Снегът обаче нас не ни плаши. Разбираемо, ограниченият достъп до Витоша в този ден не позволи провеждането на празника по случай Световния ден на снега 2016 на пистата за ски бягане при хижа "Сълзица" на Витоша съгласно предварителната ни програма. Затова пък, благодарение на обилния снеговалеж, Световният ден на снега отбелязахме за пети пореден път, отново в истински градски условия, в самия център на София, със свободна програма през целия следобед.

Мястото беше наистина символично - точно там, където преди 4 години, през 2012 г., се състоя организираният от WWW.SKI.BG и БФСки за първи път в България празник посветен на снега - на хълмчетата в столичния парк, зад CCS и зад музея „Земята и хората” до НДК.

Предвид невероятния снежен ден - този чудесен подарък - призовахме всички - деца и родители, млади хора и техните баби и дядовци - да вземат шейните, ските, бордовете или каквато там друга зимна екипировка имат и независимо къде навън - в парка, в кварталната градинка, пред блока, или някъде по-далече сред природата, да излязат и да се насладят и забавляват безкрай на прясно навалелия сняг!

И за наша голяма радост, хората наистина бяха навън, на снега! Още докато разпъвахме рекламните транспаранти и голямата червена шатра на WORLD SNOW DAY в средата на снежната поляна в парка, стотици деца и техните родители вече се радваха на снега, пързаляйки се по околните хълмчета, кой с каквото има. Паркът ехтеше от радостните емоции на малки и големи. Празникът на снега беше започнал!

Ние, екипът на SKI.BG, заедно с неуморимите г-н Петър Панков и г-н Иво Петков от Сдружение "Маратон", предложихме на всички желаещи ценни съвети и безплатни практически уроци за първи стъпки в ски бягането. Освен това в характерния си стил Пепи Панков демонстрира основни ходове в класически и свободен стил.

Не е случайно, че за втора поредна година обръщаме внимание към ски бягането - доказано е, че този снежен спорт, който има сериозни традиции у нас, но за съжаление губи известни позиции през последните десетилетия, е едно от най-увлекателните зимни занимания и е най-добрата основа за всяка ски дисциплина! Затова е жалко и тъжно, че не се прави достатъчно много от отговорните институции за подпомагане и развиване на този спорт и за насочване на масов интерес към него. Надаваме се да сме дали добрия пример и в бъдеще това да се промени!

За всеобща радост интересът към ски бягането по време на СВЕТОВНИЯ ДЕН НА СНЕГА СОФИЯ 2016 беше наистина голям! През цялия ден десетки деца, а и големи, едни след други се възползвха от възможността да опитат за първи път какво е това "да караш ски писалки" и всички те останаха видимо доволни и щастливи. Надяваме се и вярваме, че мнозина от тях занапред ще проявят по-голям интерес към този полезен спорт и ще започнат да се занимават с него. Не е нужно да гонят професионално ниво, не е нужно да са постоянно на ските. Достатъчно е да им носи удоволствие и редовно да са навън, да спортуват, да са на въздух и сред природата. Нека се вслушаме в мъдрите думи на легендарния български ски бегач и първи наш медалист от Зимни Олимпийски игри г-н Иван Лебанов: „Ски бягането е спорт за достойни хора. Този спорт изисква воля, умения и сила. Пожелавам ви радостта, удоволствието и красотата, която носи спорта, да ви съпътства винаги и навсякъде.”

Освен осигурената безплатна екипировка за ски бягане и вкусните сладки, за всички учасници в празника в София по случай СВЕТОВНИЯ ДЕН НА СНЕГА 2016 имаше също така като подарък и копия от най-новия NO26 на списание СКИ&БОРД - единственото по рода си печатно издание за ски и борд спорт, активен мултиспорт начин на живот и индустрия на български език.

Тук е мястото да споменем още една Добра новина! На фона на факта, че е трудно да се намери екипировка за ски бягане по спортните магазини в страната. Разбира се, има възможности за онлайн пазаруване или за присъединяване към някои от немногото спортни клубове, които се занимават със ски бягане. Затова е радостно, че тази зима Ски клуб "Бояна", съвместно със Сдружение "Маратон", планират да предложат на столичани специализиран ски гардероб за ски бягане. Очаквайте и следете новините на WWW.SKI.BG за подробности във връзка с възможностите за наемане на екипировка за ски бягане тази зима!

Днес Световният ден на снега можеше да бъде отбелязан и на единствената ски писта в градски условия в София - "Бялото скиорче", която е подходяща за начално обучение на най-малките бъдещи скиори и се намира точно до ледената парзалка при Стадион "Славия". Именно там SKI.BG съвместно със Ски клуб "Славия" отбелязахме Световния ден на снега през 2013 г.

За финал отново благодарим за подкрепата на GREAT WALL Bulgaria, на Сдружение Marathon.bg и лично на г-н Петър Панков и г-н Иво Петков, както и на SIVEN Siven Active Sport и на всички останали доброволци, включили се в празника. Честит Световен ден на снега !!!

SKI.BG
17 януари 2016 г.

ВИЖТЕ ТУК ВИДЕО РЕПОРТАЖА от СВЕТОВНИЯ ДЕН НА СНЕГА В СОФИЯ 2016!

ВИЖТЕ ТУК СУПЕР ФОТОГАЛЕРИИТЕ от СВЕТОВНИЯ ДЕН НА СНЕГА В СОФИЯ 2016 !!!


 

изпрати на приятел Printer friendly версия  

Следваща:
Сезонът на Витоша стартира довечера – 18 Януари 2016 - 11:01
Витошките ски и сноуборд учители: „Децата на София заслужават нормални условия в планината“ – 18 Януари 2016 - 15:57
Витоша откри сезона по традиция с нощни ски на Витошко лале – 18 Януари 2016 - 21:07
Двама туристи загинаха в лавина на Витоша – 21 Януари 2016 - 14:52
Новият ски сезон в Берковица ще бъде открит на 23 януари – 21 Януари 2016 - 18:24

Предходна:
Висок риск от лавини в Пирин – 17 Януари 2016 - 13:04
СВЕТОВНИЯТ ДЕН НА СНЕГА 2016 СЕ ПРЕМЕСТВА В ГРАД СОФИЯ!!! – 17 Януари 2016 - 09:53
ЧЕСТИТ СВЕТОВЕН ДЕН НА СНЕГА 2016 – 17 Януари 2016 - 00:04
Опасност от лавини в планините, снеговалежите продължават  – 16 Януари 2016 - 21:51
Пампорово иска увеличаване и удължаване на пистите – 16 Януари 2016 - 18:36

Powered by [xt] , PHP & MySQL

NO27 на списание СКИ&БОРД, спорт, лайфстайл, индустрия !
SKI.BG PHOTO GALLERY
ispo BrandNew Awards
 ski poll
Кой зимен спорт сте опитвали и практикувате?
Алпийски ски
Ски ходене/ски туринг
Беккънтри ски
Телемарк ски
Ски бягане
Ски скок
Сноуборд
Фристайл ски
Фристайл сноуборд
Фрирайд ски
Фрирайд сноуборд
Снегоходки
Спускане с шейни
Туризъм/трекинг
СПА
Не спортувам
Друго


View results
FIS Live Timing
NO26 на списание СКИ&БОРД, спорт, лайфстайл, индустрия !
NO25 на списание СКИ&БОРД, спорт, лайфстайл, индустрия !
NO24 на списание СКИ&БОРД, спорт, лайфстайл, индустрия !
NO23 на списание СКИ&БОРД, спорт, лайфстайл, индустрия !
NO22 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO21 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO20 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO19 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO18 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO17 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO16 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO15 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO14 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NOX3 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO12 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO11 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO10 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO9 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO8 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO7 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO6 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO5 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO4 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO3 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO2 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
Списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
 
 
XXIII Olympic Winter Games PyeongChang 2018
XXIII-ти Зимни
Олимпийски игри ПьонгЧанг 2018!
XXII Olympic Winter Games Sochi 2014
XXII-ри Зимни
Олимпийски игри Сочи 2014!
XXI Olympic Winter Games, Vancouver 2010
XXI-ви Зимни
Олимпийски игри
Ванкувър 2010 !
XX Olympic Winter Games, Torino 2006
XX-ти Зимни
Олимпийски игри !
XIX Olympic Winter Games, Salt Lake 2002
XIX-ти Зимни
Олимпийски игри !
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СВЕТОВЕН ДЕН НА СНЕГА 2016 СОФИЯ > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре