SKI.BG
     Сряда, 26 Февруари 2020
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2020
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!
Board Shop

 . бг ски новини
26 Декември 2007 - 14:58
Откриха сезон 2008 в Боровец
изпрати на приятел Printer friendly версия

"Радвам се, че виждам толкова озарени лица и че в този ден всички сме щастливи. Нека си пожелаем един хубав сезон, с много сняг и усмивки. Да изведем децата си от интернет клубовете и да ги направим още по-здрави и жизнени", заяви днес изпълнителният директор на Балкантурист холдинг Нели Санданска при откриването на ски сезона в Боровец.

На официалната церемония, която се състоя пред хотел Рила в зимния курорт, присъстваха близо 5000 души. Водещи на събитието бяха Иван и Андрей от "Сблъсък", а освен тях за доброто настроение на гостите се грижеха Румънеца и Енчев и младите таланти от група "Бонбон". Община Самоков беше представена от популярния си мажоретен състав и брейк-формация.

Греяно вино, сладки и други вкусотии посрещнаха посетителите на щандовете на хотелите "Рила", "The Lodge Collection", "Флора", "Самоков" и "Ястребец". Те представиха своите услуги в специално изграден панаирен кът от "Бороспорт". Дядо Коледа и джуджетата му забавляваха присъстващите на откриването.

В деня на откриването всички запалени скиори ползваха 50% намаление от цената на дневната лифт-карта. В седмичните дни дневната лифт карта за четириседалковия лифт "Ястребец Експрес", който обслужва пистите от ски зона Ястребец, струва 22 лв. Цената на дневните лифт карти за всички съоръжения през този сезон е 33 лв. за уикенда и 55 лв. през седмицата, обявиха от "Бороспорт".

Децата, които присъстваха на празника, караха безплатно ски в снежния детски парк "BOROKIDS". Хитовият детски кът отваря врати за втори сезон. Паркът е оборудван с транспортна лента, въртележки, а слаломните врати са приказни герои, изработени от обезопасени меки материали. Специална демонстрация как се карат ски направиха и самият Дядо Коледа и отборът от джуджета.

Вечерта празникът завърши с грандиозен нощен купон направо на пистата: нощно каране и музика от диджей Feelgroove. Началото на нощното спускане поставиха ски учителите от "Бороспорт" с традиционното огнено шоу. За най-разгорещените купонът продължи в нощния бар на хотел Рила.

"Бороспорт" започна изграждането на нови системи за изкуствен сняг. През пролетта и лятото тази година беше изградено водоснабдяването и електрозахранването на системата за изкуствено заснежаване на пистите от зона Ястребец. Завършен е и първият етап по изграждането на нов водоем с обем около 200 000 куб. метра. Целта е любителите на всички писти да бъдат обезпечени със снежна покривка през целия зимен сезон, независимо от климатичните условия.

Голяма част от съоръженията на Боровец работят още от 8-ми декември. Ранният сняг този сезон позволи на запалените скиори да стартират по пистите от ски зони Маркуджик и Ситняково. На 15 и 16 декември заработи и четириседалковият лифт "Ястребец Експрес" и перфекто обработените писти на ски зона Ястребец посрещнаха първите си посетители.

Основните подобрения за настоящия ски сезон са концентрирани върху пистите от ски зона Ястребец. Всички те са почистени и разширени. Подобрени са връзките между отделните дялове, което позволява на скиорите да се качат на Маркуджиците и без да свалят ските да стигнат до подножието на пистите в централен Боровец и Ситняково. От този сезон и кабинковият лифт е с увеличен капацитет от 900 на 1200 души на час.

Пистите се обработват редовно, а най-много сняг към момента има на Боровец.

И през този сезон най-актуалната информация за състоянието на пистите и съоръженията както и за атмосферните условия скиорите и сноубордистите могат да проверяват ежедневно на www.borovets-bg.com

Александър Диков
НетИнфо Спорт, 23.12.2007

***

Стартира ски-сезона в Боровец

Със стилна церемония бе открит официално ски-сезона в зимния курорт „Боровец”, предаде репортер на БГНЕС.
Стотици запалени скиори, сред тях спортисти, артисти и шоумени присъстваха на събитието. „Радвам се, че виждам толкова усмихнати лица. Радвам се, че днес наистина Господ е от Боровец. Защото в това хубаво време, в тези условия на изключителен сняг, мисля, че ние всички сме щастливи. Това, което остава е да си пожелаем хубав сезон, с много сняг и много усмивки и да дадем възможност на нашите деца да излязат от интернет-клубовете и да направят така, че да бъдат още по-здрави и жизнени за предстоящите учебни дни”, каза Нели Сандалска, Изпълнителен директор на „Балкантурист”. След нейното изказване, водещите на церемонията Андрей и Иван от „Сблъсък” в типичния си стил констатираха, че наистина е по-добре децата да излязат от интернет-клубовете...за да влязат в кръчмите. Организаторите от „Бороспорт” са направили значителни подобрения за новия ски-сезон - всички писти са почистени и разширени, според изискванията и стандартите. Подобрени са връзките между отделните дялове, което позволява на скиорите да се качат на „Маркуджиците” и без да свалят ските да стигнат до подножието на пищните „Централен Боровец” и „Ситняково”. Също така, кабинковият лифт е с увеличен капацитет от 1200 души на час. „Бороспорт” започна изграждането на нови системи за изкуствен сняг. През пролетта и лятото на тази година беше изградено водоснабдяването и електрозахранването на системата за изкуствено заснежаване на пистите от зона „Ястребец”. Завършен е първият етап по изграждане на нов водоем, с обем от около 200 000 куб. метра. Целта е любимите на всички писти да бъдат обезпечени със снежна покривка през целия зимен сезон, независимо от климатичните условия. Седмичните дни дневната лифт-карта за четириседалковия лифт „Ястребец Експрес”, който обслужва пистите от ски-зона „Ястребец” струва 22 лева. Цената на дневните лифт-карти за всички съоръжения през този сезон е 33 лева през уикенда и 55 лева през седмицата. На празника на курорта, по случай откриването на сезон 2008, водещите хотели в Боровец- „Рила”, „Флора”, „Самоков”, „Ястребец” и “The lodge collection” се представиха в специално изграден панаирен кът. Там те предстaвиха продуктите си, както и кулинарни изкушения за гостите на събитието.

БГНЕС, 23 Декември 2007, 15:18

***

Еднодневната карта скача от 50 на 55 лева
Над 5000 откриха ски-сезона в Боровец
Комплексът най-скъп сред родните зимни курорти

Над 5 хиляди скиори изпълниха пистите на Боровец за откриването на ски-сезона в най-стария зимен курорт в България.
Свалената на половин цена ски-карта ­ от 33 на 16.50 лева докара скиорите и сноубордисти от половин София в курорта на Боровец. Слънчевото време и подходящите за зимни спортове температури от минус 7-8 градуса помогнаха за откриването на сезона в курорта.
Водещи на откриването бяха Иван и Андрей от телевизионното предаване “Сблъсък”, а компания на сцената им правиха изпълнителите Румънеца и Енчев и група Бонбон. През тази година основните подобрения за новия сезон са концентрирани върху пистите от ски-зона “Ястребец”. Всички писти са почистени и разширени според световните стандарти. Кабинковият лифт е с увеличен капацитет от 1200 души на час.
Друга новост в курорта е ски-пътеката между хижа “Мусала” и хотел “Рила” в центъра на Боровец. Тя свързва ски-пистите “Маркуджиците” със старата писта “Червено знаме”.
Преди обяд се образува огромна опашка на кабинковия лифт към “Ястребец”. Над 20 минути скиори и сноубордисти чакаха, за да си купят карта, а след това още 40 минути, за да се качат в кабинките.
Навалицата от хора приключи около 14 часа, когато всички вече бяха по пистите, а някои дори се връщаха надолу, за да се сгреят в някое от десетките заведения в курорта. Кръчми и капанчета има и на плацовете, но цените там не са за всеки. В едно от заведенията на плаца на пистата “Маркуджик 1”, екип на “Монитор” се увери, че цените са доста солени.
 
Една бутилка българска бира струва не по-малко от 5 лева, а едно кебапче е 7 лева. Най-предпочитаната напитка за сгряване след спускане по пистите ­ чаят е на цена от 4 лева. Сумата за обяд на едно четиричленно семейство не пада под 100 лева, тъй като цените на основните ястия тръгват от 15-20 лева нагоре.
Сравнението на цените на ски-картите също прави Боровец най-скъпия зимен курорт у нас. Тази година еднодневната карта скочи от 50 на 55 лева. В Банско цената є е 50 лева, а в Пампорово ­ 49. Добра вест за любителите на зимните спортове все пак е намалението на цената в събота и неделя. Тогава стойността на еднодневната карта за Боровец пада на 33 лева.
Най-евтино обаче излиза, карането на ски и сноуборд на пистите в ски-зона “Ястребец”, където цената на картата е 22 лева.
Вчера повечето писти в Боровец бяха перфектно обработени. Единствено”Маркуджик 3” беше затворена заради лавинна опасност.

КРАСИМИР МИЛАНОВ
в-к Монитор, Понеделник, 24 Декември 2007


 

изпрати на приятел Printer friendly версия  

Следваща:
ВЕСЕЛА КОЛЕДА И ЩАСТЛИВА НОВА ГОДИНА !!! – 26 Декември 2007 - 15:02
Чужденци слаломират между ските и виното – 27 Декември 2007 - 12:07
Детски хокеен турнир в софийската Градска градина – 27 Декември 2007 - 12:53
Репортаж на в-к Струма от курорта Бодрост над Благоевград – 28 Декември 2007 - 14:27
Зимните курорти удариха джакпота – 29 Декември 2007 - 12:19

Предходна:
Лифт картите варират между 30 и 55 лв. на ден – 26 Декември 2007 - 14:57
Спасителят в снега – 26 Декември 2007 - 14:53
Отзиви на официалните гости за откриването на сезона в Банско – 26 Декември 2007 - 14:50
(Без) работна зима – 26 Декември 2007 - 14:46
България с две титли на биатлон в Банско – 26 Декември 2007 - 14:45

Powered by [xt] , PHP & MySQL

NO27 на списание СКИ&БОРД, спорт, лайфстайл, индустрия !
SKI.BG PHOTO GALLERY
ispo BrandNew Awards
 ski poll
Кой зимен спорт сте опитвали и практикувате?
Алпийски ски
Ски ходене/ски туринг
Беккънтри ски
Телемарк ски
Ски бягане
Ски скок
Сноуборд
Фристайл ски
Фристайл сноуборд
Фрирайд ски
Фрирайд сноуборд
Снегоходки
Спускане с шейни
Туризъм/трекинг
СПА
Не спортувам
Друго


View results
FIS Live Timing
NO26 на списание СКИ&БОРД, спорт, лайфстайл, индустрия !
NO25 на списание СКИ&БОРД, спорт, лайфстайл, индустрия !
NO24 на списание СКИ&БОРД, спорт, лайфстайл, индустрия !
NO23 на списание СКИ&БОРД, спорт, лайфстайл, индустрия !
NO22 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO21 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO20 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO19 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO18 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO17 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO16 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO15 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO14 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NOX3 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO12 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO11 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO10 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO9 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO8 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO7 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO6 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO5 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO4 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO3 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO2 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
Списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
 
 
XXIII Olympic Winter Games PyeongChang 2018
XXIII-ти Зимни
Олимпийски игри ПьонгЧанг 2018!
XXII Olympic Winter Games Sochi 2014
XXII-ри Зимни
Олимпийски игри Сочи 2014!
XXI Olympic Winter Games, Vancouver 2010
XXI-ви Зимни
Олимпийски игри
Ванкувър 2010 !
XX Olympic Winter Games, Torino 2006
XX-ти Зимни
Олимпийски игри !
XIX Olympic Winter Games, Salt Lake 2002
XIX-ти Зимни
Олимпийски игри !
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > Откриха сезон 2008 в Боровец > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре