SKI.BG
     Сряда, 24 Април 2024
[english version] english version
FIS World Snow Day Sofia 2022
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ
FIS World Snow Day Sofia 2021
FIS World Snow Day Sofia 2020
FIS World Snow Day Sofia 2012
ЕДИН СКИ ДЕН НА.. фотогалерии
World Skitest
SKI.BG partner > Yourski.RU
SKI.BG PHOTO GALLERY
СКИ в България > СКИ порталът!
 
FIS Alpine World Ski Cup Bansko 2009 LIVE
СПОНСОРИ на БФСки
Националният Ски Отбор
NOKIA Snowboard FIS World Cup Big Air Sofia 2007
 
СКИ в България > СКИ порталът!

 . ски екипировка ревю
17 Март 2018 - 14:27
СТЕЛКИ SIDAS за ски и сноуборд
изпрати на приятел Printer friendly версия

ТУНИНГ СТЕЛКИ SIDAS. Удобството по време на ходене и спорт в планината минава през стъпалата. Това е паметна мисъл и през цялото си самостоятелно съществуване човек трябва да отстоява принципа „Да живея значи да стъпвам!”. За това на първо място в екипировката по време на движение са обувките. Удобните обувки са ключът към хубавия живот, но намирането на точните обувки, за ски или сноуборд спорт, в настоящия случай, е основен въпрос, който има безброй отговори и при повечето възможности висока цена. Трябва да е пределно ясно, че хората имат различни и уникални стъпала, като форма, обем и размер, за които дори да се усреднят стойностите на номерацията и вътрешния дизайн е невъзможно да се направят серийно 100% удобни обувки. Дори и да се намери модел ски или борд обувки, които на пръв поглед и опит да са идеални, е твърде вероятно в някаква ситуация при употреба те да предизвикат неудобство.

Основният фактор за един добър ден в планината е липсата на умора и болка в краката по време на ски или сноуборд спорт. Обикновено болката се явява в контактните зони на костите на крака с вътрешната конструкция на ски или сноуборд обувката. Най-често това са пръстите на стъпалата, глезена, петата или пищяла. Макар и неосъзнато болката в известна степен е свързана с анатомичната поддръжка на свода на стъпалото. Ако такава поддържаща структура липсва, то е сигурно, че огромните напрежения върху краката при ски или сноуборд занимания рязко ще влияят на всички свързани кости и тъкани на ходилата и в даден момент ще предизвикват умора със съответната степен болка, а в последствие могат да доведат до възпаления, охлузвания и други видове физически поражения на стъпалата.

За щастие има универсално и икономично решение на тази сложна задача, което представлява изработка и използване на специални анатомични стелки по най-съвременни технологии, приложими във всеки възможен модел ски и сноуборд обувки. Тези стелки лесно и бързо могат да заменят фабрично окомплектованите стелки на всеки сериен чифт ски или сноуборд обувки и да осигурят желаните удобства с подобрени характеристики за контрол на ските и сноуборда.

Приложението на анатомичните стелки при зимен спорт, освен за удобство и отстраняване на умората и болката при ежедневно практикуване на ски и сноуборд, има две много важни предимства. Първо, с прилагането на анатомичните стелки може да се достигне оптимално удобство, като се избегнат скъпоструващите механични интервенции за персонална настройка на ски или сноуборд обувките, така наречения Boot fitting - персонално напасване на ски обувките към стъпалата на спортиста (същевременно стелките могат да са и част от цялостния процес на Boot fitting). И второ, главно предимство на специализираните стелки е, че те са основополагащ елемент за достигане на оптимален контрол при управление на ските или сноуборда със серийни модели обувки.

Специализираните стелки за ски и сноуборд обувки имат усъвършенствана конструкция  и материали, които дават изключително високи качества на основата, върху която стъпва ходилото в обувката и така повишават характеристиките на серийните обувки, като максимално точно и мигновено предават движението от краката на скиора или бордиста към кантовете на ските или сноуборда. Стандартните стелки на повечето ски и сноуборд обувки нямат тези усъвършенствани качества, за това е препоръчително при неудобство и желание за по-висок контрол на управление на ските или сноуборда да се използват специализираните анатомични стелки.

Тук ще разгледаме специализираните анатомични стелки предназначени за ски и сноуборд спорт на водещия френски производител и изобретател SIDAS.

В допълнителна статия ще представим и модели анатомични стелки на SIDAS за спортно ходене и бягане, туризъм, както и за активно ежедневие.


СТЕЛКИ SIDAS ЗА СКИ И СНОУБОРД ОБУВКИ

Специалистите от култовата френска марка за стелки SIDAS са създали собствен научен институт за изобретения и иновации в тази област. Водещите технологии на SIDAS са застъпени в специално проектираните анатомични стелки за ски и сноуборд спорт.

Стелките на SIDAS са разработени основно в две направления - стелки готови за употреба, които са фабрично ергономично отляти и стелки, които се персонализират предварително само за съответния потребител. Първият вид стелки могат да се използват незабавно след покупката с елементарна замяна на оригиналните стелки в обувките, докато вторият вид стелки се нуждаят от подготовка и манипулация за формоване на специален стенд, извършена от професионален експерт в съответен магазин /сервизен център на SIDAS и в присъствието на бъдещия им собственик. Процедурата е лесна и бърза, и може да се види в следващото видео.

Стелките на SIDAS са съвместими с всички произвеждани и продавани марки и модели серийни ски и сноуборд обувки.


ВИДОВЕ стелки за ски и сноуборд обувки SIDAS

WINTER 3FEET® LOW, MID и HIGH

Готовата за употреба зимна серия стелки WINTER3FEET® на SIDAS се произвежда с три модификации в зависимост от височината на свода на стъпалото на скиора или сноубордиста, за когото са предназначени стелките.

Тези модели стелки са специално проектирани за стъпала съответно с нисък, среден или висок свод. Основното му предимство е, че осигурява „на готово” стабилност, комфорт и по-висок контрол при стъпване, независимо от анатомичната деформация на стъпалата. WINTER 3FEET® има вграден алуминиев слой за термична изолация, 3Feet® технология, комбинираща пластичния материал EVA с предварително отлята анатомична форма на стелката за повече вертикален и хоризонтален контрол при движение. Стелките са абсолютно готови за употреба и след точния избор на номерация могат незабавно да се поставят и използват в обувките.


WINTER+

Серията стелки WINTER+ е специално проектирана от Sidas за зимен спорт като ски и сноуборд. Стелките са предварително формовани и готови за употреба, осигурявайки оптимален комфорт, стабилна поддръжка на стъпалото, предпазват от прегряване и умора на ходилото. В WINTER+ са използвани технологиите Ionmesh® - омекотяващ и антибактериален слой, Transflux® C и Podiaflex® N - слоеве за усилване на поддръжката и стабилността на ходилото при каране, заедно със EVA слой за още повече комфорт и износоустойюивост.

WINTER+ също така могат да се персонализират индивидуално към всяко стъпало за по-малко от 10 минути използвайки технологията Flashfit™, за допълнителен комфорт.


WINTER 3D

WINTER 3D е друга серия анатомични стелки на Sidas, които са предварително формовани и готови за употреба, специално проектирани за ски и сноуборд спорт. Тя е разработена да позиционира и държи стъпалата на спортиста в оптималната форма за различни модели обувки, осигурявайки оптимален комфорт. Стелките имат кадифена повърхност за удобство и износоустойчивост, основа от найлон за поддръжка и стабилност, с подплънки от пластичен EVA материал за удобство, заедно с алуминиев слой за изолация.


WINTER CUSTOM SKI и WINTER CUSTOM PRO

Като връх в разработките на Sidas за ски и сноуборд спорт са сериите стелки WINTER CUSTOM SKI и WINTER CUSTOM PRO. И двата модела са предварителни заготовки, които подлежат преди употреба на индивидуално формоване за всеки потребител, извършено на специален стенд от експерт на Sidas. Процедурата отнема около 10 минути и изисква присъствие на скиора или бордиста, за когото са предназначени стелките.

WINTER CUSTOM SKI стелките имат вградени Podiaflex® стабилизатори за свода на стъпалото, заедно с усилващ слой Transflux®, омекотяващо и антибактериално покритие Ionfoam® и подложка за прецизност Podiafix®.

WINTER CUSTOM PRO са проектирани за скиори, които търсят несравним комфорт и контрол при активен спорт. Стелките са конструирани с използване на най-новите световни технологии и материали, които прилягат максимално плътно по ходилото. Приложени са усилващия слой Transflux®, омекотяващото и антибактериално покритие  Ionfoam®, в комбинация с подложката за прецизност Podiafix®. WINTER CUSTOM PRO изискват формоване на стелките преди използване на специалния стенд извършено от специалист на Sidas.


Всички стелки на Sidas са произведени във Франция. В България стелките Sidas се доставят от култовия WWW.BOARDSHOP.BG Специалистите на BOARD SHOP разполагат с всички технологии и професионален опит за персонализиране на стелките Sidas, в което SKI.BG лично се убеди. Обуйте обувките си със Sidas и ще намерите Рая за ски и сноуборд!

текст © SKI.BG


 

изпрати на приятел Printer friendly версия  

Следваща:
Щеки CRIVIT ULTRA LITE 150 – 22 Януари 2019 - 10:37

Предходна:
Great Wall и SKI.BG @ FIS Alpine ski EU Cup Tour 2016 – 14 Февруари 2016 - 13:37
Настройваеми кънки за лед за деца – 01 Февруари 2016 - 10:54
GREAT WALL за Световния ден на снега София 2016 – 27 Януари 2016 - 18:49
Туристически обувки Kayland – 05 Ноември 2015 - 14:13
Запази топлината с THERMOS – 05 Ноември 2015 - 14:12

Powered by [xt] , PHP & MySQL

NO27 на списание СКИ&БОРД, спорт, лайфстайл, индустрия !
SKI.BG PHOTO GALLERY
ispo BrandNew Awards
 ski poll
Кой зимен спорт сте опитвали и практикувате?
Алпийски ски
Ски ходене/ски туринг
Беккънтри ски
Телемарк ски
Ски бягане
Ски скок
Сноуборд
Фристайл ски
Фристайл сноуборд
Фрирайд ски
Фрирайд сноуборд
Снегоходки
Спускане с шейни
Туризъм/трекинг
СПА
Не спортувам
Друго


View results
FIS Live Timing
NO26 на списание СКИ&БОРД, спорт, лайфстайл, индустрия !
NO25 на списание СКИ&БОРД, спорт, лайфстайл, индустрия !
NO24 на списание СКИ&БОРД, спорт, лайфстайл, индустрия !
NO23 на списание СКИ&БОРД, спорт, лайфстайл, индустрия !
NO22 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO21 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO20 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO19 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO18 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO17 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO16 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO15 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO14 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NOX3 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO12 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO11 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO10 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO9 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO8 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO7 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO6 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO5 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO4 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO3 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
NO2 на списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
Списание СКИ&БОРД , спорт, лайфстайл, индустрия !
 
 
XXIII Olympic Winter Games PyeongChang 2018
XXIII-ти Зимни
Олимпийски игри ПьонгЧанг 2018!
XXII Olympic Winter Games Sochi 2014
XXII-ри Зимни
Олимпийски игри Сочи 2014!
XXI Olympic Winter Games, Vancouver 2010
XXI-ви Зимни
Олимпийски игри
Ванкувър 2010 !
XX Olympic Winter Games, Torino 2006
XX-ти Зимни
Олимпийски игри !
XIX Olympic Winter Games, Salt Lake 2002
XIX-ти Зимни
Олимпийски игри !
 
 
 
© 2002-2019, SKI.BG > www.ski.bg > www.skibg.com > SKI.BG > СКИ в България > СТЕЛКИ SIDAS за ски и сноуборд > СКИ Порталът! All rights reserved. Всички права запазени. Terms & Conditions - Условия за ползване. Powered by [xt]. нагоре